Lupa kirjoittaa silkkoa

Voidaan miettiä mitä tapahtuu, kun ulkosavolainen raapustelija saa tarpeekseen kässäreistään. Sillä tavalla tarpeeksi, että niiden ajatteleminenkin on kuin vaahtokarkkiyliannostus. Kaikki on päässä valmiina, kuviot mietittyinä, hahmot hengittävät ja lyövät välillä päähän jollakin epämiellyttävällä esineellä. Esim. miekalla.

Silloin ulkosavolainen kirjoittaa lisää. Ei tosin kässäreitään. Ne haudataan kauas pois mielestä, virtuaalisen pöytälaatikon uumeniin.

Kässäreiden sijaan olen siis tässä parin viikon aikana kirjoittanut 16 000 sanaa hirvittävän huonoa teiniromantiikkaa. Vielä ihan selkeästi huonompaa kuin tämä. Kaivoin esiin kaikki mahdolliset kaavanovellikliseet ja tungin ne sekaan. Kehitin muutaman ohuehkon henkilön ja juonen, jossa ei ole arvoituksellisuutta kuin siteeksi. Jaarittelin. Käytin lauseenvastikkeita. Kirjoitin mukaan jopa lampaita, ihan vain koska halusin. Säästän viattomat lukijani tarkemmalta kuvaukselta.

Tyhjensin pääni täysin.

Suosittelen.

korutelineet

Noh, kyllä joku sen luki ja sanoi: "Tämähän mainiota. Teiniromantiikassa on aina ihan liian vähän väkivaltaa." Otin sen kohteliaisuutena.

Sitten jo polttelikin päästä tekemään muuta. Päätin ottaa pari vapaapäivää kirjoittamisesta, jolloin sähköpostiini tupsahti toimituskommentoitu novelli. Sitä olen nyt tässä hionut sanatasoa myöten. Ottanut melko monta pois. Muistuttanut itseäni jännitteen puutteesta ja hajanaisesta kerronnasta. Tulostin sivut ja vieläpä niin pienenä, että jouduin suorastaan tihraamaan. Yliviivasin lauseita junassa ja välillä kyllästyin ja eksyin facebookiin, josta silmiini osui linkki tähän Kumman rakas -arvioon.

Sitten hymyilinkin loppumatkan. Ei tee enää ollenkaan niin pahaa muokata.

 • Leijona
  Kommentti Lähettäjä: Leijona
  24/10/2012 @ 12:44

  Jotain tämän suuntaista täytyy koettaa täydellistä mielikuvituslakkoa murtamaan.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/10/2012 @ 07:14

  Joo, ihan silkka surkean kirjoittaminen on joskus vapauttavaa.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!