Neuvottelua ja inspiraatio-oluita

Viimeisten parin viikon aikana olen kirjoittanut enemmän kuin aikoihin. Hyvä niin. Olen kokeillut kaikenlaista minulle ihan uutta. Lähinnä parikirjoittamista. Mainio kokemus. Etenkään, kun meillä ei noin lähtökohtaisesti ole kirjoittajina mitään yhteistä.
Siinä sitten hiotaan omia ajatuksia yhteen, neuvotellaan ja yhtenäistetään ja vaihdetaan suuntaa. Muutetaan toisen sanajärjestyksiä, poistetaan ja täydennetään. Välillä neuvotellaan nimistä tai tapahtumapaikoista. Kirjoitetaan kuumuutta, kylmyyttä, riitaa ja rakkautta. Puhutaan asian vierestä ja kumpikin saattaa korkata tahollaan inspiraatio-oluen.

Teksti on niin käsittämätön sekoitus kiljoonaa genreä, että sille ei voi kuin hymyillä. Ja luojalle Googlelle kiitos Google Docseista. Muuten olisi paljon hankalampaa. Erityisen taipuisa tekstinkäsittelyohjelmahan se ei ole, mutta kun kaksi henkeä vääntää samaa tekstiä, reaaliaikaisen muuttamisen mahdollisuus on oivaa.

Samalla olen kirjoittanut mukavuusalueeni rajoilta, hahmoa, jota en olisi koskaan ajatellut kirjoittavani. Sukeltanut minulle täysin vieraaseen mentaliteettiin. Katsonut dokumentteja aiheesta. Hankalaa, mutta erittäinkin mielenkiintoista.

Muokkaus: Niin, kumppanisimmeinen muuten ruoti projektia Paperiarkissa.

Viikonlopun aikana olen myös sorkkinut vaaleanpunaista kässäriäni. Kirjoittanut vissiin neljännen lopun. Tällä kertaa otin käytännössä täysin uusiksi, en tyytynyt vain tekemään kosmeettisia muokkauksia. Jos ei toimi niin ei toimi. Ihan viimeinen pätkä puuttuu vielä virtuaaliselta paperilta, vaikka harmaiden aivosolujeni syvyyksissä olenkin sanamuotoja rukannut. Onhan tässä vielä koko sunnuntai-ilta aikaa.

[Kuva: Nathan 2009, CC by-nc 2.0]

 • Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: Lukuhoukka
  02/04/2012 @ 00:02

  Kirjoittajaelämäsi kuulostaa hyvältä. :) Ja vaaleanpunainen kässäri, mikä ihana nimitys. Tulee vaahtokarkit mieleen.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/04/2012 @ 11:13

  Joo, kuulostaa hyvältä, mutta kun vie työnteon ohessa niin pirusti aikaa, että on pakko löysätä. Jos siis haluan tehdä muutakin kuin töitä, kirjoittaa ja nukkua.

  Niin, ja vaaleanpunainen kässäri on …noh, ei työnimi, mutta kuvaa oivasti sisältöä. ;)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!