Paljaana

Satakieli lauloi kauniita kuvia. Minun pitäisi paljastella asioita itsestäni. Seitsemän jopa. Pöytälaatikosta ulos tulemisessa oli jo paljastelua kerrassaan, ja tuolla mustemmalla puolella on paljasteltu muutenkin. Kysyä sopii, mitä uskollisimmat lukijani minusta eivät tietäisi.

Kertaus on kuitenkin opintojen kummitäti, ja ehkä täällä on joku uudehkokin seuraaja.

1.) Hei, olen... tuota. Niin, mitä tähän pitää laittaa? Siviilielämässä tottelen yrtin mukaan annettua nimeä. Tällä hetkellä tunnen kuitenkin itseni hieman jakomielitautiseksi, kun blogi-identiteetti on hakusessa.

Kokeillaan siis uudestaan: Hei, olen Stazzy. Saatat tuntea minut myös Calendulana. Lupaan, etten sekoita päätäsi tai omaa päätäni enää millään kolmannella nimimerkillä.

2.) Vielä viime kesänä minulla ei ollut aavistustakaan siitä, mikä on raapale. Eikä se ole lähellekään ainoa asia, jonka olen viime kuukausien aikana oppinut. Vanha lammas, uudet kujeet.

3.) Kirjoitan säännöllisen epäsäännöllisesti, enimmäkseen kevyttä hömppää. Jonain kauniina päivänä saatan vielä ottaa itseni vakavasti näppäimistön ääressä, mutta se on sitten joskus. Nerokkuus, taidokkuus, polttava intohimo ja sadat kirjoitetut liuskat kuuluvat muille.
Pidän lauseenvastikkeista, ja-sanalla aloitetuista virkkeistä, oudoista sanajärjestyksistä ja villistä pilkuttamisesta. Eli kaikesta, mistä kirjoittaja ei saisi pitää. Vastarannanlammas on hän.

4.) Kotiseutuidentiteettini on tällä hetkellä yhtä hajanainen kuin blogi-identiteettini. Pohjimmiltani olen ulkosavolainen. Keski-savolainen, joka puhuu kuin pohjois-savolainen. Viimeisin kotikunta Suomessa oli kuitenkin Jyväskylä. Ranskalaisidentiteetiltäni olen elsassilainen, joka asuu Belgian rajalla ja jota tasaisin väliajoin raastaa ikävä Välimeren rannalle. Ole siinä sitten.

5.) Puhun ja kirjoitan sujuvaa ranskaa, jos oikeaan osumisella ei ole niin väliä. Mikä grammaire tai orthographe? (Tässä kohtaa päivän nolo tunnustus: minun piti tarkistaa sanakirjasta, kuinka kirjoitetaan orthographe.) Kieli on opittu vuosien väsytystaistelulla ja sen kuuluisan kantapään kautta.

6.) En pidä lentämisestä. En ole oikeastaan kauhuissani, mutta en myöskään pidä siitä. Siltikin lensin viime vuoden aikana kaikkiaan 14 menomatkaa (kuusi meno-paluuta ja kaksi pelkkää yhdensuuntaista). Enimmäkseen maansisäisiä, enkä suinkaan matkustanut työni puolesta. Tänä vuonna ei päästä lähellekään samanlaisia lukuja ja ihan hyvä niin.

7.) Minulla on maailman kylmimmät varpaat ja suunnilleen maailman kolmanneksi kylmimmät kädet. Nytkin kaksi paria villasukkia ja siltikin jalkani ovat jäätymistilassa. Paras lämpömittari on kuitenkin nenänpää. Voisinkin laittaa lämmityksen päälle, kun nenäpää alkaa olla taas häiritsevän kylmä sekin.

Tämä piti vissiin antaa eteenkinpäin:

 • Menköön siis Saaralle, koska Saara on lovely ja koska valaat.
 • Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: Lukuhoukka
  28/02/2012 @ 11:28

  Minullakin on maailman kylmimmät kädet ja kylmimmät varpaat, nenäkin.

  Mutta sitähän sanotaan, että kylmät kädet, lämmin sydän.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/02/2012 @ 20:11

  Toivotaan niin :)

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  07/03/2012 @ 18:59

  “Pidän lauseenvastikkeista, ja-sanalla aloitetuista virkkeistä, oudoista sanajärjestyksistä ja villistä pilkuttamisesta.”

  Milloin minä tunkeuduin päähäsi ja kirjoitin tämän?

  Jykylä on paras, vaikka monet paikalliset tuntuvatkin olevan eri mieltä. Paitsi että julkinen liikenne voi saatananvittu…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!