Ronni Cooper - Rock Chicks

Tämä kirja on sex, drugs and rock'n'roll, kannesta kanteen.

Etenkin sitä ensimmäistä. Ja toista. Ja varsin paljon kolmattakin. Sen lisäksi riittää nahkaa, spandexia, viskiä ja neljän tuuman korkoja. Takakannen varoitus ei ole ollenkaan aiheeton:

[Warning explicit]

Muistattehan, mitä sanoin ihan muutama päivä sitten? Että chick lit ei välttämättä tarkoita huonosti kirjoitettua ja ennalta arvattavaa himoshoppailua. Noh, tämä kirja ei ole shoppailuhöttöä. Rock Chicks on tapahtumilla täytetty, vetävästi kirjoitettu ja tosiaankin niin eksplisiittinen, että ensimmäisillä kerroilla lukiessani tätä junassa työmatkalla, olin korvat punaisina. Mutta noh, ei sentään kuvia, se olisi jo jäänyt luettavaksi peiton alla salaa, taskulampun valossa.

Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin 80-luvun lopulle. Steel Spikes on rock -bändi, joka nousee kapakoiden lavoilta maailmanmaineeseen, samoille tantereille kuin KISS, Aerosmith tai Mötley Crüe. Ja kuten kansikuvan sloganissa sanotaan, maailman suurimman yhtyeen takana on kolme naista:
Coco, miljonäärin tytär, joka elää seksillä ja rock-musiikilla.
Lori, pikkukaupungin kasvatti, joka päätyy bändin manageriksi ja on valmis tekemään poikiensa eteen mitä tahansa.
Marny, arka ja hiljainen hiirulainen, bändin laulajan tyttöystävä, joka joutuu maksamaan menestyksen hinnan huumeiden muodossa.

[Rock Chicks - Ronny Cooper]

Kirjassa tapahtuu paljon. Jopa niin paljon, että jossain vaiheessa tajusin, että opusta on jäljellä vielä kolmasosa, enkä enää ymmärtänyt, mitä kirjoittaja on mahdollisesti vielä keksinyt tapahtuvaksi. Mutta aina oli joku käänne, joka houkutteli lukemaan vielä vähän eteenpäin.

"Have you noticed anything weird about Dave lately?" Diana asked Lori.

"Dave's always been weird", she shrugged, "it's part of his charm."

"I know but I'm just thinking he seems a little... wired. You know, like altered."

Lori put her pen down and pulled Diana down on to her knees, slipping a hand inside the top of her shirt and cupping her breast as she kissed her playfully.

"So let's get this straight. Dax and Marny are screwing, Sly is in solitary, the rest of the guys have the most indestructible dose of the clap that the medical profession has ever known, Ari Covet is a reving psycho and yet you think Dave Lopez is 'altered'. Diana, he is positively fucking normal around here."

Kerronnan rakenne on poikkeuksellinen. Kolmannen persoonan kertojalla on kiljoona näkökulmahenkilöä. Paitsi ne kolme päähenkilöä, myös kasa toinen toistaan sekopäisempiä sivuhenkilöitä. Joista osa käy näyttämöllä vain yhden kappaleen verran. Moisista aineksista saisi helposti sekavan sopan, mutta tarina pysyy seurattavana. Ja henkilöt ovat enemmän tai vähemmän samaistuttavia kaikki. Paitsi se levy-yhtiön iso pomo, joka on kirjoitettu suorastaan karikatyyrisen oksettavaksi. Voi siis sanoa, että minä enimmäkseen nautin lukemisesta, hurjan paljon heikompiakin tekeleitä olen läpi kahlannut.

Tämä kanakirja on tarkoitettu tipuille, jotka pitävät höyhenensä pystyssä ja tervattuina ja saavat kicksinsä lukuisista viittauksista kasarirockiin. Siis, Dee, pistähän minulle osoitteesi sähköpostilla, saatat saada vastauksena pokkarin, josta on hyvä aloittaa chick littiin tutustuminen...

 • Satakieli
  Kommentti Lähettäjä: Satakieli
  16/04/2012 @ 22:42

  Sinulle on kaksi haastetta blogissani!

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  17/04/2012 @ 07:28

  Voi voi voi voi voi voi voi ahahaha TIESIN, mitä tuleman pitää mutta silti värähdin kun mainitsin kasarirokin.

  Kiitos kovasti, osoitetta tulee.

  P.S. MÖTLEY CRUE!!!!!!

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  17/04/2012 @ 07:30

  Ja ai niin, en näekään tuossa enää hamstereita vaan epämuodostuneita ankkoja. Kunnon kuva-arvoitus. Kyllä minä lampaatkin näen, jos tarkkaan katson, mutta elukka kuin elukka, miksi ne ovat kasassa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/04/2012 @ 10:00

  En mä tiedä miksi ne ovat kasassa. :D
  vissiin tykkäävät moisesta.
  Minäpä laitan sulle postia lähipäivinä.

  Ja käyn kurkkimassa Satakielen blogia..

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  17/04/2012 @ 11:40

  p.s. En löydä s-postiossaasi mistään.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/04/2012 @ 13:17

  :) Tuossa sivupalkissa on yhteydenottorivi, mutta se tulee myös osoitteella
  menthe.foret[miuku]gmail.com

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  17/04/2012 @ 17:02

  Nonnih. Nyt on vaihdettu kommenttiboksin hamsterilammaskasa toiseen kummalliseen eläimeen.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!