Taiteilijaelämää

Kyllä se vain on niin, ettei tämä kirjoitusharrastus ole hyväksi terveydelle, saati siluetille.

Tänään sain hyvin hämäriä inspiraatiokohtauksia. Ne tulivat jostain ja katosivat jonnekin, mutta tuottivat siinä välissä muutaman lauseen. Yhden tarinan alkuun päätyi mauton lammasvitsi. Etenkään sen alkuperästä minulla ei ole aavistustakaan, mutta se nyt vain kuuluu siihen. Istuu kuin suossa.

café-livre Lille

Junassa, töistä palatessa, sen sijaan avasin muistikirjani ja kaivoin käsilaukun pohjalta lyijykynännysän. En tajua, miksi en laita laukkuun pidempää kynää. Muistiinpanoja nimittäin ei voi kirjoittaa kuulakärkikynällä. Se on hahmottelun perimmäisen olemuksen vastaista. Noh, joka tapauksessa, asettelin muistikirjan polvelleni ja hahmottelin siinä junan heiluessa kohtauksen verran tekstiä. Siinä ei ollut lampaita, mutta kaksi etanaa. Niiden ajattelu sai veden kielelle ja Lilleen päästyäni kiersin puolet keskustan leipomoista, ennen kuin onnistuin moinen leivonnaisen löytämään. Sitten jalat veivät kirjakahvilaa kohden. Sympaattinen paikka on se. Paljon kirjoja.

Hain seuralaisekseni olutta ja istuin nojatuoliin, joka oli niin upottava, että viidessä minuutissa asento muuttui epämukavaksi. Pöydän ääressä oli kuitenkin mukavampi jatkaa niiden ajatusten purkamista kynännysällä paperille.

café-livre Lille

Eli ei käy terveellisestä elämäntavasta tämä.

Viikonloppukin menee ihan hunningolle, kun huomenissa hypätään auton takapenkille ja suunnataan Pariisiin. Minä ajattelin lähinnä hortoilla hautuumaalla, käydä kirjakaupassa ja ehkä konsertissa ja kirjoittaa Pariisia muistiin.

 • Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: Lukuhoukka
  29/04/2012 @ 14:47

  Apua, ehdin jo innostua, että tarkoitit oikeita etanoja! Oletko varma, ettet voisi ujuttaa niitä tekstiisi…? Pidän etanoista.

  Minä pidän kuulakärkikynistä. :)

 • Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: Lukuhoukka
  29/04/2012 @ 14:49

  Tarkoitin tietysti etanoita enkä etanoja.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  30/04/2012 @ 21:22

  Heh, jos joskus ujutan etanoita tekstiin, ajattelen sinua :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!