URS - Huomenna ne tulevat

Nyt on kohdattu. Sieniä ja mystisiä olentoja, kuolema, anteeksiantaja ja tappaja-auto. Lohdullista ja synkeää.

Tuomas Salorannan toimittama Huomenna ne tulevat ja muita eriskummallisia kohtaamisia jatkaa URS:n juonivetoisten novelliantologioiden sarjaa. Siinä missä Pimeyden reunalla oli välillä suoranaista ilottelua, tässä pysytään aavistuksen verran vakavammalla tasolla. Siirrytään vahvasta tunnetilasta toiseen.

Huomenna ne tulevat

Huomenna ne tulevat, kansi: Kristin Sorknes Hundstad

Minun mielestäni tässä kokoelmassa vahvinta oli alkupuolisko. En osaa nimetä suosikeikseni muodostuneita novelleja, mutta Shimo Suntilan Liha -raapale ja J.S. Meresmaan novelli Laulaisin surusi mereen muodostivat mukaansatempaavan alun. J.S:n novellin luin ensin harppoen ja sitten tökkäsin viimeiseen kappaleeseen ja palasin takaisin alkuun lukeakseni uudelleen. Kaunista kieltä, kovin kaunista.

Toisaalta myös Christine Thorelin Stefanus viekoitteli ihan omanlaisena kokemuksenaan. En ollut lukemisen jälkeen aivan varma, tulkitsinko sen niin kuin Christine ajatteli sen tulkittavaksi, mutta sen takia se jäikin mieleen.

Koska en vieläkään osaa / viitsi / jaksa analysoida tekstejä sen kummemmin, jakelen näin syyskuun kunniaksi kuusi viinirypälettä. Pulleita ja punaisia sellaisia.
* Markus Harjulle parhaasta henkilögalleriasta.
* Jussi Katajalalle raapaleesta joka sai kahvini maistumaan kummalliselta.
* Alpo Leppäselle perinnesatujen oivallisesta uusiokäytöstä.
* Antti Pohjamiehelle siitä, että jopa minä tunnistin, missä tyylilliset esikuvat lojuvat.
* Ja Markus Koskimiehelle ihan vain siksi, jotta ottaisivat hänet Ritari Ässän makaaberimman uusintaversion käsikirjoittajien joukkoon.

- - -

Muut(kin) saavat tulla nauttimaan viinirypäleitä kanssani. Näitä riittää. Kaksi kiloa nytkin jääkaapin päällä. Väristä ja lajikkeesta otetaan ehdotuksia vastaan.

- - -

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  22/12/2012 @ 18:47

  Tämä on se kommentti, jonka poistit mielestäni, ennen kuin se ehti tänne asti. Olin aikonut kirjoittaa jotain rypäleistä, mutta nyt en enää voi muistaa, mitä.

  Luultavasti olin juuri itsekin hankkinut testattavaksi kolmea eri väriä, tummansinistä (melkein mustaa), vaaleanpunaista, ja vihreää. Aioin sanoa niistä jotain nokkelaa, ehkä jopa vitsikästä. Sensuurisi säästi meidät siltä, ja vaihtoi tilalle toisen hedelmän.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/12/2012 @ 21:54

  Jos toinen hedelmä on viikuna, niin aina vain parempi.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  24/12/2012 @ 11:54

  :-) Muistan, että sinulla on erityissuhde vinkunoihin. Jouluinen hedelmä. Sovitaan siis, että on. Mukavaa joulua.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/12/2012 @ 15:36

  Mukavaa joulua sinnekin!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!