Ursula 2/12

Tänään on Pyhän Lucian päivä. Olen vastarannanlammas ja otin selvää Pyhän Ursulan tarinasta. Sain selville, että Neitsytsaarten alkuperäinen nimi oli Santa Ursula y las Once Mil Vírgenes. Kyllä. Yksitoistatuhatta neitsyttä.

Voin kuitenkin luvata, että joulukuun Ursula -lehdestä ei juuri neitsyitä löydy. Lihallisuutta ja romantiikkaa senkin edestä, ehkä jopa jotain hieman jouluista. Kahdeksankymmentä mainiota sivua spekulatiivisen fiktion laajoissa kehyksissä. Käy lataamassa oma Ursulasi Osuuskumman nettisivuilta.

Osuuskumma : Ursula 2/12 - kansikuva Bruniewska | Dreamstime.com
Osuuskumma : Ursula 2/12
kansikuva Bruniewska | Dreamstime.com

Firman pikkujoulut Lapissa osoittautuvatkin mainettaan taianomaisemmaksi tapahtumaksi, elävien ja kuolleiden joulunvietto sukutilalla sujuu aavistuksen verran kireissä tunnelmissa, ritari ja tämän ratsu saavat enemmänkin kuin kuningattaren lupaaman palkkion, laulajalöytö menettää elämänsä rakkauden ja torpan nuori yksinäinen emäntä kohtaa omansa. Jälkihehkua loihditaan raapaleilla.

Allekirjoittanut ulkosavolainenkin on mukana erittäin salaisella salanimellä. Anagrammikoneen tekemällä. (Jos ette kerro kenellekään, niin se on se, joka kirjoittaa liekistä.)

Sisällys:

Elisabeth Saranti: Tunturituttavuus
Impi Kure: Toivottu vieras
Sad Max: Prinsessa Diodi
Monique N.: Musiikkia, meren vaahtoa
Carrie Alamo: Liekki
Karoliina Kaajärvi: Raapaleita

Toimitus: Saara Henriksson ja Taru Luojola
Taitto: Maria Carole