Varjonanon puolipäiväkirja, osa 3

Päivä N+1

Menin sekaisin päivien laskuissa. Se ei tietenkään ollut minun vikani. Syytän Hirveää Lentsua ja Yleistä Saamattomuutta. Syytän Ihan Vääriä Ideoita, jotka tietenkin hyökkäävät kimppuun juuri silloin, kun on päättänyt tehdä jotain hyödyllistä. Syytän myös Yliopistoa.

Olen siis edennyt Vaaleanpunaisen editoinnissa kuin se kuuluisa täi tervassa, mutta arvatkaa vain, olenko kirjoittanut aivan muuta? Kyllä. Hurraa tästä hyödyllisyydestä.

Vaikka, väittävät, että kaikki kirjoittaminen on hyödyllistä. Ainakin se kaikki pähkäily sai minut kiipeämään pöytälaatikossani ja ajatuksissani ajassa taaksepäin. Niissä on kummasti yhteneviä teemoja, yksi on johtanut toiseen, vaikken sitä silloin tajunnutkaan.

Ja kaiken... tai ei kaiken, mutta paljon takana on yksi tarina. Ei tosin minun kirjoittamani. Mutta luin sen joskus eräästä nettijulkaisusta. Luin kertaalleen. Sitten toisen kerran. Sittemmin kymmenennen. En osaa arvioida onko kyseessä poikkeuksellisen hyvä novelli. Ei välttämättä. Mutta se onnistui nyrjäyttämään aivoissani jotakin johonkin kohtuullisen toimivaan suuntaan. Jos jonain päivänä tapaan sen novellin kirjoittaneen naisen silmästä silmään, menen kiittämään kädestä pitäen. Kymmenettuhannet sanat ovat sinun vikasi. Hiivit jonnekin hypotalamukseni taakse varoittamatta.

A Tour of St. Louis - Public Domain

Näin unta fiktiohenkilöstä.

En taaskaan omastani. Vaan tekstinpätkissä hahmotellusta. Olin kateellinen kirjoittajan kierosta mielikuvituksesta. Yksi hahmoista päätti taas hiipiä jonnekin hypotalamukseni taakse. Mihinkähän suuntaan se mahtaa aivojani tällä kertaa nytkäyttää..?

 • Saara Henriksson
  Kommentti Lähettäjä: Saara Henriksson
  21/11/2012 @ 21:06

  Haha mä kirjoitan aina jotain muuta kuin pitäisi. Kerro nyt hyvä ihminen jos muistat, mikä sen nettinovelli oli tai kuka kirjoittaja? Jos muistat!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/11/2012 @ 21:11

  Kerroin jo toisaalla. Jääköön nyt vielä salaisuudeksi noin muuten :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!