Verkosta ja riutuneisuudesta

Ulkosavolaisuudessa on ongelmansa.

Esimerkiksi fyysinen välimatka Suomeen. Ensimmäkseen siihen on jo tottunut, mutta toisinaan vastaan tulee asioita, joita olisi kiva tehdä ja kokea, muttei voi. Koska matka. Tietysti, jos olisi enemmän rahaa ja aikaa, niin sekin olisi vain järjestelykysymys. Loppujen lopuksi täältä lennähtää Suomeen melko nopeasti. Mutta ei ole, kumpaakaan.

Minusta olisi hirvittävän kiva kyetä osallistumaan jollekin kirjoituskurssille, "kesäleirille" tai vaikkapa viikonlopun novellipajaan. Sellaisesta saisi inspiraatiota ja ehkä niitä haikailemiani työkalujakin, mutta etenkin minua kiinnostaisi tavata ihmisiä. Semmoisia kirjoittavia ihmisiä. Kateellisena kuuntelen ihmisten kokemuksia.

Onneksi on internet. Sähköisen verkon yli on hyvä verkostoitua. Tuskinpa olisin saanut viimeisen vuoden aikana paljoakaan aikaiseksi ilman niitä siellä jossain olevia ihmisiä, kuka vaikuttanut mitenkin.(Siitä kiitos heille. Tunnistatte itsenne jos satutte tätä lukemaan.)

Jos internettiä ei olisi, minun varmaan pitäisi siirtyä riutuvaksi taiteilijaksi Pariisiin. Viettää päiviäni inspiroituen Père-Lachaisella ja iltani... inspiroituen Moulin Rougessa. Hmm, ei se sittenkään kuulosta kovin pahalta tuo riutuvan taiteilijan elämä. Mutta siihen on vielä matkaa. Kärsiminen on kohtuullisen helppoa ja Pariisikaan ei ole kaukana, mutta mitenkäs se taiteilijuus?

 • Rooibos
  Kommentti Lähettäjä: Rooibos
  05/04/2012 @ 19:21

  Joskus kanssakirjoittajien vertaistuki nousee arvoon arvaamattomaan, mutta onneksi on tämä blogien verkosto myös: olen saanut tosi paljon vertaistukea ja voimaa blogin kautta. Eli onneksi on netti, vaikket Suomeen pääsekään niin usein kuin haluat!

 • Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: Lukuhoukka
  05/04/2012 @ 21:27

  Minustakin olisi kiva osallistua jollekin kurssille, mutta vaikka asun Suomessa, niin ne välimatkat tuntuvat täälläkin välillä mahdottomilta. Joka paikkaan tuntuu olevan satoja, satoja kilometrejä, ja se on liikaa, jos sitä ei ole varaa lentää. :D (Ulkomaillekin pääsee joskus halvemmalla kuin Suomen sisäisille lennoille.)

  Mutta joo, onneksi on netti. :)

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  06/04/2012 @ 16:03

  Äääh, älä edes puhu noista kursseista! Minä olen tukevasti Suomessa mutta kursseista ei ole tietoakaan. Ei ole rahaa jne jne jne. Syitä ja tekosyitäkin aina löytyy.

  Olen käynyt yhden luovaan kirjoittamiseen keskittyvän lukiokurssin ja kirjoittamisen alkeet kattavan etäkurssin… Josta saan korvausta jos haluan ottaa heiltä uuden kurssin, koska he kusivat tuon edellisen kurssin. En kyllä tiedä, huvittaako minua. Parempi sekin kuin ei mitään eli hyvä että on netti mutta hieman eri syillä jaan fiiliksesi.

  Olen muuten aina ihmetellyt miksi kuvana on hamsterikasa jos kommentoi tänne vieraana. :D Vai mitä tuo esittää?

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  07/04/2012 @ 15:58

  Tosiaan, mitähän minunkin kirjoittelustani olisi tullut ilman verkossa vaihdettuja ajatuksia ja kirjoittajafoorumeita. Ja tosiaan, usein potuttaa, kun ei voi ottaa osaa tapahtumiin. Mutta voisihan sitä luoda jonkinlaisen alien-grouppin, joka ulkoavaruudesta käsin tuo oman lisänsä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  07/04/2012 @ 22:10

  Hamsterikasa :D :D
  Ne on lampaita.

  Itse asiassa jos on gravatar -tunnus/avatar (http://fi.gravatar.com/), se toimii tässä blogissa kanssa. Kuten myös wordpressin blogeihin kommentoidessa. Tuo lammaskasa on tunnukseni “perusavatar” ja olen niin tottunut, etten ole edes miettinyt toisen vähemmän lammasmaisen laittamista tähän kirjoitusblogiin.

  Etäisyys on aina haaste. Ehkä pitäisi joskus järjestää jokin ulkosuomalaiskirjoittajamiitti. Pariisi olisi oiva. Hemingwayn jalanjäljissä.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!