Vihreä, kierresidottu ja unohdettu

Kirjoitin junassa parisataa sanaa. Sanoja, jotka minun olisi pitänyt kirjoittaa jo kuukausi takaperin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eivätkös deadlinet ole tehty ylitettäviksi?

Laitoin pussiin vähän Välimerta (taidan olla urautunut), vähän Siperiaa, vähän viime kuukausien uutisotsikoita ja lykkäsin kaiken aikaan, jolloin internet oli vain hurjimpien tietokoneammattilaisten haave.

Mutta parisataa sanaa ei riitä. Kymmenen, kaksikymmentä, mieluiten kolmekymmentä kertaa se, ja sitten aletaan olla jo voiton puolella. Mitään olennaisempaa tekemistähän minulla ei tällä viikolla ole. Paitsi yhdet vanhemmat, jotka tulevat käymään ja yksi naimisiin meneminen ja sitä myöten vähän muitakin vieraita... noh tulipahan tuokin nyt paljastettua, suuri salaisuus.

Sitä minun varsinaisesti piti kuitenkin sanoa, että hetken olin ihan hukassa. Tai oikeastaan hukassa oli (ja on vieläkin) asia, joka löyhää päätäni tukee. Muistikirja. Aloin kaivamaan sitä laukkuni pohjalta, eikä se ollutkaan siellä. Katastroohvi. Pitäisikö minun muka muistaa kaikki ne tästä aiheesta tekemäni huomiot, jotka olin sinne kirjannut? Vihreä kierresidottu muistikirjanlärpäke on niin mielenkiintoinen tapa hallita elämääni, että se pitää joskus ihan esitellä. Organisointikykyä siitä ei löydy nimeksikään. Kaikkea muuta löytyykin siitä edestä. Se itseasiassa kulkee käsi kädessä kalenterin kanssa. Kalenterikin on vihreä.

Notebook coffee
Kuvan muistikirja ei liity tapaukseen. Voisi tosin liittyä, sillä minun papereissani on aina kahvi- ja klementiinitahroja.


Mutta siis. Ajauduin taas harhateille. Jos minulla ei olisi muistikirjaa, oletettavasti painaisin mieleeni kaiken sen, minkä nyt unohdan. Vähän samaan tapaan kuin puhelinnumerot aikana ennen kännyköitä. Silloin tiesi ulkoa kotinumeron ja toistakymmentä muuta. Nykyään osaan ulkoa ainoastaan oman puhelinnumeroni. Ranskaksi. Älkää pyytäkö minua luettelemaan sitä suomeksi. Miehekkeen numero varmaan onnistuu myös, jos oikein mietin.

*miettii*

Tai sitten ei.

Nyt minulla on idea. Se on ollut jossain vasemman korvan takana jo viikkotolkulla, mutten ole kirjoittanut sitä muistikirjaan. En sanaakaan. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että jos laittaisin sen muistiin, se jotenkin lässähtäisi. "Tuossa se nyt on. Muistissa ruutupaperilla." Sitten sen voisi unohtaa. Mutta kun en piruuttanikaan laita ylös, niin se jatkaa vasemman korvantaukseni vaivaamista. Uiskentelee johonkin suuntaan ja matkalla toivottavasti ahmii pikkuotuksia sisäänsä. Ongin sen pintaan sitten, kun se on tarpeeksi pullea, kirjoitan lyijykynällä ylös.

Mutta ei ihan vielä.

- - -
[Kuva: Koalazymonkey, CC BY 2.0]

 • Maija Haavisto
  Kommentti Lähettäjä: Maija Haavisto
  29/05/2012 @ 17:29

  Onnittelut tulevasta naimisiinmenosta! Minulta jäi kirjoittaminen vähemmälle häiden tiimellyksessä, mutta piirsin kyllä hääpäivänäni ASCII-kuvaa. ;-P

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  29/05/2012 @ 17:40

  Oh, onnea! Ei sitä olisi tarvinnut noin pienellä fontilla kirjoittaa. :)

  Minä muistan vain äitini numeron ulkoa. En edes omaani. En edes soittele äidilleni kovin usein, mutta ei tuokaan nyt kaikista turhin numero ole muistettavaksi.

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  29/05/2012 @ 18:55

  Kun löydät muistikirjasi, muista merkitä se hääpäivä sinne. Koskaan ei tiedä, mitä kaikkea voi unohtaa. Onnea!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/05/2012 @ 19:49

  Kiitokset.
  Noh, hääpäivästä on sentään tuo toinenkin muistuttamassa, joten jos se pysyisi mielessä…

 • Rina
  Kommentti Lähettäjä: Rina
  29/05/2012 @ 21:34

  Oi, lämpimät onnitteluni! Ja ihmisetkö muka eivät lue pieniä pränttejä ;-)
  Toivottavasti löydät muistikirjasi, minä olisin ihan onneton ilman omaani.

 • Kirsi
  Kommentti Lähettäjä: Kirsi
  30/05/2012 @ 07:25

  Onnittelut naimisiinmenon johdosta! :)

  Onnittelee hän, joka on lukenut jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt jättää kai ensimmäistä kertaa puumerkkinsä…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  30/05/2012 @ 15:01

  Kiitos teillekin :)

 • Helmi-Maaria Pisara
  Kommentti Lähettäjä: Helmi-Maaria Pisara
  30/05/2012 @ 17:47

  Heiii, hurjasti onnea :) Olkoon rakkautenne loputon! Mä juuri Suomessa ollessa ilman R:ää tajusin, että jos hän kosisi nyt, vastaisin riemusta raikuen kyllä. Jotenkin sitä erossa ollessa tajuaa, ettei ilman toista edes tahdo olla!

  Niin ja toivottavasti ideasi toteutuu :)

 • Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: Lukuhoukka
  30/05/2012 @ 18:35

  Onnittelut! :) Toivottavasti saatte aurinkoiset ilmat.

  Minäkään en muista kuin oman puhelinnumeroni.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/05/2012 @ 08:09

  Kiitos :)

  seuraan fanaattisesti säätiedotuksia, vaikka mitâän puutarhajuhlia ei olekaan luvassa. Pitäisi olla ihan kelvolliset kelit, joskaan ei mitään valtaisaa auringonpaistetta.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!