Ja pähkinä!

Päivän spekulatiivisuutta: Jos kuvitellaan, että ois niiku jatko-osa. Sellainen jatko-osa, jota on olemassa 1800 sanaa. Ei suunnitelmia. Ja jos kuvitellaan, että siitä vielä joskus kehittyisi ihan tarinakin. Niin sitten voidaan siinä sivussa kuvitella, että se olisi itsenäinen ja omilla jaloillaan seisova jatko-osa. Sellainen jonka voisi lukea lukematta sitä ensimmäistä tekelettä. Tai tämä ainakin olisi tavoitteena.

Niin tässä vaiheessa kirjoittajalla on ongelma: Kuinka löytää tasapaino henkilöiden, paikkojen ja tilanteiden selittämisen kohdalla? Siis niin, etteivät ensimmäisen osan lukeneet kyllästyisi kuoliaiksi toistoon, ja toisaalta, etteivät ne, jotka eivät sitä ensimmäistä olisi lukeneet, tippuisi kärryiltä.

Mäh.

Eivät nämä mitään kässäreitä ole. Nämä ovat silkkaa jatkuvaa ongelmanratkaisua.

[Jos lukija luuli, että otsikko viittaa ongelmaa, niin ähä. Ei se viittaa oikeastaan mihinkään muuhun kuin alla oleviin mainoksiin. Ja siihen, että meillä on ihan luokattomasti M&M'seja kaapissa... saattoi olla taas että anoppi kävi kylässä.]

 • Päivi
  Kommentti Lähettäjä: Päivi
  18/05/2013 @ 12:51

  Mä pähkäilen saman ongelman kanssa. Oikeastaan kyseessä ei ole jatko-osa, sillä tähän tulee uudet henkilöt, mutta maailma ja aikakausi on sama. Joten väkisinkin tähän tulee joitakin samoja juttuja kuin ensimmäiseen kässäriin, koska… no tarinaa nyt ei vaan voi kertoa ilman niitä. Ja nyt mietin, että miten sen teen, etten jaarittele liikaa samoista jutuista kuin ensimmäisessä kässärissä, mutta kerron kuitenkin niistä tarpeeksi mahdolliselle uudelle lukijalle. Eikä se ole vaihtoehto, että hylkäisin tämän idean ja aloittaisin kirjoittaa jotain ihan muuta, niin paljon tämä on mielessä pyörinyt.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  18/05/2013 @ 17:25

  https://kirja.elisa.fi/aanikirja/much-obliged-jeeves-nayteluku
  Tuskin ratkaisee ongelmaasi, mutta tarjoaa hetkeksi viihdyttävää harhautetta aiheesta.

  Sillä välin, kolmekymmentäkolme todenoloisuudessaan harvinaisen ärsyttävää sanaa, eli usein lainattu ohje, joka on helpommin sanottu kuin vaikeammin tehty, josta itse en ymmärrä mitään, mutta joka siitä huolimatta saattaa auttaa pulmaasi:
  Näytä, älä selitä. ;-)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/05/2013 @ 10:22

  Tai sitten mä vain syön niin paljon pähkinöitä, että luulen muuttuvani oravaksi. Sekin ratkaisee monta ongelmaa elämässä.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  22/05/2013 @ 11:55

  No, jokaisessa romaanissa on hyvä olla ainakin yksi kumma eläin.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/05/2013 @ 12:35

  Juuri näin!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!