Jotain yhtätoista vieläkin

Vaarna haastoi minut jo ikuisuus sitten kertomaan 11 asiaa itsestäni. Olen joskus jo vastannut haasteeseen, joten rupean laiskaksi ja vastaan tällä kertaa vain kysymyksiin. Perusohjeet ovat kuitenkin seuraavat:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Hänen pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Haastetun pitää kertoa, kenet on haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

1. Mitä mieltä olet runoudesta? Kiinnostavatko runot?

Periaatteessa kiinnostavat, mutta mitään en ymmärrä. Olen joskus itsekin tehnyt satunnaisia osallistumisia Runotorstaihin. Mutta tosiaan, jos kirjallisuuden arviointi menee mutuhuttuna, niin runoutta en edes yritä arvioida.

2. Mikä on tärkein saavutuksesi tähän mennessä?

Elämässä vai kirjallisessa elämässä? Jos kirjoittamisesta puhutaan, niin olin aikoinaan Vaaleanpunaisen kasaankursimisesta ihan typerän ylpeä. Kokonainen lyhyehkö romaani! Kirjoittamisen ulkopuolella ehkä se, että olen melko ennakkoluulottomasti uskaltanut pakata laukkuni ja lähteä. Useaan kertaan.

3. Kahvia vai teetä?

Molempia. Valitettavasti. Ehkä kuitenkin ennemminkin kahvia, vaikka juuri nyt yritän rajoittaa sen litkimistä. Pidän myös rooibosista.

4. Oletko genreuskollinen lukija tai kirjoittaja?

Juu ja en. Lukijana on vain pari lajia, joita väistelen. Kirjoittajana olen rajoittuneempi, ja kirjoitan paria omaa juttuani. Molemmilla saroilla tekisi hyvää hypätä useammin mukavuusalueen ulkopuolelle. Siitä saattaa syntyä vaikka ...romaanikässäri (sanoo hän, joka joskus vannoi, ettei koskaan kirjoittaisi spefiä).

5. Mikä on suosikkielokuvasi?

En osaa sanoa yhtä ainoaa (vai lasketaanko BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo elokuvaksi?), mutta ihan salaa tykkää sarjakuvapohjaisista pläjäyksistä.

6. Mitä pelkäät?

Kaikkea mikä on ihmisen rakentamaa ja korkealla. En ole koskaan käynyt Eiffel-tornissa. Niin kauan kuin jalat ovat maassa, ei huimaa, eli vuorenrinteet eivät kuulu tähän sorttiin.

7. Auto vai julkiset kulkuneuvot?

Käytännössä ja vähän periaatteestakin julkiset. En omista autoa. Enää. Silloin kun omistin, se oli sekä kiro että siunaus. Hyödyllinen tietyissä elämäntilanteissa, mutta just nyt ei ole ollenkaan ikävä.

8. Osaatko muita kieliä? Mitä?

Kyllä tuo ranska taipuu ihan kelvollisesti. Ja englantiakin luen sujuvasti, puhun jos keskustelukumppani ei juuri välitä siitä, kuinka kaukana kieliopin ulkopuolella huitelen.

9. Mikä on paheesi?

Seitsemästä kuolemansynnistä selkeästi laiskuus.

10. Mitä ajattelet kirjallisuuden tulevaisuudesta?

Sata vuotta sitten ennustivat, että kotimainen kirjallisuus kuolee. Kymmenen vuotta sitten taisivat ennustaa samaa. Ei se, tai kirjallisuus ylipäätään, mihinkään kuole. Kunhan muuttaa muotoaan. Tietysti on niitä, joiden mielestä kaikenlainen muutos on pahasta. Uudet julkaisukeinot vievät voin edellisen sukupolven leivän päältä ja vielä öljyn nivelistäkin. Mutta kunhan homma vertyy, niin ihmetellään, että miksi tätä taas kauhisteltiin.

11. Onko kesäsuunnitelmia? Millaisia?

Suomi. Gradu. Tarpeeksi?

- - -

Olen lukenut viime aikoina niin vähän blogeja, että pelkään "jokaisen" tehneen tämän haasteen jo. Joten jääköön haastamatta seuraava. Suosittelen silti vilkaisemaan sivupalkissani listattuja bloggaajia. Helmiä on joukossa, helmiä.

 • Gafas Oakley Polarizadas
  Kommentti Lähettäjä: Gafas Oakley Polarizadas
  08/04/2015 @ 05:36

  And in health point of view, these sunglasses are the best protectors for your eyes. These glasses will cover your eyes from ultra violet rays, which are caused by decreasing of an ozone layer. In that UV rays, there is a harmful content like melanoma. This melanoma will cause for eye cancer. To resolve the issue, the sunglasses are the best one to save your eyes.
  [url=http://www.puertadecazorla.es/blog/gafas-oakley-polarizadas.htm]Gafas Oakley Polarizadas[/url]
  <a href="http://www.puertadecazorla.es/blog/gafas-oakley-polarizadas.htm" title="Gafas Oakley Polarizadas">Gafas Oakley Polarizadas</a>

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!