Kirjablogistanian kesälukumaraton (II)

Kirjabloggaajat järjestävät tällekin kesälle kesälukumaratonin. Tai oikeastaan toisen jo, edellinen oli keskiviikkona pari viikkoa sitten. Osallistujalistaa ja ohjeistusta voi bongata esim. Hys, äiti lukee nyt! -blogista, mutta lyhyesti sanottuna kyse on seuraavasta:

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.

2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 10.7. klo 18.00 -> lopetus 11.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa.

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaraton.

Sekaan voi ottaa myös ns. kitalaenpuhdistusnovelleja, ajatusten selvittämiseksi kirjojen välissä. Hyllyssä (lattialla) onkin pino lukemattomia lehtinovelleja mm. Kosmoskynissä, Säröissä ja Reginoissa...

Itsellä oli ajatuksena taistella eteenpäin, ja ehkä jopa loppuun saakka, muutamia kirjoja jotka olen joskus aloittanut ja sitten syystä tai toisesta jättänyt kesken. Osin homma mennee asunnon järjestämiseksi ja pahvilaatikoista eroon hankkiutumiseksi, mutta aloitetaan esim. tällaisella pinkalla:

Lukumaratonpinkka

Siinä on sopivasti kolme kieltä ja kolme ihan erilaista kirjaa. Ei ainakaan pääse tylsyys iskemään, ja pohjimmainen on paksuudeltaan ihan maratonainesta.

(Päivitän tätä tekstiä kunhan etenen johonkin suuntaan.)

14h14
aloitin oman puolimaratonini puoliltapäivin. Ei tämä nyt ihan hirveän rivakasti etene, lukemisen osalta. Olisinko taistellut nelisenkymmentä sivua pientä tiukkaa pränttiä homoseksuaalisuuden historiasta. Opus on hidas kuin mikä, ja keskittyminen kestää viisi minuuttia kerrallaan. Kohta voisi kiivetä ullakolle maalaamaan toisen kerroksen valkoista laudanpalaan, josta tulee chick lit -kirjahylly.

Mutta olen oppinut sen, että 1700-luvulla naiset saattoivat pukeutua miehiksi, päätyä armeijaan ja jopa mennä naimisiin... naisen kanssa. Elivätpä muutamat kuukausia tai vuosia onnellisina, ennen kuin puolisolle selvisi "aviomiehen" oikea sukupuoli.

21h46
Lukumaraton on aika jumissa. Tahkoan vieläkin samaa kirjaa. Sen sijaan olen järjestellyt yhden keittiön elettävään kuntoon, kävellyt ulkosalla (auringon laskettua, koska kuuma), täyttänyt kirjahyllyä ja koonnut yhden kaapin. Nooh, aikaa on huomiseen puoleenpäivään, kai tässä edes muutamaan sataan sivuun päästään.

23h00
Luovutan, ja vaihdan (sinänsä oikein mielenkiintoisen, mutta ah niin raskaan) Spencerin Lipastiin. Jos ja kun sivuja satutaan laskemaan, niin kyllähän Rajanaapuri svengaa kuin hirvi. Välillä seison hämärässä keittiössä toisessa kädessä kirja, toisessa kahvikuppi, ja tuijotan astianpesukonetta: Kuulostaako se normaalilta? Valuuko vettä mihinkään mihin ei pitäisi?

Rajanaapuri ja kirjahylly

02h26
Rajanaapuri luettu. Olipa selkeästi nopeampaa kuin homohistoria. Nyt voisi ihminen nukkua. Vaikka olenkin yökukkuja, niin kai tuota huomennakin olisi ihan hyvä tehdä jotain hyödyllistä. Ommella verhot. Ja jatkaa tiiliskiveä muutaman sivun verran. Tämän päivän saldo siis huimat noin 310 sivua.

On kuin selostaisi Jukolaa. Istuisi puskassa kuiskaamassa.

12h00
Torkuin aamiaispöydässä ja sohvalla Follettin tiiliskiven kanssa. Noin 120 sivua edetty ennen puoltapäivää. Tämä olkoon siis maratontulos. 430.

Nyt taidan mennä virittämään sen chick lit -kirjahyllylaudan paikalleen ja sitten uskaltautua ulos löytämään leipomon ja ostamaan ilmastointiteippiä (muualta kuin leipomosta). Selkä meinaa jumiutua ja pitää hereillä yöllä. Rankkaa tämmöinen kestävyysurheilu.

 • Hanna
  Kommentti Lähettäjä: Hanna
  24/07/2013 @ 11:40

  Kunnioitettavaa, että luet maratonisi aikana kolmella kielellä ja että pinossasi on vielä tuollainen möhkäle! Tsemppiä päivään ja lukuiloa!

 • Zephyr
  Kommentti Lähettäjä: Zephyr
  24/07/2013 @ 21:22

  Tuo Colin Spencerin kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Miehen nimi on hämärästi tuttu, hän on tainnut kirjoittaa muitakin tietokirjoja tms.?
  Mukavaa maratonin jatkoa! :)

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  24/07/2013 @ 22:42

  Jostain syystä chick lit -hyllyn maalaaminen ja vaikka kirjahyllyn (saati keittiön!) järjestäminen kuulostavat minusta(kin) vetoavammilta ja tuotteliaammilta puuhilta kuin #lukumaraton.

  En ollut ihan maratonkunnossa, eikä minun oikeastaan pitänytkään lukea - mutta ei niitä niin nopeasti tosiaan lue… :-)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/07/2013 @ 23:33

  Tuotteliaisuus ei kyllä ole lukumaratonin osalta kovin suurta. Nautin hiljaisesti (ja jopa ääneen) enemmän valkoisesta laudanpalasta ja Kaapista. Nyt se on kasassa. Siellä on vaatteita.

  Zephyr,
  Colin Spencer ei ole minulle muuten tuttu, pitäisi ihan googlettaa. Mutta helposti olettaisi, että tuotannossa olisi muitakin tietokirjoja.

  Hanna,
  Mietin juuri, että joudunkohan aloittamaan möhkäleen uudelleen alusta, jotta tiedän mitä aiemmin on tapahtunut…

 • Helmi-Maaria Pisara
  Kommentti Lähettäjä: Helmi-Maaria Pisara
  25/07/2013 @ 08:11

  Urheaa lukea pienipränttistä historiakirjaa :) Mä olisin varmaan alkutekijöihinsä luovuttanut, jotenka hyvinhän olet jaksanut!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  25/07/2013 @ 13:04

  Mielenkiintoinen se ihan oikeasti on, ei siinä. Mutta ei se rivakasti etene. Monesti joutuu ottamaan lauseita uusiksi, että pysyy kunnolla mukana.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!