Tavuviivattomuutta

Kun taannoin kirjoitin Kun pohjoistuuli puhaltaa -kirjasta, Susi kysyi ohimennen, että eikö ketään muuta häiritse kannen välimerkittömyys.

En ollut ajatellut asiaa, mutta nyt näitä taas on.

Kansitaittajat rakkaat, mihin kadotitte tavuviivat?

tavuviivattomia

Mutta hah: Kun pohjoistuuli puhaltaa on sittemmin näköjään saanut myös välimerkillisen painoksen.

Kun pohjoistuuli puhaltaa

Tämän varsin tarpeettoman postauksen syvempi tarkoitus oli ilmoittaa, että olen hengissä ja kertoa syy radiohiljaisuuteen niillekin, jotka eivät toista blogiani lue; kehua pienenpienellä Ilianalla, joka kasvaa ja kehittyy reipasta vauhtia, vaikka kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä. Olen naimisissa maitopumpun kanssa, myös aamuöisin, joten unenpuutteen ja elämän uudelleenorganisoinnin takia aivokapasiteettia ei juuri riitä kirjoittamiseen tai lukemiseen.

Mutta kaikki on hyvin.

 • B. N. / Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: B. N. / Lukuhoukka
  14/09/2013 @ 10:57

  Paljon onnea pikkuisesta! :)

  Välivviivattomuudesta: kyllä se häiritsee välillä, enemmän tuon pohjoistuulen kanssa. Kun ei-yhdyssana pilkotaan, niin kuin Birgitta, tietää että se on typografista kikkailua,toisessa näyttää siltä kuin siinä olisi yhdyssanavirhe… Taivaslaulussa ei niin häiritse, koska kirjaimet on sivuilta jotenkin “syöty", jotenkin pääni täydentää väliviivan näkymättömälle alueelle. :)

 • Elegia
  Kommentti Lähettäjä: Elegia
  14/09/2013 @ 16:15

  Minuu häiritse aina tavuttamattomat sanat, jos ne pitäisi tavuttaa. Ihan sama vaikka olisi kuinka typografinen kikkailu kyseessä. Samoin ärsyttää erisnimien kirjoittaminen pienellä. Minusta se näyttää erityisen rumalta kirjassa - sekä kannessa että mahdollisesti jopa sisäsivulla.

  Taidankin olla tiukkis.

 • B. N. / Lukuhoukka
  Kommentti Lähettäjä: B. N. / Lukuhoukka
  14/09/2013 @ 18:30

  Ei kun tavuviivojahan ne oli eikä väliviivoja…. Ehkä ei pitäisi kommentoida kielioppiasioita jos oma kommentti on täynnä virheitä ja typoja. :D Olen kuullut ihmisten sanovan, että viivat ovat “tosi rumia". o.O Minä pidän niistä! Minusta ne on kivoja.

 • Villasukka kirjahyllyssä
  Kommentti Lähettäjä: Villasukka kirjahyllyssä
  16/09/2013 @ 21:58

  Vaikka olen muuten onneton kielipoliisi (pilkut ja väli/tavuviivat eivät ole ylimpiä ystäviäni) näen punaista jos erisnimet kirjoitetaan pienellä. Esimerkiksi Joel Haahtelan Lumipäiväkirjan kannessa lukee joel haahtela, pieni j ja h. Ei, ei ja vielä kerran ei! Samoin ärsyttää jos kikkaillaan tavuilla, siis jos tavutetaan tahallaan väärin, kuten esimerkiksi näin:
  Liik
  enne
  vira
  sto
  Mur… En hyväksy.

 • Helmi-Maaria Pisara
  Kommentti Lähettäjä: Helmi-Maaria Pisara
  29/09/2013 @ 20:58

  Oi, onnea onnea lapsen johdosta ja kaikkea hyvää koko perheelle!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/09/2013 @ 21:29

  Kiitokset kaikille :) Palaan taas vähitellen arkeen, lapsikin on jo kotosalla.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!