Viikon linkkejä

On aina jotain ja sitä ja tätä, jota tekee mieli linkittää, mutta sitten ei saa aikaiseksi kirjoittaa sen fiksummin asiasta. Ja ne jäävät. Joten kasataanpas nyt muutamia hyvin sekalaisia linkkejä parin viimeisen viikon varrelta.

Tekstin genrestä on puhuttu muuallakin, mm. Margaret Pennyn muistikirjassa ja Kananlihalla-blogissa.

Eräs tuttavani sai rankkaa palautetta kirjastaan ammatti-ihmiseltä, ts. kriitikolta. Kun hän tiedusteli tältä, miksi ihmeessä kirja oli arvioitu niin kuin oli, eikä osana omaa kirjallista genreään (viihdettä, yllätys, yllätys), kriitikko vastasi: Kriitikoilla (kuten minullakin) on perinteisesti taiteentutkimuksellinen koulutus ja kritiikit tehdään siitä näkökulmasta.
Kananlihalla

Jos tekstin vaikutus lukijaan on kovin erilainen kuin sen on itse tarkoittanut, on kaksi mahdollisuutta: vaihtaa näkökulmaa (tai genreä) siihen, jota on lukijan mielestä tullut kirjoittaneeksi, tai harjoitella, harjoitella kunnes teksti toimii sellaisena kuin sen on mielessään kuvitellut. Ratkaisu riippuu omasta motivaatiosta.
Margaret Pennyn muistikirja

Mainospuolelta todettakoon, että Osuuskummalta ilmestyy Maan päivänä 22. maaliskuuta Huomenna tuulet voimistuvat -antologia. Yksitoista hienoa novellia tulevaisuutta ja ekoscifiä.

Erinäköisia kilpailuehdokkuusastteluja on liikkeellä. Toisaalla bongattiin, että Aliette de Borard on kaksinkertaisena ehdokkaana Science Fiction and Fantasy Writers of American Nebula -palkinnon saajaksi. Miten se liittyy mihinkään, tai Osuuskummaan, se selviää keväämmällä...

Kotimaan kamaralla on Atorox. Aikaa äänestää vuonna 2012 ilmestyneitä suomalaisia spefinovelleja varsinaiselle ehdokaslistalle vielä 10.3. saakka. Saa äänestää esim. jotain näistä. En kiellä.