Käynnistämisvaikeuksia

Ajattelin, että lomalla olisi aikaa kirjoittaa ja lukea enemmältikin. Ja pöh. Päivät menivät lomaillessa, ts. leikkiessä turistia, illat uupuneena sängyn pohjalla. Ja klo 6:15 ylös, koska vauva halusi herätä. Rankkaa se on se lomailu. Käytin minä kuitenkin jonkin iltahetken suhteellisen hyödyllisesti, avasin tietokoneen enkä edes päätynyt internettiin (että halleluja vain paikoille, joihin ei wifi ylety). Kirjoitin Tulen tyttäriin luvun, joka välistä puuttui. Olen sen osalta hieman kahden vaiheilla. Kertooko se itsestäänselvyyksiä, vai ovatko itsestäänselvyydet vain minun päässäni, kun itselleni tapahtumat ovat niin tuttuja? Mutta hmm. Olkoon.

Nyt sitten suurien linjojen editointi on melko hyvässä mallissa. Vielä siellä on oranssia korostuskynää ja epämääräisiä aukkoja, sillä päätin noudattaa saamaani ohjetta: "Ota se pois. Älä jätä mitään. Ja kirjoita aukkoon uusiksi." Toistaiseksi ohjeen viimeinen osa on vielä toteuttamatta. Ja jää pariksi päiväksi leijumaan tyhjänä ilmassa: tämän päivän ja huomisen käytän mahdollisimman tehokkaasti gradun parissa. Pikkuisen on käynnistysvaikeuksia, kun se on ollut niin pitkään taas telakalla. Mikäs se mun aihe nyt taas olikaan?

Motivaatiobiisinä Friolandiasta bongattuja Pikku-Kakkosen viisauksia.

Opintoputki ei näköjään pääty vielä syksylläkään, sillä jonkin päähänpiston takia hain (ja sain) opinto-oikeutta Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittajaopintoihin. Piirrän rastin seinään sinä päivänä, kun vakaasti päätän, ettei minusta enää koskaan nähdä yliopistolla vilaustakaan.

Mutta niin, se gradu.
Missähän mun muistiinpanot on?
...ensin kuitenkin kahvia ja leipomista: lomalta omatuliaisina tuodut litrat rommia suorastaan vaativat tekemään rommibanaanikakun.

 • Katri
  Kommentti Lähettäjä: Katri
  26/05/2014 @ 19:22

  Aah voi ei, rommibanaanikakku kuulostaa NIIN paljon paremmalta kuin gradun teko! Mutta kovasti tsemppiä siihen jälkimmäiseen. Jokainen askel on aina eteenpäin…

  Minusta on alkanut vähitellen tuntua siltä, että editointi on sittenkin vaikein osa kirjoittamista. Se vaihe, kun pitäisi oikeasti saada tekstistä järkevä, hioa kaikki ne asiat joista kirjoittaessa mietti "tämän voi tarkistaa sitten myöhemmin"… Ja joutuu tekemään lopulliset päätökset eri vaihtoehdoista. Ja sitten on tosiaan tuo ongelma, että itse on vaikea arvioida monia asioita, kuten itsestäänselvyyksiä ja selittämisen tarvetta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/05/2014 @ 19:29

  …saati sitten liikaa selittämistä ja infodumppia.

 • Minn Vuo-Cho
  Kommentti Lähettäjä: Minn Vuo-Cho
  27/05/2014 @ 06:42

  Rommibanaanikakkua - nam… ja käynnistymisvaikeudet ovat tuttuja täälläkin, ihan joka aamu ;-)
  Tuota PIkku Kakkosen videota en edes uskaltanut katsoa. Näin sen tässä yhtenä päivänä telkkarista (joo, istuin katsomassa Pikku Kakkosta) ja sitten se soi päässä koko seuraavan viikon… (Sehän on tuo "älä luovuta…" eikös vaan ?)

 • Villasukka kirjahyllyssä
  Kommentti Lähettäjä: Villasukka kirjahyllyssä
  27/05/2014 @ 10:46

  Tsemppiä kirjoitustöihin ja uusiin opintoihin! Hih, kiitos korvamadosta, tämä ei olekaan soinut hetkeen päässäni ;) Ei mutta ihan kiva sanoma ja biisi, tuo iloisuus tarttuu! Rommibanaanikakku, nam…

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  27/05/2014 @ 17:00

  Meneekö huonosti, jos kuulee, että "menihän se kuitenkin mönkään sentään"? :-D

  No, ilon kautta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  28/05/2014 @ 08:10

  Nii-in, pessimisti ei pety, tai jotakin. Loman hyvä puoli oli kuitenkin ehdottomasti loma.

  Jotain muitakin korvamatoja voisi tässä kehitellä itselleen. Vaikka sitten gradua varten.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!