Kirjamessusuunnitelmia Helsinkiin (ja arvonnassa kaksi lippua onnekkaille)

Tapahtuu sellainen harvinainen tapahtuma, että minä jopa suuntaan Helsingin Kirjamessuille (23.-26.10). Pitäähän sitä kerran, nyt kun on vielä tuo uunituore tekele promottavana. Se lieneekin jännittävin osa: pääsen ensimmäistä kertaa hiplailemaan omaa kirjaani. Kansissa.

Varsinaisen virallisen messuohjelman seassa minua ei "yllättäen" näy, mutta sen sijaan ulkosavolaisen esikoiskirjailijan voi bongata osastolta 6e 131 (Robustoksen ja Osuuskumman osasto). Hyvin todennäköisesti perjantaista sunnuntaihin. Tai sitten kirjabloggareiden standin takaa lauantaiaamuna. Omalla osastollamme koetan puhua fiksuja spefikirjallisuudesta ja esikoiskirjailijuudesta Morren kanssa. Kuusieeykskolmeykkösen ohjelmasta teen tänne aivan varmasti tarkemman koonnin kunhan se selviää.

Helsingin kirjamessut 2014 Osuuskumman osasto
6e 131 on juuri sopivasti Louhi-lavan ja Eino Leino -lavan välimaastossa, eikä myöskään liian kaukana Wine Cornerista.

Mutta niin. Koska olen messuilla myös kirjabloggarin ominaisuudessa, minulle tarjoutui mainio mahdollisuus arpoa blogin lukijoiden kesken messulippuja, yhden päivän lippu kahdelle onnekkaalle.

Arvontaan osallistuaksesi tarvitset nimimerkin ja s-postiosoitteen, ne lätkitään tiedoiksi tuohon kommenttiboksiin. Tämän lisäksi sinun tulee mahdollisimman sydäntäsärkevästi perustella, miksi juuri sinun tulisi voittaa kirjamessulippu.

Rajoitukset:
- Kultakalan kuolema ei riitä.
- Hamsterin kuolema voidaan tietyissä tapauksissa hyväksyä.
- Anoppia, naapuria tai muitakaan kaksijalkaisia ei saa tappaa.
Muuten rajana on vain mielikuvitus.

Kyseessä ei ole kirjoituskisa. Arvon liput kaikkien niiden kanssa, jotka ovat sydäntäsärkevän syynsä kommenttiboksiin vuodattaneet 9.10. klo 19 mennessä (Suomen aikaa).

Onnea matkaan! (Ja tule toki tervehtimään messuilla.)

Kirjamessuliput
 • zapiska
  Kommentti Lähettäjä: zapiska
  04/10/2014 @ 15:09

  Perustelu arvontaan: Olisi mukava tavata esikoiskirjailijaa, Tulen tytärten äitiä.

 • Minna Vuo-Cho
  Kommentti Lähettäjä: Minna Vuo-Cho
  04/10/2014 @ 16:02

  Hih, liput minulla jo on, joten nyyhkyromaani jää tällä kertaa kirjoittamatta. Tulin vaan huikkaamaan, että nähdään messuilla!

 • terttuliisa
  Kommentti Lähettäjä: terttuliisa
  05/10/2014 @ 00:00

  Voi kun minulla juuri alkoi lukio ja köyhänä opiskelijana en nyt ole kykenevä ostamaan yhtään mitään, syysflunssakin iski juuri. Et uskokaan miten tuollainen lippunen noille kirjamessuille piristäisi mieltä :’)

 • Sara V.
  Kommentti Lähettäjä: Sara V.
  05/10/2014 @ 08:46

  Viimevuotiset kirjamessut aiheuttivat minulle harmia. En ollut varannut mukaan käteistä, joka osoittautui Messukeskuksen Otto-automaattijonot nähdessäni suureksi virheeksi. En voinut jättää takkiani narikkaan ilman hiluja, joten päädyin kanniskelemaan takkia kainalossani. Kävi kuitenkin niin ikävästi, että vaeltaessani pitkin halleja onnistuin hukkaamaan huivini, hanskani ja hattuni, jotka olin ujuttanut takkini hihaan. Ne olivat ilmeisesti pudonneet matkan varrella ilman, että olin huomannut asiaa. Koetin etsiä omaisuuttani alueilta, joilla olin kulkenut ja kävin myös löytötavaratoimistossa, mutta asusteitani ei enää löytynyt. Soitin vielä seuraavana päivänä niiden perään, huonolla menestyksellä. Jospa tämänvuotiset messut olisivat minulle onnistuneemmat?

 • Malna
  Kommentti Lähettäjä: Malna
  05/10/2014 @ 11:21

  Voi, toivoisin kovasti että saisin voittaa messulipun, sillä haluan kovasti kirjamessuille saamaan inspiraatiota, ilmapiiriä ja tapaamaan kirjoittavia ystäviä ja tuttavia. Toisaalta kuitenkin messuliput ovat hyvin kalliit ja minä yritän erittäin kovasti säästää rahaa, sillä olen sielunsyövässä kokopäivätyössä joka riistää minulta merkittävästi voimia ja aikaa joita tahtoisin käyttää todelliseen kutsumukseeni eli kirjoittamiseen. Toivon, että karsimalla pienistä ja suurista menoista voin säästää niin paljon rahaa, että jossain vaiheessa minun olisi edes ajoittain mahdollista elää mahdollisimman pienillä tuloilla (esim. osa-aikatyö, mahdollisimman pitkäksi venytetty apuraha jos joskus sellaisen saisin) ja oikeasti kirjoittaa paljon ja estää sieluani tulemasta syödyksi. Niinpä on hyvin kyseenalaista sallinko itselleni noita tarpeellisia ja inspiroivia kirjamessuja ainakaan useampana kuin yhtenä päivänä ilman sitä onnea, että voitan jostain ilmaislipun.

 • Tuo
  Kommentti Lähettäjä: Tuo
  05/10/2014 @ 13:48

  Messuliput olisi kiva voittaa mm. siksi, etten omaa hirveästi rahaa. Toisaalta kuka tahansa tänne kirjoittava varmaankin antsaitsisi liput aivan yhtä paljon, joten antaa arvan ratkaista.

 • bim
  Kommentti Lähettäjä: bim
  05/10/2014 @ 20:24

  Minulle tuli kovin paha mieli, kun mainitsit hamsterin kuoleman, kun minun kaverilla on aiiivan ihanan lutuinen pikkuveijari… Mieleeni tuli kammottava kuva kuolleesta hamsterista, enkä taida päästä tästä yli ilman lohdutuslippuja ;)

 • E-M
  Kommentti Lähettäjä: E-M
  06/10/2014 @ 14:13

  En kaipaa lippuja itselleni siksi, että olen köyhä opiskelija. Olen sen tien valinnut, eikä sille voi tällä hetkellä mitään. Miksi siis haluan lipun, kenen kanssa voisin siitä iloita? Yksinkertaista: äitini.

  Äiti on aina rakastanut lukemista, siitä huolimatta että tekee raskasta kolmivuorotyötä. Kun ajattelen häntä, näen hänet istumassa nojatuolissaan kirjaa lukemassa. Kun oli lapsi, hän luki minulle ja siskolleni aina, muttei koskaan pakottanut kirjan ääreen. Rakkauteni kirjoja kohtaan on saanut kasvaa itsekseen, ilman painostusta, joka olisi voinut latistaa kiinnostustani.

  Ja vuorotyön takia äiti ei yleensä pääse minnekään, mutta juuri kirjamessujen aikana hänellä on loma. Äiti lukee lähinnä kotimaista kaunokirjallisuutta, joten messuilta löytyisi hänelle vaikka mitä ihmeteltävää.

  Koska opiskelen, en voi antaa suuria lahjoja läheisilleni, vaikka haluaisin. Ja sitten kun valmistun, en tule olemaan koskaan niin varakas, että voisin ostaa äidilleni uutta autoa tai asuntoa. Tahtoisin antaa jotain takaisin. Ainakin kerran.

 • Orkidea
  Kommentti Lähettäjä: Orkidea
  07/10/2014 @ 12:16

  Olen viettänyt kolme välivuotta lukion jälkeen ulkomailla au pairina enkä ole siten päässyt kirjamessuille, joilla tapasin lukiossa ja yläasteella aina käydä, koska rakastan lukemista. Nyt, kun olen taas Suomessa, niin opiskelen Vaasassa, josta junamatka Helsinkiin on jo tarpeeksi iso lovi kukkaroon. En käy töissä ja tuista jää vajaa satanen käteen vuokran ja pakollisten laskujen jälkeen, joten erittäin mielelläni säästäisin lipun hinnan tai käyttäisin sen johonkin ns. tarpeellisempaan asiaan. Kaiken lisäksi huomasin tänään aamulla, että karsea räkätauti on iskenyt minuun. Flunssat tapaavat minulla kestää aika pitkään, joten lioun voitto olisi myös mielettömän suuri piristys.

 • herttainen
  Kommentti Lähettäjä: herttainen
  07/10/2014 @ 13:17

  Kirjat ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja siksi herttaisen sydämellisesti haluaisinkin noille messuille suunnata, mutta kun äitimuorini ei minua päästä sinne. Rahaa olen yrittänyt ruinata jo moneen otteeseen, mutta vastaus on aina ei, johtuen ehkä siitä, että rahanruinaus on minulle ehkä (köh) hieman tyypillistä. Kerran äitsykkeli sanoi, että "Jos et jostain ilmaislippuja saa haalittua, niin ei sulla ole sinne mitään asiaa." Voin vain kuvitella, kuinka rouvasen kasvo värähtäisi, jos arpaonni meikäläistä suosisi :D

 • Vaarna
  Kommentti Lähettäjä: Vaarna
  08/10/2014 @ 11:20

  Lähden taas messuille kolmipäiväisesti. Tuskatuttavan yksityiskohtaiset messuraportit seuraavat keskittyen pääasiassa kirjoittajille suunnattuun ohjelmaan. Hyvä seura estää uupumista, joten havittelen lippuja vähävaraisemmille tovereilleni, joille messuihin satsaaminen tekee isomman loven lompakkoon.

  Tarkoitus on myös piipahtaa Osuuskumman myyntipöydällä ja noutaa sieltä kuuma uutuuskirja Tulen Tyttäriä. Tällä kertaa moikkaaminenkin ehkä onnistuu. ;)

  Tässä ei nyt kyllä ollut mitään sydäntäsärkevää. O.o’

 • Susanne
  Kommentti Lähettäjä: Susanne
  08/10/2014 @ 13:21

  Vuoden odotetuin tapahtuma !

 • Ansu
  Kommentti Lähettäjä: Ansu
  08/10/2014 @ 21:03

  Olisi kiva päästä messuille kaverin kanssa. Viime vuonna olin yksin ja jos nyt saisi liput niin voisi antaa sen toisen kaverille niin ei tarvitse mennä yksin. Toisaalta en varmaan ansaitse niitä lippuja kun jollain toisella ei välttämättä ole edes kaveria kenen kanssa mennä. Minulla on onneksi kaveri kenen kanssa voin sitten itkeä yhdessä jollen lippuja saa.

 • Angstiina
  Kommentti Lähettäjä: Angstiina
  08/10/2014 @ 21:10

  Olen kotoisin tulevaisuudesta. Lähdin aikamatkalle, koska minulla meni siellä huonosti. Perheeni hylkäsi minut sen jälkeen, kun olin varovaisesti yrittänyt tiedustella mahdollisuutta adoptoida itselleni uudet vanhemmat, sisarukset ja lapset heidän selkänsä takana (puolisostani olin hankkiutunut eroon jo aiemmin - sekään ei muuten ollut helppoa). En minä sitä tietenkään huvikseni tehnyt, mutta en vain kertakaikkiaan tullut toimeen sukulaisteni kanssa. Kukaan heistä ei kunnioittanut minua. He vähättelivät jokaista ajatustani, jokaista haavettani, jokaista yritystäni tehdä itsestäni jotain muuta kuin mihin olin jämähtänyt. Halusin uuden alun. Mutta asiaa hoitanut virkailijakaan ei ottanut minua vakavasti ja päätti juoruta suunnitelmistani isälleni (joka oli hänen paras ystävänsä - en minä olisi halunnut kyseistä virkailijaa hoitamaan asioitani, mutta eihän pieneltä ihmiseltä kysytä moisia). Kun pikku projektini oli tullut julki, minut savustettiin ulos kodistani. Sen jälkeen sain hermoromahduksen, minkä johdosta työpaikkakin meni. Tai niin minun annettiin ymmärtää. Oikeasti he olivat jo pitempään halunneet päästä minusta eroon, mutta "mielenterveydelliset haasteeni" antoivat heille vihdoin tekosyyn tehdä niin. Oli kuulemma omaksi hyväkseni. Sitten olinkin vajonnut jo niin alas, että päätin ryhtyä varkaaksi. Se olikin ainoa onnistumiseni. Varastin aikakoneen. Vaikka menneeseen matkustaminen on tunnetusti aina riskipeliä, ajattelin etten nyt huonompaankaan jamaan voi päätyä. Olin väärässä. Täällä on vielä kamalampaa. En halua loukata ketään erittelemällä asiaa tarkemmin, mutta uskokaa sanaani.

  Tuskinpa kirjamessuliput pystyisivät tuomaan minulle varsinaisesti iloa, mutta ehkä ne saavat minut hetkeksi unohtamaan lukuisat vastoinkäymiseni.

 • Rauli
  Kommentti Lähettäjä: Rauli
  09/10/2014 @ 08:47

  Blogiasi luettuani tämä kirjamessuaddikti törmäsi siihen lohduttomaan faktaan, että vanhuus ei tule yksin. Miten olen voinut unohtaa kirjamessujen ajankohdan?! Useita vuosia olen viettänyt Helsingin kirjamessuja kierrellen, sen tunnelmasta nauttien ja jo viikkoja etukäteen ohjelmaa hypistellen. Nyt kuitenkin huomasin, että minulla on kyseiselle viikonlopulle tuplabuukkaus, nimittäin ystävän häät toisella paikkakunnalla ja kirjamessut!! 2 yhtäaikaista tapahtumaa, joiden peruuttamisesta aiheutuu vakavaa haittaa joko ystävyyssuhteille tai henkiselle hyvinvoinnilleni. Mikä eteen? Ajattelin, että jos voittaisin lipun kirjamessuille, voisin lahjoittaa sen hyvälle ystävälleni, joka tätä kautta innostuisi tapahtumasta ja ensi vuonna voisimme mennä paikalle yhdessä. 2 kirjoista kiinnostunutta ilman tuplabuukkauksia.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/10/2014 @ 18:50

  Hienoa :) Onhan tässä useampikin sydäntäsärkevä tarina. Toteutan arvonnan vielä tänä iltana.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!