Kirjaostoksia

Tänään on kirjaostospäivä. Tai oikeammin koko syyskuu on ollut kirjaostoskuukausi. Blogihaaste on näkyvissä Oksan hyllyltä -blogissa: Kirjan matka kirjailijan näppäimistöltä lukijan käsiin voi olla joskus hyvinkin mutkikas. Miten kirja syyskuussa päätyy sinulle omaksi, lukemista odottamaan? Onko sinun syyskuun kirjasi sattumalta tehty löytö, kiertänyt kenties jo monet lukijat, kiinnostavalta vaikuttava uutuuskirja tai jo pitkään hankintalistalla ollut kirja? Kipaise kirjaostoksille ja kerro, mitä löysit!

Unohdin koko haasteen autuaasti, mutta totesin, että olenhan tuota ostanut kirjoja ilman haastettakin.

Sanottakoon, että paikallinen kirjakahvila, Café Livres, koituu usein kohtalokseni. Paitsi että siellä on kirjoja, se on myös kiva paikka. Viimeisimmällä käynnilläni istuin hyvän tovin tiskin ääressä juoden olutta ja keskustellen omistajattaren kanssa Guillaume Mussosta. Ostokseni eivät kuitenkaan ole siltä reissulta, vaan viikkoa-paria aiempaa. Sillä kertaa olin liikkeellä puolen metrin mittaisen ikiliikkujan kanssa.

Matkalaukussa on mm. puutarhakirjoja ja eläinlehtiä.

Lapsj oli kiinnostuneempi scifi-hyllystä.

Ainiin, mitäkö ostin? Ranskalaisen kirjailijan Pierre Pevelin Wielstadt-trilogian. Kirjailija ei ollut ensikäteen tuttu. Tunnen hävettävän huonosti ranskalaista kirjallisuutta. Mutta tämän aloitusosa on intterwebsin mukaan voittanut Prix de l'imaginaire -palkinnon, joten päätin testata. Ostopäätökseen vaikutti myös se, että tarjolla oli kerrankin koko trilogia. Olen tunnetusti huono sarjalukija. Jos kaikkea ei ole tarjolla kerralla, sarja tahtoo jäädä kesken. Tämänkin kanssa saattaa mennä vuosi tai kaksi. Olen niin laiska lukemaan ranskaksi. Mutta, mikäs kiire tässä, valmiissa maailmassa.

En sitten millään opi ymmärtämään ranskalaista tapaa taittaa kirjankannet niin, että kansikuvan ollessa päällä takakansiteksti on ylösalaisin.

Kirjatuet on lainattu lelukorista.
 • MarikaOksa
  Kommentti Lähettäjä: MarikaOksa
  30/09/2014 @ 18:38

  Hienoa, että löysit koko sarjan kerralla - joka on muuten erittäin näyttävän näköinen. Osien metsästäminen on todella viheliäistä puuhaa. Enpä tiennytkään tuosta ranskalaisesta painotavasta. Kuulostaa erikoiselta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  30/09/2014 @ 20:59

  Joo, se on täällä standardi. Eli teksti luetaan alhaalta ylös, ei ylhäältä alas kuten suomessa tai vaikka englanninkielisissä kirjoissa yleensä.
  En vain tiedä missä on logiikka.

 • Maija Haavisto
  Kommentti Lähettäjä: Maija Haavisto
  03/10/2014 @ 08:29

  Ostan yleensä liian paljon kirjoja, kukapa ei. Nyt viimeisen vuoden tms aikana taas olen ostanut ihan liian vähän. Jossain vaiheessa kannoin kotiin monta kiloa kirjoja kilohintaan -tapahtumasta, mutta niissä on melkein aina pelkkiä tietokirjoja ja saaliiseen kuului vain kaksi romaania. Nyt kirjahyllyssäni on vielä runsaasti lukemattomia tietokirjoja, mutta romaanit ovat lähes lopussa, varsinkin matkalle sopivat eli oikeanlaiset pehmeäkantiset.

  No, vähän paikkasin toissapäivänä tilaamalla Bookystä yhden Kirsti Ellilän romaanin puoleen hintaan, ja kirjamessuilla saa varmaan myös paikattua.

  Yleensä ostan kirjoja lähinnä Book Depositorystä ja divarimaisilta kirjakirppareilta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/10/2014 @ 14:16

  Mä itse ostan tällä hetkellä lähinnä e-kirjoja ja tarjouspokkareita. En edes muista milloin olisin viimeksi ostanut ihan kovakantisen kirjan. Pari olen toki saanut korruptiolahjoina. Paha mä. Mutta kun ei budjetti veny ihan loputtomiin, eikä kyllä kirjahyllytilakaan. Eli e-kirja on hyvä.

  Kirjamessuilta roudaan Ranskaan etenkin oman kirjani tekijänkappaleet, mutta ehkä jokin muukin tarttuu matkaan…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!