Niskaperseote

Editointikierros olisi miltei lopussa. Miltei.

Siellä on vielä yksi oranssi läikkä. Yksi kirottu kohtaus, joka ei halua muodostua kunnolliseksi. Ei sitten millään. Se vinkuu ja vikisee, tappelee vastaan, ja joka kerta kun luulen saaneeni hyvän niskaperseotteen, se muuttuu veteläksi ja valuu maahan epämääräisiksi länteiksi. Yritä sellaisista nyt sitten kirjoittaa jotain kunnollista.

Kunnollisuus on muutenkin vähän hakusessa.

Viime päivinä olen ollut varma siitä, että olen kirjoittanut maailman huonoimman fantasiaromanssin. En sano, että maailman huonoimman viihdekirjan, koska Neiti pormestari on varmasti kehnompi. Mutta loistavien ja kekseliäiden bestsellereiden jälkeen jonkun on oltava omassa lajissaan siellä toisellakin reunalla.

Menee tämä joskus ohi. Kunhan pääsen yli tästä muulinsukuisesta kohtauksesta. Pistän tikarilla. Varsi kaiverrettua luuta. Toistaiseksi kohtausta olisi täytynyt tiivistää. Otin kaiken pois ja kirjoitan uusiksi. Vielä puuttuu... ja se on jo pidempi kuin alkuperäinen. Voe luoja.

Ruusunnuppuni, kaikkeni

Viime yönä hoisin unettomuuttani lueskelemalla, ja selasin pöydällä kasassa olleita Osuuskumman tuotoksia. Käsiini oli viimeinkin eksynyt nippu (kansi)taittajan tekijänkappaleita. Jumiuduin sitten Ruumiittomien pariin ja jonkin mystillisen öisen masokistisuuden takia luin omankin novellini. Muutaman iigh, äääh ja mmmiksi? -ajatuksen ohella tekstissä oli selkeästi kummituksen lisäämiä kohtia: "Olenko mä muka kirjoittanut noin?" Oikeastaan aika jännittävää lukea tekstiä, jonka kirjoitusprosessi on kadonnut muistista lähes täysin synnytyksen jälkeisiin hormonihuuruihin ja univajeeseen. Oli siinä alussa minun nimeni. Tarkistin.

 • Annami
  Kommentti Lähettäjä: Annami
  04/06/2014 @ 00:19

  Tsemppiä editointiin. Odotan kirjaasi innolla enkä todellakaan usko, että se on lähelläkään maailman huonointa. Itsekriittisyys on vain valloillaan.

  Tuossa pätkässä näkyvästä nimestä tuli heti mieleen eräs sukulaiseni, jolla on aika harvinainen nimi (ei nyt ihan tuo, mutta aika lähellä). Saa nähdä, yhdistänkö henkilön koko kirjan ajan sukulaiseeni. :D

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/06/2014 @ 14:55

  Kiitos :) Joo, kyllä se aikanaan menee ohi.

  Tuo pätkä on tosiaan Ruumiittomissa olevasta novellistani. Älä kysy mistä kehitin nimen, kaikille ei aina ole selitystä :P

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!