On joku jo kirjan lukenutkin

Kun pelkää kuollakseen, että kirja vaietaan kuoliaaksi, on aina yhtä ilahduttavaa huomata, että edes joku on sen lukenut ja vielä saanut fiiliksiään kirjoitettuunkin muotoon.

Blogiarvioista ensimmäisen teki Maija Ilmestyksiä-blogissaan. Hän ei tunnustaudu fantasialukijaksi ja kaipasi dialogiin lisää subtekstiä, mutta viihtyi kuitenkin kirjan kanssa sen verran hyvin, että kirjoitti arvion blogiinsa.
"Tyyliltään Tulen tyttäriä oli useimpia viihdekirjoja selvästi kaunokirjallisempi. Se on hyvin kirjoitettu ja hiottu, kertojan ääni tulee esiin. Genrelle tyypillistä myötähäpeää ei tarvitse missään kohdassa tuntea."

Goodreads-arviot nappaan tähän ihan kokonaisuudessaan, jos en muuten, niin hymyilläkseni itsekseni:

J.S. Meresmaa
"Sain kunnian lukea tämän ensimmäisten joukossa, hieman ennen julkaisua, sillä kirjailija on ns. "tallikaverini". Arvio on kuitenkin luonnollisesti oma henkilökohtainen mielipiteeni.

Miten ihanan tenhoava fantasiatarina! Romaanissa yhdistyy kiehtovalla ja onnistuneella tavalla suomen kieli, itämurre ja keksitty fantasiamaailma. Tarina oli pakko nauttia hiljakseen, nautiskellen. Ilahduin erityisesti naisten merkittävyydestä tarinassa, heidän luonteistaan ja puheenparrestaan ja elämänfilosofioistaan. Löytyy heitä, jotka tarttuvat epäröimättä miekkaan tai pajavasaraan, ja heitä, jotka mieluummin eivät. (Nimikin toki jo viittaa, että tämä on ennen kaikkea naisten tarina.) Henkilöiden ja paikkojen nimet olivat herkullisia.

Suosittelen kaikille seikkailusta ja vanhantyylisistä tarinoista pitäville. Harmittaa hieman, ettei vielä ollut kylmät kelit, sillä Tulen tyttäriä on omiaan luettavaksi takkatulen äärellä vilttiin kääriytyneenä. Vahva esikoisteos!"

Morre
"Kaunis. Omanlaisensa. Erottuva. Voimakas. Aistillinen. Ihana."

Linnea
"Puhelimen näyttö ei ollut optimaalisin lukutapa Carolen Tulen tyttärille, mutta onneksi hyvä tarina kantaa tässäkin formaatissa ja kirja tuli luettua suhteellisen nopeasti. Tulen tyttärien tarina on mukavan raikas ja kerronta useamman henkilöhahmon kautta toimi oivallisesti. Lyhyesti on hankala sanoa tästä mitään tyhjentävää, mutta pidin kovasti Carolen luomasta maailmasta, kashurroista, hahmojen sympaattisesta epätäydellisyydestä ja tulisista temperamenteista."

Kiitokset.

 • Helmi-Maaria Pisara
  Kommentti Lähettäjä: Helmi-Maaria Pisara
  01/11/2014 @ 18:02

  en ole varmaan vielä onnitellut, vai olenkohan? nyt viimeistään: onnea kirjastasi - ja onnea kivoista ensimmäisistä palautteista!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  01/11/2014 @ 19:26

  Kiitos!

 • Saara Henriksson
  Kommentti Lähettäjä: Saara Henriksson
  02/11/2014 @ 21:02

  No niin!

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!