Archipelaconiin mars!

Jei, kohta pääsee seilaamaan saarelle! Lennämme ensi viikolla Tukholmaan, sekin on minulle sivistymättömälle ihan uusi kaupunki. Siitä sitten torstaiaamuna ennen sianpieremää laivalle ja Ahvenanmaalle. Maarianhaminassa on luvassa neljä päivää hyvää kummaa seuraa ja silkkaa Archipelaconia. (Taidan odottaa sitä seuraa enemmän kuin itse tapahtumaa, minulla on ikävä teitä, oi kummat ystäväiset!)

Mutta niin, ulkosavolaisen kirjailijattaren voivat paikalle osuvat bongata paitsi satunnaisesti Osuuskumman pöydän takaa, niin myös seuraavista ohjelmista:

Lauantai, klo 19-20
Yksi ulkosuomalainen, s'il vous plait.
(Annmari Dannebey, Maria Carole)
Spefikirjailijoilla on taipumuksena levittäytyä myös vieraille planeetoille, esimerkiksi Ranskaan. Ranskansuomalaiset esikoiskirjailijat kertovat, kuinka selviytyä, kun suomen kieli uhkaa rapistua, ympärillä on muukalaisia ja turvallinen suomalainen fandom on kaukana. Kyljessä katsaus myös siihen, kuinka ulkosuomalaisuus vaikuttaa kirjailijaidentiteettiin ja mitä Ranskassa oikein tapahtuu scifi- ja fantasiakirjallisuuden puitteissa.

Sunnuntai, klo 12-13
Rakkautta ja raateluhampaita
(J.S. Meresmaa, Hanna Matilainen, Johanna Vainikainen, Maria Carole)
Rakkaus on kirjallisuuden käytetyimpiä aiheita vuosisadasta toiseen. Viime vuosina kirjakauppojen hyllyt ovat täyttyneet paranormaaleista rakkaustarinoista ja fantasiaromantiikasta. Kuinka romantiikka muuttuu, kun kirjallisuudessa rikotaan realismin raja-aitoja? Miksi oudot maailmat ja poikkeusyksilöt kiinnostavat romanssikirjoittajia? Paneelimme osallistujat lähestyvät aihetta niin kirjailijan, lukijan kuin kääntäjänkin näkökulmasta.

- - -

Saa tulla sanomaan moi. Minut tunnistaa minunnäköisyydestäni tai mahdollisesti myös ohessa kulkevasta alle-metrin-mittaisesta kiharapäästä (semmoinen ei-blondi).

 • Vaarna
  Kommentti Lähettäjä: Vaarna
  17/06/2015 @ 08:39

  Oi, conohjelma kuulostaa todella hyvältä! Ikävä kyllä Archipelacon jää tällä erää väliin. Jälkipuinnit ja con-raportit aion kuitenkin lukea sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla. ;)

  Hauskaa Juhannusta!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  18/06/2015 @ 13:59

  Samaa sinne!
  Ja harmi ettet pääse mukaan, mutta ensi vuonna lienee taas Finncon :)

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!