Autuas ongelma

Mikä ihana ongelma!

Minä olen halunnut kirjoittaa.
Laittakaa suuri rasti seinään. Tätä ei ole tapahtunut pariin vuoteen.

Kutsumattomat kohtaukset asettuivat asumaan jonnekin hypotalamukseni taakse. Koska en halunnut tuijottaa tyhjää tiedostoa, avasin muistikirjan. Olen kirjoittanut sivutolkulla käsin. Noh, sinne tiedostoonkin kyllä, mutta etenkin käsin.

Olen suunnitellut merihirviöitä.
Kuusijalkaisia juhtia.
Öidenvartijoita.
Ukkosta.

Kuulostaako kummalta? Niin minustakin. Aavistustakaan minulla ei ole siitä, mitä tästä kaikesta syntyy. Tarinankerronta on umpihangessa tarpomista. Saan kiskoa jokaisen juonenkäänteen jostakin olemattomuudesta, nykiä parrasta ja uhkailla.

Mutta voi kuinka ihastunut olenkaan ollut huomatessani, että sanat taipuvat tahtooni. Ne ovat juuri niin kuuliaisia kuin haluan. Vahvoja, kuulaita, kevyitä, monitulkintaisia. Olen nauttinut kielestä ja koettanut unohtaa sen, että teoriassa pitäisi olla jotain sanottavaakin.

Antakoot opinnot, työhakemukset ja bloggaamista odottavat luetut kirjat minulle anteeksi. Nyt kirjoitan ja katson, johtaako tämä polku jonnekin.

Ainiin, sekin muuten ilahduttaa, että Vinttikamarin ikkunasta on kurkattu Tyttärien suuntaan. "Kaikkiaan olin mieluisasti yllättynyt tästä romaanista. En toki odottanutkaan, että se olisi huono, mutta ihan hämmästyttävästi lähes jokainen osa sopii paikalleen. Täytyy pitää silmällä Carolen tuotantoa, odotettavissa saattaa olla helmiä."

Helmiä. Kovin kummia helmiä. Älkää usuttako, tai merihirviöiden lisäksi kirjoitan sinne vielä helmenkalastustakin. Koska voin.

 • Vaarna
  Kommentti Lähettäjä: Vaarna
  23/01/2015 @ 10:00

  Tämähän kuulostaa hyvältä. Eiköhän kirjoittaminen ole kuitenkin pääasia. Tuskin ne bloggaamattomat kirjatkaan ovat niin kiireisiä (opiskeluista ja työhakemuksista en voi sanoa samaa). ;)

  Toivottavasti merihirviöt kelpaavat faneille!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  23/01/2015 @ 22:44

  Noh, onneksi opiskelut ja työhakemuksetkaan eivät ole ihan parista päivästä tai viikosta kiinni :)

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  24/01/2015 @ 18:29

  Jeeeeeee!

  Ei mulla muuta.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/01/2015 @ 23:31

  Mä olen puolen aikaa "jee" ja puolen aikaa kauhuissani.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!