Käsi-kirjoitus

Kässäri näyttää jokseenkin tältä:

Kirjoittaminen on opettanut minulle ihan muutaman vuoden aikana lukemattomia asioita. Etenkin sen, ettei parane sanoa tai ajatella "mä en koskaan aio". Ainakaan, mitä kirjoittamiseen tulee. Mä en koskaan aikonut kirjoittaa mitään romaanimittaista. Paitsi sitten kun kirjoitin. Nyt on kolmas menossa. Mä en koskaan aikonut kirjoittaa spefiä. Niin, tuota...

Enkä mä koskaan aikonut kirjoittaa käsin mitään satunnaisia lauseita pidempää. Mutta sitten tuli Sähkönsininen, joka ei enimmäkseen halua tulla kirjoitetuksi tietokoneella. Tokihan siirrän tekstin jossain vaiheessa koneelle, eka editointikierros hoituu siinä samassa. Ja sitten kirjoitan vähän lisää siihen päälle.

Vaan olen löytänyt jotain hämmentävää tyydyttävyyttä käsin kirjoittamisesta. Hidasta. Harakanvarpaista. Mutta omituisen tyydyttävää.

 • Vaarna
  Kommentti Lähettäjä: Vaarna
  15/07/2015 @ 12:52

  Minä saan myös outoa kirjallista tyydystä käsin kirjoittamisesta. Se on jotenkin terapeuttista, kun ei voi liikoja korjata jo kirjoittamaansa, vaan pitää mennä koko ajan eteenpäin.

  Ja vaikuttaahan mekaaninen liike varmasti erilailla aivoihin. Kuvittelisin että koneella ja käsin syntyy siis erilaista tekstiä.

  Minulle käsin kirjoittaminen on mitä parasta luonnostelua ja blokin purkamista. :)

 • Reta Anna Maria
  Kommentti Lähettäjä: Reta Anna Maria
  15/07/2015 @ 19:49

  Kirjoitin lapsena aina käsin, ehkä siksi, koska en päässyt tietokoneen ääreen tarpeeksi usein enkä osannut käyttää näppäimistöä. Koen edelleen käsin kirjoittamisen hyväksi luonnosteluvaiheessa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  16/07/2015 @ 15:20

  Vaarna,
  blokin selättämiseen minäkin sitä käytän, mutta nyt olen vain välillä ollut laiska. Tietokoneella kirjoittamisen kohdalla on tullut jonkinlainen tyhjän paperin kammo, ja sitten pitäis vielä istua pöydän ääressä ja niin päin pois. On ollut vain helpompi ottaa muistikirja.

  Reta,
  Joo, meillä ei edes ollut tietokonetta kun asuin vielä kotona. Että silloin kyllä oli tapana kirjoittaa kaikki aluksi käsin. Sitten se jäi, kun pääsi kunnolla (omien) laitteiden ääreen.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!