Melkein kirjoittaa nuorille

Jahas. Lentsu. Toinen tälle vuotta. Osapuilleen kymmenes viimeisten puolentoista vuoden aikana. Bakteerikammoiset älkööt hankkiko lapsia. Minä olen aina kuvitellut olevani melko perusterve ja vain harvoin flunssassa, mutta nyt sitten jokainen mahdollinen lapsen tuoma bakteeri tarttuu minuunkin. Rauhallisesta unesta on aika turha haaveilla, kun koko ajan joku yskii. Toimintakyky on kumman rajoitettua.

Niinpä olen maannut sängyssä valvomassa keskellä yötä ja kirjoittanut lisää käsin. Ei sillä, että osaisin kirjoittaa kolmea sanaa peräjälkeen virheittä, mutta itsepähän harakanvarpaitani joskus tulevaisuudessa tulkitsen.

Pyrin yleensä kirjoittamaan ajattelematta sen kummemmin kohderyhmää. Mutta tämä tekele, joka vielä pääosin leijuu kuvina päässäni, yrittää kovasti sätkiä nuortenkirjallisuuden suuntaan. Tai nuorten aikuisten. Hassua, en ole koskaan varsinaisesti aikonut kirjoittaa nuorille. Tulen tyttäriäkin on minun mielestäni aikuisille kirjoitettu. Tai aikuisille ja aikuisille... sanoisin, että lukijoille. Siitä huolimatta, uusimmassa Kosmoskynässä pääsin hienoon seuraan* höpäjämään nuorille kirjoittamisesta ja seksuaalisuudesta.

Melkein kirjoittaa nuorille

*Spekulatiivisia suhteita ja lajien välistä romantiikkaa luotaavassa numerossa on mukana muun muassa ryhmähaastattelu, jossa J.S Meresmaa, Anne Leinonen, Marja Björk, Helena Waris ja Maria Carole pohtivat nuortenkirjallisuuden suhdetta seksuaalisuuteen. (Klikkaa suuremmaksi.)

Siinä sivussa olen myös puhunut Lukulampulle lukemisistani. Tuo kirjailijakuva kyllä huvittaa joka kerta. Nätti kuva, ei siinä mitään, mutta vuodelta 2010. Jotenkin en oikein näytä itseltäni. Noh, tänä viikonloppuna on vakaa aikomus saada otettua tuoreempi kuva. Todennäköisesti päädymme sitä tarkoitusta varten kirjakahvilaan. Mikäpä parempi paikka. Siellä on paljon pölyisiä kirjoja! (Ja todennäköisesti aivan onneton valo noin niin kuin kuvan ottamista ajatellen.)

- - -

Lisäys: Melkein-kirjoittaa-nuorille kuulostaa ihan intiaaninimeltä.

 • Maija Haavisto
  Kommentti Lähettäjä: Maija Haavisto
  13/02/2015 @ 11:46

  Flunssa on onneksi luokkaa 95 % estettävissä. Kissankynsiuutetta (cat’s claw) ja sillä tokenee lähes aina, vaikka olisi jo ensimmäisiä oireita. Kortisoni heti ensioireiden kohdalla on vielä tehokkaampi, mutta yleensä yrteilläkin välttyy taudilta (joka on virus, ei bakteeri). Tietysti lapsille ei ehkä uskalla tuollaisia antaa, mutta ainakin itse välttyy. Ilman troppeja olisin todennäköisesti kymmenen kertaa vuodessa flunssassa.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/02/2015 @ 17:02

  Pitääpäs ihan kokeilla kissankynsiä :) Joo, lentsu tosiaan on virus yleensä, mutta lapsen mukana kulkee toisinaan myös mielenkiintoisia bakteereja.
  Nimim. Kirjamessureissun oksentanut.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!