Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä ja Lukulamppuhöpinää

Jos joku ei vielä ole sattunut huomaamaan, niin uuden vuoden alla Facebookiin iski vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -kirjavirus. Tätä kirjoittaessani tapahtumalla on noin 14 000 osallistujaa. Ja minä kun osallistuessani mietin, että onpas tapahtumassa jo väkeä; olin noin 65. osallistuja...

Mutta, sen kummemmin viruksen olemusta pähkäilemättä jaan täälläkin osan omista tuotoksistani.

Jussi Valtonen - He eivät tietä tee
Finlandia-palkitun Valtosen viiltävä kuvaus pienen ihmisen taistelusta suuryrityksiä vastaan. Amazonian sademetsässä alkuperäisasukkaiden kylä uhkaa jäädä tien alle. Mutta asukkaat eivät luovuta helpolla.

Magdalena Hai - Elopeliuni
Vapise Nälkäpeli! Höyrypunkin kruunaamaton kuningatar kysyy uusimmissa teoksissaan onko todellisuus vain rinnakkaismaailma. Gigi ei aina tiedä, onko valveilla vai uneksiiko. Sarjan jatko-osa Unitar vie lukijan vielä syvemmälle nuoren naisen höyryiseen alitajuntaan.

Saara Henriksson - Linnunpano
Se realistisempi kertomus siipikarjan lisääntymisestä Helsingissä.

J.S. Meresmaa - Ongi Ahti
Suomalaisesta kansanperinteestä ammentava fantasiaseikkailu. Kylää uhkaa nälänhätä, sillä kaikki kalat ovat kadonneet järvestä. Kyläläisten joukosta valitaan kaksi rohkeaa nuorta selvittämään kalakadon salaisuutta. Heidän tiensä vie metsien ja vaarojen halki aina Ahdin valtakuntaan saakka.

Pasi Ilmari Jääskeläinen - Luteessa
Sateinen kesä saa tuholaiseläimet lisääntymään holtittomasti. Johtuneeko siitä, että erään epäonnisen tapaamisen jälkeen sairaanhoitaja Judith herää erittäin epämukavassa paikassa?

Katri Alatalo - Kari yritti
Mussujen maa -sarjan aloitusosa piirtää hulvattoman kuvan Karin nuoruusvuosista, joiden aikana hameen alle pääseminen jää lähinnä yritykseksi. Sarjan toisessa osassa Alkaneet saa Kari siirtyy viimeinkin yrittämisestä aloittamiseen.

Anni Nupponen - Nai kuningas
Oletko sinäkin toivonut olevasi seuraava Lady Catherine? Nupposen konkreettisen opaskirjan avulla sinäkin voi saada oman siniverisen!

- - -

Ja sitten kirjankansista Lukulamppuun. Joku ulkosavolainen esikoiskirjailijatar höpisi heti näin vuoden aluksi Lukulampun vieraskynä-palstalla mm. kielitaidon ylläpitämisestä ulkomailla asuessa. Ja jonkin verran itsestäänkin. Käykää lukemassa.

Mitäs muuta? Tulen tyttäriä on taas luettu, ainakin Krista Lukutoukan kulttuuriblogissa ja Mikko Kirjavinkeissä. Kiitän :)

 • Reta Anna Maria
  Kommentti Lähettäjä: Reta Anna Maria
  02/01/2015 @ 15:55

  Nämä ovat aina hauskoja :D Jonkin aikaa sitten samanlainen ilmiö levisi twitterissä, mutta se ei kai saanut yhtä suurta mediahuomiota.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  04/01/2015 @ 17:12

  Joo, twitterissä aina näitä rajaa se merkkiraja. Ei voi kovin irrotella.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!