Viimeisten aikojen hyviä

Huhtikuu on kirjoitus- ja kirjallisuushommien osalta aika täyteen ahdettu. Siksipä juuri käytän hyvää työskentelyaikaa esimerkiksi prokrastinoiden ja kaiken hyödyllisen sijaan kirjoittaen 4,5 liuskaa e-kirjoista. Prioriteetit kannattaa tuntea, vai miten se menikään.

En ole edes saanut kirjoitettua blogiin sitä, mitä varsinaisesti aioin. Kaksi arvostelukappaletta odottaa arvostelua. Karkaavatkohan ne kohta?

Joka tapauksessa, mainitaan kaksi hyvää asiaa viimeisiltä viikoilta.

Ensimmäinen oli Tulen tyttärien arvio Kulttuuri kukoistaa -blogissa.

Tulen tyttäriä on kova ja kaunis satu naisena olemisesta. Se on myös ainoa pitkiin aikoihin lukemani fantasiakirja, ja yllätti todella myönteisesti. En yleensä viehäty monimutkaisesti rakennelluista mielikuvitusmaailmoista, vaan pidän enemmän jonkinlaista reaalitodellisuutta - vaikka löyhästikin - taustanaan käyttävistä romaaneista, mutta Carolen luomassa maailmassa on helppo elää. Se ei sisällä naiiviuksia tai nolon teennäisiä intohimokuvauksia eikä ole liian kimurantti sukuselvityksineen ja maagisuuksineen, mitkä seikat usein liitän mielessäni fantasiaviihteeseen. Turhaan, huomasin.

Carolen teksti on täynnä pieniä yllätyksiä ja viisauksia, joista osa menee ohi vauhdikkaasti etenevää tarinaa ahmiessa. Huolella rakennettua ja viimeisteltyä tekstiä on mukava lukea, ja viihdekirjaksi se sisältää sen, mitä pitääkin: rakkauksia ja petoksia, huumoria ja jännitystä, tilanteita ja niiden päätöksiä. Mieleen tuli Kaari Utrio, jonka viihdekirjojen maailma perustuu tiukasti todellisuuteen, mutta on nykylukijalle yhtä tuntematon ja kaukainen kuin Nelvikan kylä. Samaa lempeyttä naisia kohtaan, romanttista perusvärettä ja tekstin vetävyyttä olen Carolen kirjassa näkevinäni.

Eritoten pidin tuosta lainaukseni aloittavasta lauseesta. "Kova ja kaunis satu naisena olemisesta." Pidän siitä, kuinka se luonnehtii kirjaa, enkä väitä vastaan. Kiitokset Arjalle.

- - -

Viikon toinen hyvä asia heiluttaa irtokättä. Ruusunnuppuni, kaikkeni -novelli on kuin onkin Atorox-kisan ehdokaslistalla. Ruumiittomat-antologia loistaa listalla muutenkin. Voimme olettaa, että viime vuonna ilmestyi mainioita aavetarinoita.

Nyt sitten pääsen jännäämään. Alun perin meinasin ehdottautua äänestäjäksi (ihan kuin ei muuten olisi luettavaa), mutta nyt taidan olla jäävi. Onpahan syy jättää äänestäminen väliin hyvällä omatunnolla.

- - -

Ja bonukseksi kolmas hyvä asia. Valo.
Mitään en keväässä niin rakasta kuin valon palaamista.

 • Minna Vuo-Cho
  Kommentti Lähettäjä: Minna Vuo-Cho
  17/04/2015 @ 16:59

  Onnea kaikista kivoista jutuista! Ja kiitos e-kirjapohdinnoista blogissasi. Mielenkiintoista.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  18/04/2015 @ 20:44

  Kiitos :)

 • B. N.
  Kommentti Lähettäjä: B. N.
  19/04/2015 @ 17:04

  Onnea kivoista jutuista. :)

  Ja valo on ihana asia ilmestyessään, vaikka nukunkin aina huonommin, kun yöt ovat valoisia…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!