Latest Comments

Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Kokonainen maailma

stazzy

(Sori J.S., ei ollut tarkoitus hävittää kommenttiasi, mutta jouduin päivitysontumisten takia palauttamaan blogin databasen tilaan, jossa se oli juuri ennen kommenttiasi… Luin kuitenkin ja <3 )

 Pysyvä linkki 12/08/2015 @ 09:14
Päivi

Vastauksessa tekstiin: Kokonainen maailma

Päivi

"Voiko fantasia olla hyvää, vaikka siinä ei olisi monimutkaista taustaa, sukuselvityksiä ja poikkeavaa maailmaa?"

Ehdottomasti kyllä. Kuten olen aiemminkin kertonut, tykkäsin paljon Tulen tyttäristä. Oikeastaan ainoa asia, josta minusta kerrottiin puutteellisesti, oli muiden elementtien knameirat, niistä olisi ollut tosi kiinnostavaa lukea lisää. Ja tämäkin liittyy hahmoihin eikä maailmanrakennukseen.

Koen myös itse tiettyä ristiriitaa siinä, että olen tosi henkilövetoinen kirjoittaja, mutta kuitenkin fantasian kirjoittaminen kiehtoo. Omassa parhaillaan kustantamokierroksella olevassa käsiksessäni ei edes yritetä pelastaa maailmaa, vaan pääosassa ovat yksittäisten henkilöiden kohtalot, (romanttiset) suhteet ja tunteet. Olen saanut kritiikkiä, että pitäisi kertoa enemmän siitä ja tästä, ja että keijujenikin pitäisi olla enemmän ihmisistä poikkeavia. Joskus heikkona hetkenä olen miettinyt, että miksi mä ylipäänsä lähdin kirjoittamaan fantasiaa, kun en kuitenkaan osaa tarpeeksi, enkö olisi voinut kirjoittaa vaan chick litiä synkemmillä teemoilla höystettynä. Mutta kun mä halusin kirjoittaa keijuista, ja kirjoittaa tiettyjä jänniä juttuja, joita ei tässä maailmassa voi olla.

 Pysyvä linkki 11/08/2015 @ 12:29
Magdalena Hai

Vastauksessa tekstiin: Kokonainen maailma

Itselleni lukijana maailmanrakennus ei ole itsestäänselvästi bonus tai haitta. Nautin kartoista ja sukuselvityksistä, jos ne sopivat kirjaan, tarinaan ja kirjailijan ääneen, mutta ne eivät ole pakkoelementti. Kirjailijana taas edustan sitä koulukuntaa, jonka on pakko tietää maailmastaan paljon enemmän kuin mitä kirjan sivuille päätyy.

Fantasiassa tosiaan on keskivertoa painottuneempi odotushorisontti maailmanrakennukselle, perinne siihen on niin voimakas. Ensireaktio erilaiselle tavalle käsitellä fantasiamaailmaa onkin siksi varmasti hämmästys ja ehkä torjuntakin. Mutta juuri sen takia on hyvä, että kirjailijat kokeilevat. Vähän venyttävät tottumuksia ja tönivät lukijoita. Kaikki kokeilut eivät aina toimi tai tavoita niitä lukijoita, joita olettaisi, mutta ne ovat arvokkaita. Kirjailijoiden rohkeus tehdä uudella tavalla kehittää kirjallisuutta kokonaisuudessaan. Tämä on erityisen tärkeää genreissä, jotka ovat herkkiä luutumaan.

 Pysyvä linkki 11/08/2015 @ 07:12
Afeni

Vastauksessa tekstiin: Kokonainen maailma

Tulen tyttärien maailmasta olisi ehdottomasti mielenkiintoista tietää lisää, mutta kun ottaa kirjan tyylin huomioon, olisi maailman avartaminen, saati sodista ja politiikasta yms. puhuminen saattanut tuntua päälle liimatulta ja turhalta. Tarina ei nyt vain tässä kohtaa vaadi laajempaa maailman avaamista lukijalle.

Luen fantasiaa aika paljon, joten minusta Tulen tyttäriä oli todella virkistävä kokemus. Se oli erilainen ja juuri siksi hyvä. Fantasia käy äkkiä aika tylsäksi ja itseään toistavaksi, jos kukaan kirjailija ei uskalla koetella rajoja ja tehdä asioita omalla tavallaan.

Oikeastaan minusta on hassua, että juuri fantasia on genre täynnä sääntöjä siitä, kuinka asioiden pitäisi olla ja mitä pitäisi kertoa. Eikö sen kuitenkin pitäisi olla ihmettelyä, kokeilua ja mahdottoman tekemistä mahdolliseksi? Erilaisuus on rikkaus tässäkin kohtaa eikä se tarkoita, ettei erilaista fantasiaa voisi kutsua fantasiaksi.

 Pysyvä linkki 11/08/2015 @ 07:10
Minna Vuo-Cho

Vastauksessa tekstiin: Kokonainen maailma

Minulle fantasiakirjoissa (ja kirjoissa yleensä) miljöö on yleensä hyvin tärkeä. Se antaa kirjan henkilöille (tai hahmoille) syvyyttä ja usein heijastaa heidän toimiaan ja päätöksiään antamalla niille kontekstin.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tarvitsisin karttoja tai sukupuita miljöön kuvaukseen. Myös kirjan henkilöiden toimet ja ajatukset voivat jo itsessään luoda kuvaa heidän maailmastaan ja se toimi minusta Tulen tyttärissä ihan hyvin.
Ihan toinen juttu sitten on se, että kyseisestä maailmasta olisi hauska tietää lisää, vaikka sitten toisenkin "henkilötarinan" muodossa.

 Pysyvä linkki 11/08/2015 @ 05:38
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Raadollinen totuus Archipelaconin bloggaripaneelin tapahtumista

stazzy

Älä sinä tipahda, yksi uhri riittää :D

 Pysyvä linkki 24/07/2015 @ 22:10
Velma

Vastauksessa tekstiin: Raadollinen totuus Archipelaconin bloggaripaneelin tapahtumista

Mä oon käynyt lukemassa tämän postauksen jo pari kertaa aikaisemminkin ja edelleen naurattaa niin paljon, että meinaan tipahtaa tuolilta. :D

 Pysyvä linkki 18/07/2015 @ 18:54
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Käsi-kirjoitus

stazzy

Vaarna,
blokin selättämiseen minäkin sitä käytän, mutta nyt olen vain välillä ollut laiska. Tietokoneella kirjoittamisen kohdalla on tullut jonkinlainen tyhjän paperin kammo, ja sitten pitäis vielä istua pöydän ääressä ja niin päin pois. On ollut vain helpompi ottaa muistikirja.

Reta,
Joo, meillä ei edes ollut tietokonetta kun asuin vielä kotona. Että silloin kyllä oli tapana kirjoittaa kaikki aluksi käsin. Sitten se jäi, kun pääsi kunnolla (omien) laitteiden ääreen.

 Pysyvä linkki 16/07/2015 @ 15:20
Reta Anna Maria

Vastauksessa tekstiin: Käsi-kirjoitus

Kirjoitin lapsena aina käsin, ehkä siksi, koska en päässyt tietokoneen ääreen tarpeeksi usein enkä osannut käyttää näppäimistöä. Koen edelleen käsin kirjoittamisen hyväksi luonnosteluvaiheessa.

 Pysyvä linkki 15/07/2015 @ 19:49
Vaarna

Vastauksessa tekstiin: Käsi-kirjoitus

Minä saan myös outoa kirjallista tyydystä käsin kirjoittamisesta. Se on jotenkin terapeuttista, kun ei voi liikoja korjata jo kirjoittamaansa, vaan pitää mennä koko ajan eteenpäin.

Ja vaikuttaahan mekaaninen liike varmasti erilailla aivoihin. Kuvittelisin että koneella ja käsin syntyy siis erilaista tekstiä.

Minulle käsin kirjoittaminen on mitä parasta luonnostelua ja blokin purkamista. :)

 Pysyvä linkki 15/07/2015 @ 12:52
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Archipelaconiin mars!

stazzy

Samaa sinne!
Ja harmi ettet pääse mukaan, mutta ensi vuonna lienee taas Finncon :)

 Pysyvä linkki 18/06/2015 @ 13:59
Vaarna

Vastauksessa tekstiin: Archipelaconiin mars!

Oi, conohjelma kuulostaa todella hyvältä! Ikävä kyllä Archipelacon jää tällä erää väliin. Jälkipuinnit ja con-raportit aion kuitenkin lukea sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla. ;)

Hauskaa Juhannusta!

 Pysyvä linkki 17/06/2015 @ 08:39
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Kirjoittajameemi

stazzy

Anna,
Ilmaisin sen huonosti tuossa, mutta minusta chick litissä on tietyt aika selkeät lajipiirteet, jotka tekevät siitä chick littiä (olen sivunnut aihetta aiemminkin blogissani). Kaikki romanttinen naisille kirjoitettu nykykirjallisuus ei ole chikkareita, eikä kaiken tarvitse ollakaan, mutta tuntuu, että kaikkia (suomalaisia) sillä nimikkeellä mainostetaan, koska se on in.

Vaarna,
mä harrastan korkeintaan kahvia, enkä sitäkään öisin. Mutta on ihan totta, että työelämässä ei enää samaan pysty, ei kroppa kestä. Tai ehkä se on ikä…

 Pysyvä linkki 11/06/2015 @ 21:43
Vaarna

Vastauksessa tekstiin: Kirjoittajameemi

Ah, yökirjoittaminen tuo muistoja mieleen. Se ei ole minulta enää onnistunut työelämän alettua, mutta nuorempana tein pitkiä öitä energiajuomien ja inspiraation voimalla. XD

Tuo Raevaaran neuvo ideoiden survomisesta yhteen on kyllä pätevä. Sillä voi syntyä vaikka mitä hienoutta! :)

 Pysyvä linkki 11/06/2015 @ 10:55
Anna

Vastauksessa tekstiin: Kirjoittajameemi

Hauska kuulla, että on muitakin joita chick-lit kiinnostaa! Mielenkiinnosta kysyn, mikä sinusta on oikean chick-litin ja markkinointiterminä chick-litiksi kutsutun kirjan ero?

 Pysyvä linkki 11/06/2015 @ 09:04
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Sanastovalintojen vaikeudesta

stazzy

Päivi,
tosiaan nuo ihmisetkin vielä! Tulen tyttärissa huomasin ihmisongelman, kun kaikki ovat kuitenkin varsin ihmisellisiä :D

Katri,
Jeps, sitä aina pohtii, että mikä määrä omituista sanastoa on liikaa. Ehkä pitäisi luottaa siihen, että ensilukijat ärähtävät jos menee ylenmääräiseksi.

 Pysyvä linkki 10/06/2015 @ 21:54
Katri

Vastauksessa tekstiin: Sanastovalintojen vaikeudesta

Erittäin tuttuja ajatuksia! Sanasto-ongelmat tulevat joskus vastaan ihan kummallisissakin kohdissa, esim. kielikuvissa. Saatan laittaa henkilön ajattelemaan jotain &quot;kuin meri&quot;, &quot;pisaroita meressä&quot; tms.,, kunnes tajuan, ettei tämä henkilö tiedä sellaista asiaa kuin &quot;meri&quot;.

Ja mittayksiköt, viikonpäivät tai vastaavat, vuodenajat, joo-o… Toisaalta näissä on mahdollisuuksia herkutellakin fantasiamaailman omalla sanastolla. Toisaalta miettii, tuleeko kirjaan liikaakin erikoista sanastoa, jos ihan kaikelle keksii omat nimet.

Kirosanat ovat ehkä kaikkein vaikein juttu. Kun haluaisin, että kirosanat eivät sen suuremmin erottuisi tosi outoina sanoina (lukijahan pysähtyy heti miettimään sanaa, jos se ei ole se tuttu perkele tai helvetti)… En siis haluaisi, että huomio kiinnittyisi liikaa niihin, mutta kuitenkin joskus ne olisivat NIIN tarpeellisia dialogissa.

Kaiken kaikkiaan teksteissäni on aika vähän kirosanoja, olisko tää sitten osasyy siihen.

 Pysyvä linkki 08/06/2015 @ 20:28
Päivi

Vastauksessa tekstiin: Sanastovalintojen vaikeudesta

Päivi

Nämä fiilikset ovat tuttuja minullekin, kun olen kirjoittanut keijumaailmastani. Olen huomannut etenkin sen, miten paljon käytän arkipuheessa sanaa ‘ihminen’ sanojen ‘henkilö/tyyppi’ synonyymina. Tyyliin joku on ihana/ikävä/mielenkiintoinen jne. ihminen. Etenkin alkuvaiheessa kirjoitin useamman kerran jotakin tämänkaltaista: "A ja B olivat ihania ja vieraanvaraisia ihmisiä, ja saivat C:n tuntemaan olonsa tervetulleeksi." Sit havahduin, että ai niin, eihän näihin voikaan viitata ihmisinä, kun ovat molemmat keijuja. :D Tuossa maailmassa on aina kesän kaltaiset sääolosuhteet, ja olen saanut myös useasti muistuttaa itseäni, että älä kirjoita kesälomasta vaan esim. vuosilomasta.

 Pysyvä linkki 08/06/2015 @ 19:55
hdcanis

Vastauksessa tekstiin: Sanastovalintojen vaikeudesta

Cromin pirut!

 Pysyvä linkki 08/06/2015 @ 18:54
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Magdalena Hai / Saana Nyqvist - Mörkö Möö ja Mikko Pöö

stazzy

Kiitos :) Välillä pitää vaihtaa ulkoasua vähän.

Kirja on kieltämättä kekseliäs kuvakirja, ja teksti on ilmeikästä.

 Pysyvä linkki 02/06/2015 @ 10:27
Krista

Vastauksessa tekstiin: Magdalena Hai / Saana Nyqvist - Mörkö Möö ja Mikko Pöö

Täällähän on kivan näköistä! :) Voi, mua alkoi kovasti houkuttaa tämä kirja, Magdalena on niin ihana. <3

 Pysyvä linkki 01/06/2015 @ 19:07
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Käännöskirjailija?

stazzy

Joo, ehkä joku suomalainen-on-tylsää -lukija olisi onkinut sen käännöshyllystä :D

Reta, Suomalaisessa nyt enimmäkseen ei ole pienkustantajien tuotoksia…

 Pysyvä linkki 06/05/2015 @ 13:25
Maija Haavisto

Vastauksessa tekstiin: Käännöskirjailija?

En yhtään ihmettelisi, vaikka käännöshyllyssä myisi paremmin.

 Pysyvä linkki 05/05/2015 @ 18:24
Reta Anna Maria

Vastauksessa tekstiin: Käännöskirjailija?

Osuuskummat muut julkaisut osuivat kyllä silmään nopeasti. Mukavaa nähdä niitä kirjakaupan hyllyissä. Itse en ole valitettavasti törmännyt. :( Yhden tilasin kerran Suomalaiseen, kun sitä ei ollut hyllyssä.

 Pysyvä linkki 05/05/2015 @ 13:03
hdcanis

Vastauksessa tekstiin: Käännöskirjailija?

Nimet on joskus vaikeita :)
(toteaa nimimerkki "joskus huomauttanut Daniel Katzin päätymisestä vastaavalla tavalla väärään osastoon")

 Pysyvä linkki 05/05/2015 @ 11:41
milkousha

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

milkousha

Äiti opetti minut aikoinaan lukemaan. Se oli paras lahja se. Yhdellä arvalla osallistun.

 Pysyvä linkki 29/04/2015 @ 13:37
The Big Bad Wolf

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Säästän rahaa kesään, joten olisi valtaisan hienoa saada vähän apuja lahjanhankintaan… Ja vieläpä näin hyvän lahjan. Mukana ollaan.

 Pysyvä linkki 28/04/2015 @ 20:56
Kettu

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Kettu

Yhdellä arvalla mukana!

 Pysyvä linkki 28/04/2015 @ 20:41
Ani

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Ani

Minäkin ajattelin tätä itselleni, mutta voisin sitten luettuani lainata kirjan myös äidille, joka on entinen kirjastovirkailija ja aina avoin tutustumaan uusiin kirjoihin. :)

 Pysyvä linkki 27/04/2015 @ 22:07
Eeva-Maija

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Eeva-Maija

Nimesi on tuttu, mutta en ole koskaan saanut kirjaasi käsiini.
Eikö se ole oikein ja erittäin hyvä syy voittaa arvonnassa ?

 Pysyvä linkki 27/04/2015 @ 21:58
Kaarina Griffiths

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Kaarina Griffiths

Antaisin tuon itselleni, kun olen niin hyvä äiti.

 Pysyvä linkki 27/04/2015 @ 21:17
Jenna M

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Jenna M

Äitini on yhtä kova lukemaan kuin minä ja osaisi todella arvostaa kirjalahjaa!

 Pysyvä linkki 27/04/2015 @ 10:08
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Milja Kaunisto - Piispansormus

stazzy

Olen muuten kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että loppu oli onnistunut, ei liian imelä eikä liian dramaattinen.

 Pysyvä linkki 26/04/2015 @ 22:25
Nelliina

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Nelliina

Yhdellä mukana. En ajatellut tätä äitienpäivälahjaksi, vaan romantiikannälkäiselle virkistykseksi :)

 Pysyvä linkki 26/04/2015 @ 18:18
Maurelita

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Oi se olisi niin halki aikojen ja ylitse kaikkien rajojen ; Äidille ihana lahja !

 Pysyvä linkki 25/04/2015 @ 23:17
Hilbert

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Mukana! Linkitin (joskin teknisesti taitamattomasti:() arvonnan blogiini; www.kiltinkapina.fi/?p=1028 joten mukana kahdella arvalla.

Äitin pitää romantiikasta ja kaipaisi rennompaa lukemista EU:n maataloustukihakuoppaiden jälkeen:D

 Pysyvä linkki 25/04/2015 @ 20:13
helikaa

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

helikaa

Yhdellä arvalla mukana arvonnassa.

 Pysyvä linkki 25/04/2015 @ 13:16
Maija

Vastauksessa tekstiin: Äitienpäivän kirja-arvonta

Maija

Mun äiti tai anoppi eivät tätä(kään) kirjaa osais arvostaa, mutta jos sallit, tavoittelisin tätä omaan lahjapakettiini :)

Olen suositellut tätä pikkusiskoille, jotka pitävät fantasiasta mutta välttelevät suomalaisia kirjailijoita. Jos mulla ois oma kirja, voisin tylysti lykätä kirjan kouraan ja pakottaa lukemaan.

 Pysyvä linkki 25/04/2015 @ 11:58
Minna Vuo-Cho

Vastauksessa tekstiin: Milja Kaunisto - Piispansormus

Aika lailla samanlaisia ajatuksia meillä tästä kirjasta ja minäkin tykkäsin Kalmantanssista eniten. Silti ehdottomasti kokonaisuutena lukemisen arvoinen sarj. Näissä kirjoissa on ihanan omanlainen ääni tarinankerronnassa.

 Pysyvä linkki 23/04/2015 @ 18:53
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Vastine taas-yhteen-huolestuneeseen-e-kirjakolumniin

stazzy

Mä en oikein saa äänikirjoista irti itselleni sitä, mitä tahtoisin. Keskittyminen ei riitä, huomaan eksyväni ajattelemaan muuta ja sitten se luettu jää "taustameluksi", joten tipun juonesta. :P Tämä siis ei ole äänikirjan vika, vaan kuuntelijan.

 Pysyvä linkki 23/04/2015 @ 13:46
B. N.

Vastauksessa tekstiin: Viimeisten aikojen hyviä

Onnea kivoista jutuista. :)

Ja valo on ihana asia ilmestyessään, vaikka nukunkin aina huonommin, kun yöt ovat valoisia…

 Pysyvä linkki 19/04/2015 @ 17:04
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Viimeisten aikojen hyviä

stazzy

Kiitos :)

 Pysyvä linkki 18/04/2015 @ 20:44
Minna Vuo-Cho

Vastauksessa tekstiin: Viimeisten aikojen hyviä

Onnea kaikista kivoista jutuista! Ja kiitos e-kirjapohdinnoista blogissasi. Mielenkiintoista.

 Pysyvä linkki 17/04/2015 @ 16:59
Mari

Vastauksessa tekstiin: Ota riski, tutustu e-kirjaan (eli johdatus sähkökirjojen saloihin)

Tämä on oikein hyvä ja perusteellinen teksti aiheesta, kiitos. Pistän jakoon.

 Pysyvä linkki 13/04/2015 @ 19:06
Minn Vuo-Cho

Vastauksessa tekstiin: Ota riski, tutustu e-kirjaan (eli johdatus sähkökirjojen saloihin)

Amen. Ja Kobo on ihana! Nykyinen laitteeni on kestänyt kovassa käytössä jo yli kolme vuotta.

 Pysyvä linkki 13/04/2015 @ 16:18
Minn Vuo-Cho

Vastauksessa tekstiin: Vastine taas-yhteen-huolestuneeseen-e-kirjakolumniin

Jep, juurikin noin. Sekakäyttäjä olen minäkin - sitä paitsi, kun lukee vanhaa painettua kirjaa, voi sen "tuoksu" toisinaan aiheuttaa ennemminkin hengenahdistusta kuin ihastusta. Näin ainakin minulla toisinaan…
Yleensäkin olen tuota paperifiilistelyä ihmetellyt - minullekin kirjassa on kyse nimenomaan kielestä, tekstistä, siitä tarinasta. Noista voi nauttia monessa muodossa - viimeisimpänä olen koukuttunut äänikirjoihin!

 Pysyvä linkki 13/04/2015 @ 16:15
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Vastine taas-yhteen-huolestuneeseen-e-kirjakolumniin

stazzy

"Olin pitkään varsin skeptinen e-kirjojen suhteen, johtuen ehkä enimmäkseen suomalaisten e-kirjojen huonosta saatavuudesta ja kalliista hinnasta. Nyt hyllytilan jatkuvasti vähentyessä ja uuden lukulaitteen hankkineena olen oikein ihastunut! Myös vaihtoehtoisia kirjojen ostopaikkoja on viime vuosina tullut mukavasti ja hinnat sitä myöten tippuneet. "

Tähän muuten vielä sekin lisäys, että sähkökirjojen hinnoittelussa on (alv-tason lisäksi) osansa myös ihan selkeästi kustantajan halulla. E-kirja voi olla tuntuvasti halvempi kuin painettu… jos kustantaja niin tahtoo. Meillä Osuuskumman e-kirjat ovat kaikki alle kympin; painetut parinkympin huitteissa.

E-kirjojen korkeita hintoja on perusteltu omituisesti mm. kulurakenteella. Jos ketä aihe kiinnostaa, niin nypin sitä eräässä postauksessani taannoin: http://stazzy.net/index.php/calendula/2014/sahkokirja-on-kustantajalle-kalliimpi

 Pysyvä linkki 12/04/2015 @ 21:58
Stazzy

Vastauksessa tekstiin: Vastine taas-yhteen-huolestuneeseen-e-kirjakolumniin

stazzy

"Nyt jos vain saisi suomalaisen ekirjojen alvin paperikirjojen tasolle…"

Tätä voi toivoa. Joskin EU-tuomioistuin ihan hiljan tuomitsi Ranskan ja Luxembourgin väärinkäytöksestä, koska täällä e-kirjan alv on samalla tasolla kuin painetun. E-kirja ei heidän mukaansa ole kirja vaan sähköinen palvelu (järjetöntä, kyllä). Ennen kuin direktiivi muuttuu, muutkaan EU-maat eivät uskaltane laskea alv-kantaa.

Aiheesta ja direktiivikummallisuudesta tiivistelmä Kirjasfäärissä: http://kirjasfaari.fi/2015/03/kirjalappaa-e-kirja-ei-ole-kirja/

 Pysyvä linkki 11/04/2015 @ 17:23
Katikati

Vastauksessa tekstiin: Vastine taas-yhteen-huolestuneeseen-e-kirjakolumniin

Katikati

Näissä kauhistelujutuissa en ikinä ymmärrä sitä kauhun määrää, jonka ekirjat aiheuttavat. Ei kukaan ole tulossa sinne omaan olohuoneeseen ottamaan kirjakokoelmaa pois. Ekirjoja on tosi helppo ja mukava lukea, tekstin kokoa saa säädeltyä ja, vaikka olen pari kertaa pudottanut lukulaitteen naamalleni samalla kuin luen sängyssä, on laitteeni paljon kevyempi kuin useat fyysiset lukemani kirjat. Helpottaa matkoillakin, kun usea kirja mahtuu pieneen pakettiin.

Nyt jos vain saisi suomalaisen ekirjojen alvin paperikirjojen tasolle…

 Pysyvä linkki 11/04/2015 @ 15:24
Riikka

Vastauksessa tekstiin: Vastine taas-yhteen-huolestuneeseen-e-kirjakolumniin

Todella hyvä teksti, kiitos tästä! Voisin kuvitella, että e-kirja kiinnostaa pääasiassa nimenomaan itseni kaltaisia kirjallisuuden suurkuluttajia. Siihen luettujen kirjojen määrään mahtuu sitten kevyesti niin ne paperikirjat (lainatut ja ostetut) kuin e-kirjatkin. Toinen kohderyhmä on selkeästi nuoret, jotka sitten ehkä "rullailevat" niitä kirjoja pädeillään ja puhelimillaan, mutta mikäs siinä, jos se lisää lukemista!

Kaikkein kätevimmiksi e-kirjat ovat osoittautuneet etenkin englanninkielisiä kirjoja hankkiessa. Ei tarvitse enää odotella viikkokausia sitä, että posti kiikuttaa kirjan luokseni, kun saan sen muutamalla klikkauksella koneelleni suoraan. Ja tosiaan, varmuuskopion varmuuskopio löytyy aina, joten jos laite hajoaa tai vaihtuu uudempaan malliin, niin ne kirjat voi ladata aina jostain uudestaan.

Olin pitkään varsin skeptinen e-kirjojen suhteen, johtuen ehkä enimmäkseen suomalaisten e-kirjojen huonosta saatavuudesta ja kalliista hinnasta. Nyt hyllytilan jatkuvasti vähentyessä ja uuden lukulaitteen hankkineena olen oikein ihastunut! Myös vaihtoehtoisia kirjojen ostopaikkoja on viime vuosina tullut mukavasti ja hinnat sitä myöten tippuneet. Mielestäni tämä on enimmäkseen vain hyvä asia, koska en välttämättä ostaisi kirjaa, joka vaikuttaa vain mahdollisesti kiinnostavalta kovakantisen hinnalla, mutta reilun kympin e-kirjaan saattaisin jo hyvinkin sijoittaa.

 Pysyvä linkki 11/04/2015 @ 12:53