Muuta kirjoitettua

Kummalinnun munia – sadan sanan tarinoita

Vuonna 2014 sähköpostipalvelussa ilmestyneet sadan sanan tarinat kaikki yksissä kansissa. Kummalinnun munia 1 -antologian myötä pääsee matkalle niin avaruuteen kuin ihmismieleenkin, tapaa robotteja ja lohikäärmeitä, kohtaa kauhua ja huumoria.
– – –
Vuonna 2015 Kummalinnun munia ilmestyy neljänä sähkökirjana. Kummalinnun munia 1/2015 tarjoaa lisää sadan sanan tarinoita, joiden mukana lukija pääsee kurkistamaan vieraisiin maailmoihin ja outoihin tilanteisiin. 25 uutta raapaletta Osuuskumman kirjailijoilta.

Lisätietoa Osuuskumman sivuilla.

Kummalinnun munia 1 Kummalinnun munia 1/15

Ruumiittomat

Aaveet, nuo levottomat sielut, vaeltevat ympärillämme. Kalmankylmän kosketuksen voi aistia niin autioituneessa kartanossa kuin kauniilla niitylläkin ? joskus myös syvällä sydämessä?

Osuuskumman Ruumiittomat-antologia houkuttelee lukijan hyvinkin erilaisten kummitusten matkaan. Aave voi olla ystävä tai vihollinen, varoitus tai kuin kolkuttava omatunto. Aaveet ovat löytäneet tiensä hautausmaiden ulkopuolellekin, sillä aaveen voi löytää myös sirkuksesta, tietokoneelta tai työpaikalta. Edes avaruudessa ei pääse pakoon näiltä henkimaailman olennoilta!

Lisätietoa Osuuskumman sivuilla.

Ruumiittomat

Ruumiittomista sanottua:
Taikakirjaimet: Otsikon perusteella pelkäsin Carolen Ruusunnuppuni, kaikkeni -tarinan olevan kovinkin romanttinen, ja tavallaan se onkin, tosin lähinnä mustasukkaisuusdraama. Kuten Välimäen tarinassa, näkökulma on tuonpuoleisesta ja tällä kertaa jopa eroottinen sekä omalla tavalla humoristinen. Positiivinen yllätys.
Kaiken voi lukea: “Ihan kelpo antologia tämä on. Tuskin aiheuttaa suurta pettymystä kenellekään, joten aiheesta kiinnostuneiden kannattaa kyllä tutustua.”
Todella vaiheessa: “Muutama novelli taas aiheutti suoranaista hämmennystä, hatunnosto kirjailijalle sellaisen aiheen keksimisestä. Tällainen oli muun muassa Maria Carolen Ruusunnuppuni, kaikkeni, jossa henki jää kiinni tähän maailmaan melko mielenkiintoisella tavalla. Sen jälkeen oli pakko mennä kertomaan kaverille, että et ikinä arvaa, mitä minä juuri luin. ”
Kannesta kanteen, sivuista sivuille: “Maria Carolen Ruusunnuppuni, kaikkeni on varsin omaperäinen käsityöläispastissi. Novelli on hirtehinen ja makaaberi, ei mikään perinteinen kummitustarina. Tässä, kuten Välimäellä, kertojana on kummitus itse. Carole tuo vahvasti mieleen Clive Barkerin klassikkonovellit Veren kirjat -sarjassa. Tämä voidaan lukea kehuksi.
[—] Ruumiittomat on kokonaisuutena erinomainen novelliantologia, jonka valttina on ennen kaikkea monipuolisuus. Kokoelman parhaat novellit ovat kansainvälistä tasoa ja heikommatkin menettelevät. Yhtään surkeaa tapausta ei mukaan ole päässyt. Aavemaisen hyvin toimitettu kirja.”

Ursula 1/2014

Ursulan juhannusnumero on täynnä satuja ja taikaa. Tarjolla on odottamattomia lahjoja, uhreja metsänväelle, taikajuomia ja lasikenkiä. Varustaudu siis hyttysmyrkyllä, ota mukava asento riippukeinussa ja sukella kummallisen romantiikan aaltoihin.

Ladattavissa Osuuskumman sivulla – maksutta.

Ursula 1/14

Kultakuoriainen #7

URS:n toistaiseksi viimeisen Kultakuoriaisen teemana ovat oudot maailmat. Sen myötä myös lehti siirtyy outoon maailmaan, josta ilmestyy takaisin, jos ilmestyy, jonkin toismaailmallisen logiikan mukaan.

Minulta mukana on tarina, jossa tuuli kantaa tuutulaulua, ja ollaan oudoissa oloissa omassa mielessä… uskoo kuka tahtoo.

Kultakuoriaisen seiskanumeron voi ladata URS:n sivuilta.

Kultakuoriainen #7

Ursula 2/2012

Jouluna annetaan ja saadaan.
Ursula -lukemistolehden joulunumero on 80-sivuinen paketti silkkaa romantiikkaa spekulatiivisen fiktion laajoissa kehyksissä. Kuusi novellia kuudelta kirjoittajalta, ulkosavolainenkin mukana Liekin kera.
“Firman pikkujoulut Lapissa osoittautuvatkin mainettaan taianomaisemmaksi tapahtumaksi, elävien ja kuolleiden joulunvietto sukutilalla sujuu aavistuksen verran kireissä tunnelmissa, ritari ja tämän ratsu saavat enemmänkin kuin kuningattaren lupaaman palkkion, laulajalöytö menettää elämänsä rakkauden ja torpan nuori yksinäinen emäntä kohtaa omansa. Jälkihehkua loihditaan raapaleilla.”

Ladattavissa Osuuskumman sivulla – maksutta.

Ursula 2/12

Joulu-Ursulaa on luettu ainakin Normandiassa.

Kumman rakas -antologia

Kun spekulatiivisen fiktion kirjoittajille annetaan aiheeksi ‘erilainen rakkaus’, erilaisuus kiehtoo, viekoittelee ja viettelee. Lukijalle tarjotaan diplomaattisia selkkauksia kaukaisessa galaksissa, hekumallisella tavalla siirtyviä supervoimia, historiallista draamaa, keijuromansseja ja lotisevaa lempeä, josta ei lonkeroita puutu.

Kumman rakas on 14 novellin kokoelma, mukana kirjoittajissa niin suomalaisen spefin vakiokaartia, amerikkalainen kirjailijavieras, kuin muutama tuntemattomampikin suuruus (kuten allekirjoittanut Pahanilmanlintunsa kanssa). Lisätietoa, tilausmahdollisuus ja ostopaikkoja Osuuskumman sivulla.

Nyt tarjolla on myös kummaa rakkautta ilman suojausta: e-kirjamuodossa.

Kumman rakas

Kumman rakasta on luettu blogistaniassa: Routakoto, Morren maailma, Kaiken voi lukea, Booking it some more, Normandiani.

Me emme valehtele ja muita Puolueen hyväksymiä novelleja

on ehtaa URS:ia. Yhteiskunnallisia tarinoita, aatetta julistamatta tai politiikkaa puhumatta mutta takuuvarmasti viihdyttäen! Minulta mukana aika tarkkaan 203 sanaa, eli kaksi sairaalan laitamille sijoittuvaa raapaletta.
Tilaa osoitteesta toimitus[at]urs.fi.

Lisätietoja URS:n sivuilla.

Me emme valehtele

Happamia, sanoi kettu

on silkkaa kesäromantiikkaa pitkähkönä novellina ja e-kirjamuodossa. Ei suositella yli 16-vuotiaille.

Vuosisadan helteisimmän kesän keskellä Pihlan arki täyttyy töistä lehtikuvaajana ja pitkistä puheluista parhaan ystävän kanssa. Elämä on miellyttävän tasaista ja ennalta-arvattavaa… jollei kamera (tai suuri suu) ole mukana väärässä paikassa väärään aikaan.

Happamia, sanoi kettu

Ladattavissa Smashwordista (ilmaiseksi toki, mutta kun ajattelin, että e-kirjamuoto on kivempi kuin blogiteksti).