Näin tehdään epäortodoksisia bataattiröstejä

Meillä syödään varsin vähän lihaa. Minkään sortin vegaaneja emme kuitenkaan ole, elämä ilman maitotuotteita ei olisi elämää. Sano juuuusto.

Eräs tasaisin väliajoin ruokapöytään ilmaantuva laji on bataattirösti. Bataatti on hyvää ja juusto on hyvää ja yhdessä ne ovat vielä parempia. Löysin aikoinaan ohjaan jostain kasvisruokablogista, mutta teen tietenkin kaiken ihan epäortodoksisesti. Ensinnäkin, rösteissäni on kananmunaa. Muuten ne hajoaisivat pellille ja käsiin ja kaikkialle. Ja toisekseen, koska olen laiska ihminen, paistan röstit uunissa.

Ohjeen nimi olkoon siis Laiskan ihmisen epävegaaniset bataattiröstit.

Osta bataatteja. Muutama. En minä tiedä kuinka monta, se riippuu syöjämäärästä. Pese, kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi. Raastinrauta sopii hommaan, mutta raastinmylly on sormi- ja hermoystävällisempi.

Kokkaava ulkosavolainen lisäsi sekaan myös vähän perunaa, ja totesi valinneensa hommaan juuri oikean kulhon. Sen, jonka sininen väri oivasti korostaa bataattien oranssisuutta (mitään tekemistä ei ole sillä, että kyseessä on talouden ainoa iso kulho).

Sekoita raasteeseen iso määrä juustoa. Ihan mitä juustoa huvittaa, joskin ruokafiksummat väittävät parmesaanin olevan ainoa oikea. Meillä oli jääkaapissa jotain tylsää köyhän miehen parmesaania, joten laitoin sitä.

Ja sen kananmunan. Tai kaksi. Ja pippuria.

Sitten otetaan esiin uunipelti. Tai siis ei oteta, vaan tässä vaiheessa huomaataan, ettei meillä ole uunipeltiä. Toimikoot vuoka siis alustana. Kaksi viimeistä lätkitään paistumaan minikokoisiin vaalanpunaisiin kakkuvuokiin. Laitat röstit pellille, semmoisiksi litteiksi kasoiksi. Ei liian lähelle toisiaan, ne leviävät.

Ja tökkäät röstit uuniin. Kannattaa varmistaa, että osaa sytyttää uunin, ennenkuin on pää siellä sisällä hengittämässä kaasua ja miettimässä, että "mihinkähän tässä tökätään liekki?"

Röstit otetaan pois uunista kun ne ovat valmiita. Syödään siltään tahi jonkin kanssa. Tai jonkun kanssa. Ihan miten haluttaa. Suosittelen puolukkahilloa, meillä semmoisia hienouksia ole. Valmiista bataattirösteistä ei ole kuvia, ne katosivat ennenkuin ehdin miettiä kuvaamista. Eli eivät ne kauhean pahoja voineet olla.

Ja kuten aina keittiössä, menossa mukana myös Marilyn. • L
  Kommentti Lähettäjä: L
  21/04/2010 @ 00:48

  Aivan ihana toi sun Marilyn. Jos ma saisin valita, uuden asunnon seinille tulis pelkkaa Marilynia. Mutta ei kuulemma.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  21/04/2010 @ 11:36

  Mitenkä se nyt silleen, että “Ei".
  Mutjoo, ehkä vähän suuremmassa määrin olis liikaa.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!