Kategoria: "Patonginpurijat..."

Lyhyt oppimäärä ranskalaisesta sairausvakuutuksesta

Facebookissa ranskansuomalaisten ryhmässä on kysytään miltei kuukausittain apua ranskalaisen sairausvakuutuksen ymmärtämiseen. Mikä se on, kuinka se saa, kukamitämissähäh? Taannoin kyllästyin vastausten toisteluun ja kirjoitin ryhmään perustietopaketin… more »

Jauhoiset jumalat

Kyllä ei ihmisen pitäisi olla uskoton. Nimittäin leipomolleen. Kun leipomojumalat ovat antaneet lähistölle putiikin, josta saa palvelua ja jossa leivät – ja etenkin croissantit – ovat oikeasti hyviä, niin ei silloin pidä ihmisen menemän… more »

Pohjois-Ranskan kaksi vuodenaikaa

Olenko jo joskus valittanut sateesta? Ai olen vai? Olen tainnut joskus myös mainita, että Pohjois-Ranskassa on kaksi vuodenaikaa: Kun-pyykki-kuivuu ja kun-pyykki-ei-kuivu. Ne lähentelevät väljästi muualla Euroopassa tunnettuja kesä- ja talvipuoliskoa… more »

Kuollako vai eikö kuolla, kas siinä pulma

Ai, mulla on tällainenkin blogi? Blogi ei ole kuollut, mutta tänään puhutaan kuolemasta. Aloitetan vaikkapa lainaamalla Alzhzimerin taudista kärsivää Terry Pratchettia: rather than let Alzheimer's take me, I would take it. I would live my life as ever… more »

70 vuotta uurnilla

On eräs asia, jonka ranskalaiset ymmärsivät paljon useita muita Euroopan maita myöhemmin: naisetkin osaavat täyttää äänestyslipukkeen. Ehkä jopa harrastaa politiikkaa. Olen muutamaa päivää myöhässä. 21. huhtikuuta täällä vietettiin naisten äänioikeuden… more »
1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16