Kategoria: "Kultturelli"

Poudlard?

Tämän pikkukaupungin suurin vuosittainen juhlallisuus on näin syyskuun alkupuolella järjestettävä Fête des nieulles. Nieulle, lausutaan [njöl], on paikallinen keksi. Kyllä, pikkuleipä. Jauhoja, voita ja sokeria. Tätä tapahtumaa varten kaupunki… more »

Parada

Kävimme tiistai-iltana katsomassa hienon elokuvan. Harvoin olen saman leffan aikana sekä nauranut itseäni tärviölle, että sitten lopulta poistunut teatterista mykistyneensä ihmiskunnan typeryydestä. Näin pitää tehdä komedioita vakavista asioista.… more »

Or I could go to Antwerp

Minulla on ollut vieras Ranskanmaalla. Kaukaa vielä pohjoisemmasta, sieltä jostain susirajalta, jota Tampereeksikin satunnaisesti kutsutaan. Hyvä vieras on ollut se. Hortoilee kanssani hautuumaalla ja laittaa ruokaa. Eikä edes valita vesisateesta. O… more »

Michel Berger

Tänään luvassa pieni oppitunti ranskalaisesta pokulttuurista. more »

Tunnistamaton Lentävä Valoilmiö

Mikä on tämä outo valoilmiö, joka saa ihmiset heittäytymään paitahihasilleen, istumaan terassille ja tulemaan torille sunnuntaiaamuna? Tällaista ei ole näkynyt miesmuistiin. Ainakaan jos kyse on kovin pienestä miehestä. Toisaalta, torilla on aina sak… more »
1 3 4 5 6 7 8 9 10