Luettua: A Wild Sheep Chase

Mitäpä sitä hyötyä blogista jos ei edes joskus ole nimensä veroinen.

Tänään siis lampaita. Ja yksi kukka, mutta siitä myöhemmin.

Ebaysta tarttui mukaani taannoin Haruki Murakamin A Wild Sheep Chase. Eihän moista voinut sinnekään jättää, virtuaaliselle kirjahyllylle pölyttymään. Kirjaa luonnehditaan melkein klassikoksi, vaikka minä olinkin ollut niin sivistymätön, etten ollut moisesta aiemmin kuullut. En, vaikka kirja on ilmestynyt jo vuonna 1982.

Teos on jotenkin kovin japanilaisesti juuri sopivan käsittämätön. Tapahtumat seuraavat toisiaan niin, ettei lukija alussa ymmärrä niiden yhteydestä sen enempää kuin päähenkilökään, tylsistynyt, ketjupolttava nuorjmies 70-luvun Japanissa. Yksi mainos vie päähenkilön matkalle ihmemaahan, etsimään lammasta jota ei ole aikoihin nähty. Ei herttakuningattaria eikä hulluja hatuntekijöitä, mutta kelpaisiko yksi maanisdepressiivinen lammaspukuun pukeutunut mies, tai tyttö jolla on täydelliset korvat?
Tai kertojana "Rotta", joka omalta osaltaan sysää koko homman liikkeelle valokuvalla lammaslaumasta jossain Hokkaidon tuntumassa?

Oivaa seikkailua on hän. Aukeaisiko opus vielä paremmin jos olisi lukenut ns. Rottatrilogian kaksi ensimmäistä osaa, sitä en osaa sanoa. Kannattaa joka tapauksessa kokeilla Suurta lammasseikkailua, vaikka sitten suomeksi.

Ainiin, hyödynnetäänpäs kaksi lammasta yhdellä iskulla.
Anzi sanoi että tykkää minusta, ja sehän on aina vallan mukavaa. Kuten myös kukkien saaminen.

The rules are the following:

1) Post the logo within your blog or post.
2) Pass the award onto 12 fellow bloggers.
3) Link the nominees within your post.
4) Let the nominees know they have received an award by commenting on their blog.
5) Share the love and link to the person whom you received this award from.

Että ollaanpas sitä nyt aurinkoista. Sharing the loooove. Jahas, mitäs tuolta readerista löytyy..?

Väkitukkoileva Mari on vakiesimerkki aurinkoisuudesta. Nih, postin tätit saattavat olla kivojakin. Ja sitäpaitsi sillä on kissoja!

Nein Green Fashion Freak on oikealla asialla, kiltisti ja vauhkoamatta eettisemmän pukeutumisen puolella. Varsinkin viimeinen pohdiskelu ekokommuuneista oli hupaisaa luettavaa... "Miksi kommuuneissa, myös dokkarissa nähdyissä, on aina niin kaoottista? Seinillä graffiteja, hirveästi tavaraa joka puolella, joku laulaa, toinen tanssii, kolmas korjaa polkupyörää... Onko siistien ja hillittyjen ihmisten yhteisö aivan mahdoton ajatus - jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa ja ihmiset viettäisivät aikansa rauhassa lueskellen kirjoja tai keskustellen keskenään 'ihan tavallisesti'?"
Voi, Nei, kyllä niitä siistejäkin kommuuneja takuulla on :)

Rajamäen rykmentissä
löydetään asioita. Yleensä niitä löydetään paljon enemmän kuin hukataan ja välillä jalostetaankin ihan uuteen muotoon. Jokseenkin pariisilaisittain.

Silmänkääntövankilan kahvila-arvostelut ovat minulle kuin matkakertomuksia. Pyrähdyksiä paikkoihin, joissa en ole koskaan ollut ja tuskin tulen koskaan käymäänkään. Piristävät silti, ja jaetaan kukkanen sinnekin, jos ei muuten niin tekosyynä linkittää sumpin ja pullan suuntaan.

...hmm. Olkoon nyt kahdentoista sijasta neljä. Ei se ole niin vakavaista. Ja jos ne lukee kolme kertaa peräkkäin, niin siitähän saa kaksitoista.

 • mari
  Kommentti Lähettäjä: mari
  11/05/2010 @ 19:13

  Hehe, kiitosta vaan sullekin! :) Tuo posti ja täti ei jotenkin iske muhun, kun mä miellän postitädit aina myymäläpuolen väeks :D Mut ei sen väliä.. :)

 • nei
  Kommentti Lähettäjä: nei
  12/05/2010 @ 21:00

  Kiitokset! Heh, tulin vasta nuo kommuunipohdinnat kirjoitettuani ajatelleeksi, että olenhan toki käynyt siisteissä kimppakämpissä, joita en ole ehkä juuri tämän mielikuvan takia mieltänyt “kommuuneiksi". Ehkä ihmiset alkavat kutsua asuntoa kommuuniksi vasta siinä vaiheessa, kun graffiteja on tarpeeksi? :D

 • zsuzsi
  Kommentti Lähettäjä: zsuzsi
  13/05/2010 @ 21:31

  Tykkään tosi paljon Murakamin kirjoista (ja voin suositella muitakin, oma lempparini on varmaankin After Dark) ja tämäkin löytyy kirjahyllystä… olen vaan unohtunut mistä se kertoo, pitäisköhän lukea uudelleen.
  Tosi hieno blogi sinulla muuten!!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  14/05/2010 @ 08:57

  Mari,
  Posti + täti = postin täti. vaikka ei susta vielä ihan tätiä saa aikaiseksi.

  Nei,
  Kommuunius tulee varmaan kuvioihin joskus siinä vaiheessa kun elämää jaetaan enemmän muiden kanssa kuin tavallisessa kimppakämpässä.

  Zsuzsi,
  Kiitoksia :)

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  14/05/2010 @ 12:14

  Kiitos kukasta, kehäkukka on ihan lempikukkani !

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!