Lainattu joulukalenteri: 19. luukku

Katselimme eilisiltana pitkästä aikaa mainion elokuvan, ihan vahingossa. Tarkoituksena oli vain katsella "jotain", mutta vahingossa "jokin" olikin paljon odotettua parempi.

The Other Guys, suomeksi Katastrofikytät, parodioi toimintaleffoja joissa sankarit selviävät hengissä mistä vain, poliisipäälliköt ovat idiootteja ja pahikset läpeensä pahoja.

Gamble ja Hoitz (Will Ferrel ja Mark Walhberg) ovat poliisikaksikko, joista ensiksimainittu on onnellisin kirjanpitäjän hommissa, ja toisen haaveet suuresta urasta ovat päättyneet typerään virheeseen. He eivät ainoastaan alisuoriudu työssään ja ole pilkan kohteena, vaan myös inhoavat toisiaan. Siihen saakka, kunnes Gamble epäilee löytäneensä vuosikymmenen suurimman huijaustapauksen.

Elokuvan juoni ei sinänsä ole poikkeuksellinen, mutta leffa on hauska. Ihan semmoinen ääneennaurettavan hauska. Käsittämättömät tilanteet seuraavat toisiaan, ja hahmot ovat juuri sopivasti karrikoituja, mutta eivät liikaa, katsoja ei koe myötähäpeää tyhmyyden edessä. Ja eikös se ole positiivista, että kerrankin poliiseilla ei ole allaan midsized SUV vaan piskuinen punainen Toyota Prius? Tällaisia lisää.

- - -

Ainiin, se lainattu joulukalenteri. 19. päivän luukusta lötyy... tadaa... lunta! Tarkemmin ottaen Airelle, joka ällistelee lunta laventelin ja palmun alla.

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  19/12/2010 @ 17:24

  tervetuloa blogiini ;). tuollaista oli tänä aamuna, nyt illemmalla se on jo suurin piirtein sulanut taivaalta tulevan lumen muututtua joksikin märäksi kamaksi.
  sinänsä lumi on kaunista, mutta kun se muuttaa liikkumisen niin tuskaisaksi maassa, jossa ei ole siihen varauduttu.

 • Loora
  Kommentti Lähettäjä: Loora
  19/12/2010 @ 19:03

  Parasta elokuvassa oli se tuna vastaan leijonat kohtaus. Järjetöntä settiä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  20/12/2010 @ 10:21

  Airelle,
  linkittäminen on kivaa :)

  Loora,
  niin tosiaan, unohdinkin sen jo, mutta se oli mainio.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!