Mittakaavaongelma

Meillä on erimielisyys.

Nimittäin siitä, mikä on "melko suuri kirjasto".

Hankin taannoin kortin paikallisiin kaupunginkirjastoihin. Kävin niistä suurimmassa, ja häkellyin, kun näin käytännössä koko kirjaston yhdellä silmäyksellä... ja siitäkin puolet oli lukusalia. Kertomakirjallisuutta aikuisille oli kymmenkunta hyllymittaa. Luulin erehtyneeni paikasta.

Nyt sitten tuo Toinen Puolisko kävi palauttamassa muutaman kirjan puolestani, ja sain tekstiviestin, jossa luki, että "Onhan tämä iso kirjasto".

Häh? Minulle melko suuri kirjasto on esim. joku Jyväskylän yliopiston kirjasto tai samaisen kaupungin pääkirjasto. Varkauden kaupunginkirjastokin melkein voittaa täkäläisen laajuudessaan.

Me emme selvästikään arvostele kirjastoja samalta pohjalta.[Kuva : http://www.bmvr-nice.com.fr ]


 • Sanna
  Kommentti Lähettäjä: Sanna
  24/08/2010 @ 17:17

  Mulla on se käsitys, että kukaan ei käytä kirjastopalveluja täällä Ranskassa, se ei vaan oo hienoo. Vain köyhät opiskelijat ja niitä varten onkin yo:n kirjasto. Muuten täällä ostetaan ne vähäiset lukemiset kotiin. Nimimerkillä: kaipaan kirjastoa!!

 • Sari
  Kommentti Lähettäjä: Sari
  24/08/2010 @ 18:05

  hei, mainitsin blogisi omassani :)

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  24/08/2010 @ 18:39

  Minäkin petyin aika tavalla käydessäni ensimmäistä kertaa Aixin pääkirjastossa. Onhan se iso ja hyllyjä on paljon, mutta niistä yli puolet on lastenkirjoja ja erilaista tieto- ja ammattikirjallisuutta. Varsinaista aikuisten kaunokirjallisuutta on ehkä juuri se 5-6 hyllyväliä, eivätkä hyllyt ole valtavan korkeita tai täpötäynnä. Salon kirjasto peittoaa täkäläisen 10-0, Turun vastaavasta puhumattakaan.

  Siksipä en viitsinytkään enää tänä vuonna uusia abonnementiani - 16 euroa voi käyttää paremminkin, varsinkin kun joka tapauksessa en voi olla ostamatta kirjoja, c’est plus fort que moi ! Netin takiakaan en enää tarvitse kirjastokorttia, koska meillä nykyään on netti kotonakin.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  25/08/2010 @ 12:32

  Joo, tuollakin on pitkät hyllyt kaikenlaista taidekirjallisuutta ja sitten niitä lukusalipaikkoja. Ihan kumma kirjasto.

  Mullakin on muuten eka ranskalainen kirjastokortti. Tai siis käytinhän mä aiemmin yliopiston kirjastoa, mutta kaupunginkirjastoihin ei ole ollut.