Niin... ranskalaista

Ranskalaiset ovat vahvoja ainakin jossakin : kaiken vastustamisessa ja lakkoilemisessa.

Nyt kuitenkin ollaan jo erityisen vahvoja.
SNCF, eli rautatieläiset olivat eilen lakossa. Siinä ei ole mitään uutta. Harmillista, heidän näkökulmastaan on sen sijaan se, etteivät eri ammattiliittojen edustajat pääse yksimielisyyteen siitä mitä pitäisi vastustaa ja mitä pitäisi pyytää.

Eli riidellään jotta saataisiin selvyys mistä pitäisi riidellä.


[Kuva: hartboy, CC BY-NC-SA 2.0]


 • Mikri
  Kommentti Lähettäjä: Mikri
  04/02/2010 @ 19:33

  Moikka! Ei liity postaukseesi mitenkään, mutta piti tulla raportoimaan päivän lammashavainto: kevään ensimmäiset ulkona laiduntavat lampaat on nyt bongattu :)

 • emmi2410
  Kommentti Lähettäjä: emmi2410
  11/02/2010 @ 22:24

  Toisaalta, voitas me suomalaisetkin vaikka ottaa vähän opikseen ranskalaisten lakkoilusta. Puhuttiin tänään luennolla Suomen ja Ranskan yliopistolaitoksista ja puheeksi tuli protestointikin. Ranskassa kun kuulemma ei saa mitään uudistuksia aikaiseksi kun opsikelijat protestoi.

  Täällä uusi yliopistolaki (joka on perseestä) ja muita isoja muutoksia on viety läpi suitsait sukkelaan, vaikka sekä työntekijät että opiskelijat (tai ainakin melko suuri osa) on vastustanut (eli napissut keskenään, kirjoitellut mielipidekirjoituksia ja perustanut facebookryhmiä)

  Täälläkin pitäis joskus kyetä nousemaan barrikadeille.

  Just hyvä toi kuva. btw.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/02/2010 @ 22:51

  Asioista kiinnostuminen on hyvä asia täällä, se on totta. Valitettavasti se menee joskus överiksi, ja vastustetaan vain sen takia kun “pitää vastustaa".

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!