Talvi vaniljaa, katso maisemaa, kesä kuin kaikki laadut kerrallaan

Nizzan vanhan kaupungin sydämessä sijaitseva Place Rossetti on aukio, jolle on ihan mahdotonta neuvoa ketään. Paras ohje sen löytämiseen lienee "kävele vanhan kaupungin läpi, päädyt sinne jossain vaiheessa". Aukiolta löytyy sievän kirkon lisäksi kuitenkin toinenkin helmi: puolisentusinaa eri jäätelökauppiasta, joista yksi saa paikallisetkin pysähtymään, niin kesällä kuin talvella.

Fenocchio

Fenocchio hallitsee yhtä aukion kulmista, ja edessä on aina jono. Vaikuttavasta ihmismäärästä ei silti pidä häkeltyä, tötteröään ei joudu koskaan odottamaan paria minuuttia pidempään.

Nopean palvelun lisäksi Fenocchion valtteja ovat itse tehty jäätelö (kaikki jäätelökauppiaat eivät tokikaan myytäviään itse tee) ja tietenkin valikoima. Pakastearkusta löytyy tavallista vaniljaa, kahvia, mansikkaa ja seitsemää sorttia suklaita, mutta myös kaikki mahdolliset hedelmät, mandariinista omenan kautta viikunaan. Ja tietenkin erikoisuuksia: inkivääriä, laventelia, coca-colaa, orvokkia... ja niitä todella erikoisia, kuten oliivia, tomaatti-basilikaa tai olutta. Kaikkiaan tarjolla on noin 90 eri makua.

Fenocchio front

Hinnat ovat kohtuulliset, verraten siihen mitä täällä saa monesti jäätelöstä maksaa. Yhdessä pallossa nimittäin on ihan mukavasti jäätelöä, ja paljon kahta palloa enempää ei kannata kerralla ahnehtia.

Nizzan-loman ehdoton pysähtymispaikka siis.

- - -
[Kuvat: candyschwartz, CC BY 2.0 ja Laurent Martinez, CC BY-NC-SA 2.0 ]

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  26/07/2010 @ 09:40

  Tuota… sitten kun teille tulee piakkoin yövieras Aixista, suostuisitkos oppaaksi tuonne jätskiapajille? :P Sen verran hyvännäköistä meininkiä nimittäin on!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/07/2010 @ 12:32

  Suostun toki :D

 • Fifi
  Kommentti Lähettäjä: Fifi
  26/07/2010 @ 14:48

  Jee :D Ihan muuten näyttäisi niin kuin tuossa kuvan takarivissä calissonin ja pina coladan välissä lukisi “saumon", mutta ei kai niillä sentään LOHIjäätelöä ole?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/07/2010 @ 16:55

  Sabayon, luulen.
  Tosin en olisi yllättynyt lohijäätelöstäkään.

 • bubuina
  Kommentti Lähettäjä: bubuina
  30/07/2010 @ 23:25

  Taivaallista!! 90 makua… ihan järjetöntä! Tekee mieli matkustaa Nizzaan ihan jo tuon takia. Muutenkin mulla on tällä hetkellä niin kipeä kurkku (kesäflunssa…), ettei tee mieli syödä muuta kuin jäätelöä. ;)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/08/2010 @ 19:22

  Tänne vaan. On täällä (ehkä) jotain muutakin nähtävää..

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!