The Bastille Day, katoilta

Tänään vietetään Ranskan kansallispäivää. En liene mitenkään persoonallinen toteamukseni kanssa, muissakin ranskisblogeissa varmaan saatetaan vähintään sivulauseessa mainita asiasta.

Aika tasan tarkkaan kaksi vuotta sitten vietin tätä päivää muutaman muunkin kanssa Pariisissa, Eiffel-tornin juurella katsellen ehkä komeinta koskaan näkemääni ilotulitusta. Ja sitten tungin käsittämättömän täyteen metroon. Joka tosin ei ollut läheskään niin täysi kuin paria päivää aiemmin kun palasimme U2:n konsertista. Siinä oli sardiinipurkkifiilis ja paniikki lähellä. Onneksi meillä matkaa oli vain noin viiden pysäkinvälin verran.

Tänään aikeena on katsella ilotulitusta Välimeren yllä ja sitten kuunnella ilmaiskonsertteja, mikäli ihmismassa ei käy ahdistamaan liiaksi. Onneksi kotiin pääsee tällä kertaa jalan, ettei tarvitse pakkaantua metroon tai muuhun kulkuvälineeseen.

Mahdollisia ilotulituskuvia odotellessa voitte ihmetellä punaisia kattoja joita kiipesimme katsomaan viime viikonloppuna vieraisilla olleen ex-kämppikseni ja L:n kanssa. Kuvia vaivaava hämmentävä utu on ihan oikeastikin hämmentävää utua, mutta älkää antako sen hämätä: lämpötila huitelee kolmenkympin tuntumissa.

Villefranche sur mer

Samalla reissulla saimme myös turistiopastusta, ranskalaismieheltä, tällä kertaa sujuvalla englannilla: "Tuolla on Tina Turnerin huvila, ja tuolla oikealla Bonon... ja tuon pylvään takana se ainoa talo on Elton Johnin, muttei se juuri koskaan täällä ole..."

 • Kulkukatti
  Kommentti Lähettäjä: Kulkukatti
  15/07/2011 @ 11:00

  Tosi kaunis tuo eka kuva vilauksineen merestä!

  Täällä Torinossa on kanssa ahistavan kuuma (ja kostea) keli, ei meinaa suomalainen millään jaksaa… Olisi edes se meri vieressä :)

 • patonki
  Kommentti Lähettäjä: patonki
  17/07/2011 @ 13:35

  Bonon talo on Ezessä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  18/07/2011 @ 13:53

  Joo, voi ollakin. Se oli sellaista “vähän tuonnepäin” -opastusta.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!