Päreitä

"Lastuja" kuulosti niin isottelevalta otsikolta, että olkoon sitten päreitä. Hyvin satunnaisia asioita parin viimeisen viikon varrelta.

Meillä remontoidaan rappukäytävää. Ihan hyvä juttu sinänsä, se olikin karmeassa kunnossa. Mutta työmiehet saapuvat aamuseitsemältä ja hohottavat oven takana. Kun ääneneristystä on suunnilleen yhtä paljon kuin kahdessa paperiarkissa, niin sama kuin hohottaisivat eteisessämme.
Evakuoivat polkupyöräni. Yhtäkkiä se vain katosi. L. oletti jo, että sen joku oli varastanut käytävästä. Minun piti kolmasti käskeä kysymään työmiehiltä. Nehän sen olivat siirtäneet.
Nyt maalaavat rappuja. Ensin joka toisen. Ylös harppominen vielä onnistuu, mutta alas laskeutuessa niiden maalattujen askelmien välttäminen on vähintäänkin koomillista koikkelointia.

Sain myös pakettikortin. En tiedä, keneltä tuleva paketti on odottamassa, mutta sen hakeminen postista saattaa osoittautua mielenkiintoiseksi. Ei tuossa mitään, että ovat taas sekoittaneet etu- ja sukunimen, mutta se etunimi on kirjoitettu äärimmäisen eksoottisesti väärin ja sukunimellehän minulla ei ole henkkareita. Ehkä junakortti henkkarin ohessa kelpaisi. Jos maailma ei lopu, niin perjantaina joudan riitelemään postitoimistossa.

Ulkosavolaiset jouluvalmistelut etenevät ulkosavolaiselle tyypillisellä stressillä:
"Pitäisikö miettiä ruokaa? Mietitään nyt edes, mikä tehdään itse ja minkä tekee joku sopiva traiteur."
"Joululahjaostokset? Ainiinjoo. Ehkä lauantaina uskaltaudun kaupungille. Ehkä. Ehkä jossain laatikossa on jopa lahjapaperia."
"Koristeet? On meillä valot ikkunassa. L. sanoi että ovat kivat. Otan sen kehuna."

Tää on vähän samaa meininkiä kuin häävalmistelut. Lauantaiaamuna piti olla puunattuna ja laitettuna, ja torstai-iltana totesin vanhemmilleni, että "Sitä mekkoa pitäisi vähän laittaa, kiristää kainaloista. Joutaahan tässä vielä."

Lupaan kuitenkin, että saatte Pienten eläinten Virallisen Joulukuvan. Sitten aattona.
Sitä ennen voitte vaikkapa mennä Seimen ääreen tuohivirsut jalassa tai askarrella lahjapussin.

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!