Tunnistamaton Lentävä Valoilmiö

Mikä on tämä outo valoilmiö, joka saa ihmiset heittäytymään paitahihasilleen, istumaan terassille ja tulemaan torille sunnuntaiaamuna? Tällaista ei ole näkynyt miesmuistiin. Ainakaan jos kyse on kovin pienestä miehestä.

Marché de Wazemmes

Toisaalta, torilla on aina sakkia sunnuntaisin, satoi tai paistoi. Ja eilen oli vielä melkein rauhallista, ehkäpä ramadan pikkuisen tasoittaa pahinta tungeskelua päiväsaikaan auringon alla.

Voisi pistää raksin seinään senkin takia, että tänään oli ensimmäinen päivä koko kesänä, jona minä tarkenin lyhythihaisessa puserossa työhuoneessani. Ilman sukkia en sentään, ei nyt hurjaksi ruveta.

Katsottiin muuten eilen leffa. Tai mieshän tuon oli jo nähnyt, mutta minulta oli jäänyt väliin. Vuorossa oli Intouchables, eli elokuva joka teatterissa pyöriessään rikkoi kaikenlaisia ennätyksiä. Kiipesi mm. Ranskan kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi, Titanicin ja Bienvenue chez les ch'tis:n jälkeen.

Elokuva on vapaa sovitus Philippe Pozzo di Borgon tarinasta. Neliraajahalvaantunut miljonääri palkkaa henkilökohtaiseksi avustajakseen mustan lähiöiden kasvatin ja pikkurikollisen. Ja kuten kivassa elokuvassa kuuluu, molemmat oppivat toisiltaan. Olihan se oikein hupaisa palanen sunnuntai-illalle, sopivasti liikuttava olematta saippuasentimentaalinen ja paikoitellen oikeasti hauska. Mutta ei tuo nyt ihan vielä päässyt siihen Parhaiden Elokuvieni listalle, vaikka lämpimästi suosittelenkin.

Knoppitietona kerrottakoon, että toinen leffan pääosaesittäjistä, Omar Sy, sujuvasti kieltäytyi menemästä lounaalle, jonka silloinen presidentti Sarkozy järjesti elokuvan kuvaustiimille. Virallisesti syynä olivat työkiireet, mutta epävirallisia syitä voi vain arvailla...

Ei palautteita vielä
Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!