Varjojuhannus

Huokaus.

Kyllä minä ihan oikeasti viettäisin mieluummin juhannustani järven rannalla itikoiden syötävänä kuin suurkaupungin asfaltin keskellä. Kaikkea ei vissiin voi saada.

Koska olen kääntänyt toisen puoliskoni kesämökki- ja juhannusihmiseksi myös, päätimme siis järjestää varjojuhannuksen.

Valmistusaineet:

 • Arte. Tai oikeammin Ylen ja Arten yhteistuotantona tehty Juhannusjuna. Sitä voi kuulemma katsoa netistäkin, mutta telkkarissa täällä näytetään junamatkaa aikavälillä 22-05. Eli sitten, kun juna on jo melko pohjoisessa.

 • Grilli. Sähköinen. Voidaan aina kysyä, että miksi pirussa meillä on sähkögrilli, mutta elämässä tapahtuu joskus kummia asioita. Se mahtuu juuri ja juuri minikokoiselle parvekkeellemme.

 • Grilliin on luvassa makkaraa ja herkkusieniä.

 • Olutta on. Minä tarjoan.

Ja mitähän vielä? Venhettä ei ole ja kokon teko keskelle bulevardia saattaisi olla vähän hasardia hommaa. Itikoitakaan ei ole tarpeeksi. Mutta muuten aineksia riittää. Sadetta ja kylmää etenkin, eikös se ole melko olennaista?

Keitelejärvi
Yritin kovasti kaivaa juhannuskesän kuvia, mutta taannoisen kuvanmenetyskauhistuksen syövereistä oli pelastunut ainoastaan tämä otos, jossa horisontti on vähintäänkin vinossa. Ehkä voisin motivoida itseni korjaamaan viikonloppuna muutaman juhannuskuvan vanhoihin blogiteksteihin.


ON ja OFF
Ainiin, ja olihan minulla myös tämä hämärä otos suomalaisen juhannuskesän perusvarusteista: ON ja OFF.


 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  22/06/2012 @ 11:32

  Aivan ihana jussi teillä silti. Ei ole aina helppoa tämä kahenvaiheil-elämä, mutta ainakin olet yrittänyt parhaasi.

  Minulle ei kalja ole koskaan kelvannut…senköhän takia ne heitti meitin pois Suomesta? Ja täkäläiset alkuasukit ei oikein tykkää kun parannan heidän gourmet-ruokiaan ketsupilla…ainainen ravintohylkiö olen.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/06/2012 @ 12:17

  Olut kelpaa mulle joo, mutta suomalainen olut vähemmän. Se ei oo yhtä hyvää kuin nämä belgi-ranskasisaret.

  Ketsupin kanssa sen sijaan olen nirso. (Myös sitä lajia, joka melkein loukkaantuu jos mun kokkauksia “parannellaan” :D )
  Ketsuppi sopii grillimakkaralle ja makaronilaatikkoon. Ei muualle.

 • B. N.
  Kommentti Lähettäjä: B. N.
  23/06/2012 @ 20:01

  Parempi varjojuhannus kuin ei juhannusta ollenkaan!

  Mutta juhannusjuna. :) Olin pakotettu katsomaan sitä ja toivoin koko ajan, että lähetys menisi poikki. Onneksi sää täällä oli aurinkoinen ja ihana ja ulkonakin sai olla ja grillata. Hyttyset olisin voinut luovuttaa sinulle, jos niitä Suomesta kaipaat.

  Olut ei minullekaan maistu, mutta ketsuppia pistän vähän kaikkialle.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/06/2012 @ 15:00

  Musta juhannusjuna oli ihan hauska. Sillein sivusta seurattavana. Nostalgia-aaltohan se oli, ei sen kummempaa.

 • Rhia
  Kommentti Lähettäjä: Rhia
  26/06/2012 @ 07:14

  Niin, mitä siitä juhannusjunasta nyt sanoisi :D Ideana loistava mutta toteutus tökki pahemman kerran. Mekin vietimme kaupunkijuhannusta ihan tämän juna-hommelin takia. Kekkuloimme siis asemalla ja yritimme päästä kuviin ;) (joka toki onnistuikin siinä suomenaikaa klo 22.10 kohdalla…)
  Myöhemmin kotona katselin lähetystä ja Tampereen osuuden seuraavana aamuna netistä.
  Täytyy sanoa että sehän oli lähinnä pelkkää VR:n mainosta koko ohjelma. Esim Tampereella haastateltiin 10 minuuttia jotain VR:n henkilökuntaa kun sen sijaan olisi voinut haastatella jotakuta kiinnostavaa kuten paikalla olevia ihmisiä, tapahtuman esiintyjiä jne. Ja Juhannusjunan blogissa oli jokaiselta pysähdyspaikkakunnalta esillä yksi valokuva ja yksi rivi tekstiä ?!?! Yle ei oikein haltsaa näitä erilaisia sosiaalisia medioita näemmä… No, aina ei voi voittaa, suuresta hypestä huolimatta…
  PS: Meilläkin on sähkögrilli, kerrostaloasunnossa se on ainoa vaihtoehto jos haluaa grillattuja kesäherkkuja. Ei se oikeaa grilliä voita, mutta kelpaa paremman puutteessa ihan hyvin.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/06/2012 @ 19:52

  Vitsi en tajunnut teitä, vaikka muutamia muita Tampereenkavereita bongailinkin. Olin liian keskittynyt niihin, heh.

  Juhannusjunan virallinen twitteröijä oli ihan hauska, mutta sekin jäi jossain välissä kyydistä pois.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!