Melkein rajalla

Rajaseudut vainoavat minua.

Uskollisimmat lukijani saattavat muistaa, että ihkaensimmäisen blogini nimi oli Melkein rajalla. Se oli Strasbourgin aikoja, ja kuvasti tilannetta silloin varsin hyvin. Vaihdoin nimeä sittemmin ja pariinkin otteeseen, ennen kuin löysin sopivasti omani.

Mutta rajaseudut vainoavat minua.

Strasbourgissa rajan ylittäminen on sentään siinä mielessä konkreettista, että mennään joen yli. Eikä Rhein ole mikään pieni puro. Kielikin vaihtuu, joskin ainakin Kehlissä saa palvelua myös ranskaksi.

Google Maps kertoi minulle, että jos lähtee jalkapatikassa uuden asuntomme ovelta katuja pitkin noin niin kuin koillissuuntaan, kävelee puiston läpi ja lammen ohi, niin 1,7 kilometrin päässä on rajalla. Sitä tuskin on valkoisella asfalttiin piirretty. Voin käydä tarkistamassa ja kertoa asianlaidan.

Jos taas vaivautuu 4,1 kilometrin päähän, niin pääsee kohtaan, jossa voi jo harrastaa todellista jet set -elämää: Kuvitelkaa nyt, ensin on Ranskassa, tekee suuren loikan etuoikealle niin jalkojen alla on Belgian wallonipuolisko ja siitä sitten loikka vasemmalle ja sijaintina onkin vlaams gevest.

Street Wiew'n mukaan kyseinen poikkeuksellinen Belguudan kolmio näyttää näinkin eksoottiselta:

pelto

Mutta tuo kuva on vuodelta 2008. Ehkä siellä nykyään olisi lampaita. Eikö se olisi vähintä sijoitettavaksi moiselle erikoiselle alueelle?

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  10/07/2013 @ 09:03

  Kyllä sietäisi olla lampaita.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  11/07/2013 @ 15:13

  Vuokraan palasen maata ja sijoitan muutaman lampaan.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!