Muuttamisen iloja, vol I

Asunnonetsinnän onnistuttua osapuilleen niin kuin immeinen voi sen kuvitella onnistuvan, pitää alkaa muuttaa.

Sehän se vasta iloa onkin. Rikas mies jos oisin, palkkaisin epäröimättä muuttofirman. Nyt tunnustan, että vertailin jopa vuokrattavien pakettiautojen hintoja.

Muuttokilometrejä on tässä maassa takana todistetusti noin 2200. Siihen ei tule lisää kuin 17,5 km, joten tässähän voi ottaa melkein rennosti. Siinä ehtii viikonlopun aikana ajamaan edestakaisin. Ei tarvitse pakata 12 kuution autoa täpötäyteen ja jättää loppuja pois, kuten Nizzasta lähtiessä. Entisen asunnonkin voi palata siivoamaan vasta seuraavalla viikolla.

Mmmutta tämä tavaramäärä!

Siihen nähden, että pyrimme olemaan hamstraamatta omaisuutta (meillä on varsin vähän ns. aivan turhaa kamaa), tätä tavaraa on kuitenkin siunaantunut ihan pirusti. Joka muutossa sitä heitetään pois, ja aina vain on seuraavassa muutossa poisheitettävää. Vaikka kuinka muuttaisi vuoden välein. (Tosin nyt saamme synnintunnustuksen: ollaan oltu tässä miltei kaksi vuotta. Tämä on Ranskanaikojeni ennätys.)

Huonekalujen, vaatteiden, kirjojen, lampaiden ja astioiden jälkeen kaiken muutettavan kaman voi jakaa karkeasti seuraaviin luokkiin:
1) Sälää,
2) Roskaa,
3) Tunnistamattomia Pölyäkerääviä Esineitä.

Luokkaan 1 kuuluvat mm. joulukranssit, kenkälankkipurkit, metallirasiat, kynttilälyhdyt, ne tuhat usb-johtoa ja kaikki-pieni-jota-voisi-nimittää-toimistotarvikkeeksi. Luokkaan 1 kuuluvilla esineillä on suuri riski joutua luokkaan 2, jollei niille ole jotain oikeaa käyttötarkoitusta. Roskiin päätyy kamaa melko kamaa melko rankalla kädellä. Lähinnä paperia, vanhentuneita rasvapurkkeja ja ylipäätään kaikki, minkä olemassaoloa ei ole muistanutkaan pariin vuoteen. Ja vielä vähän lisää paperia.

Luokan 3 TPE (Tunnistamaton Pölyäkeräävä Esine) on esim. auton varoituskolmio. Meillä ei ole autoa. TPE onkin siis muuttajan kannalta hirvittävän hankala luokka, kun siihen kuuluvilla tavaroilla saattaa vielä olla joskus käyttöä. Minä olen vuosien varrella opetellut aktiivisesti lausumaan sanat: "Ei tartte, kierrätykseen!". Miehellä on vielä hieman vaikeuksia.

Nooh, ehkä tää kaikki saadaan joskus laatikoihin ja purettua palasiksi. Mitään suurempaahan (kaappia, kirjahyllyä, sänkyä) ei tästä asunnosta saa pois kokonaisena. Täälläkin on portaita. Kapeita sellaisia. Käytävässä.

Meistä on tullut jo aika hyviä palapelinkokoajia.

Kaappi
Se Kaappi, joka onneksi kulkee palasina. Pitäisi joskus maalata vähemmän karmean keltaiseksi. Jollakin on ollut kiero huumorintaju tuon sävyn valitessaan. Mutta olemme kiintyneitä Kaappiin. Asuntoa etsiessä oli kaksi kriteeriä. Sinne pitää mahtua Kaappi ja astianpesukone.

Tiistai-illan väliaikatulos: kolme pahvilaatikkoa ja kolme jätesäkkiä pakattu. Melkein yhtä paljon lähdössä roskiin / kierrätykseen / Emmaükselle. Löysin yhden laatikon pohjalta kuitin, joka kertoi minun ostaneen Nokia 1110i:n 55 eurolla 20/01/2007. En tiedä missä puhelin on, joten uskalsin heittää kuitinkin pois.

Nykyisen kämpän vuokrauksesta vastaavan välitysfirman ihminen paukahti paikalle kymmenen minuutin varoitusajalla, ja kahden asunnonkatsojan kanssa. Jos täällä ei muutenkaan aina ole viimeisen päälle siistiä, nyt on täysi sekasorto. Siinähän haahuilivat.

Keskiviikkoillan väliaikatulos: kuusi pahvilaatikkoa ja entistä enemmän roskaa. Ensimmäinen varsinainen isompi vauvahankinta tehty. Sininen lipasto Emmaükselta. Tosin siellä se on vieläkin. Haetaan sitten muuttaessa. Meillä ei vieläkään ole autoa.

Sillä aikaa kun oltiin Emmaüksella, L:lle soittaa energiadiagnostiikkaihminen. "Mulla on kyllä avaimet, käyn teillä tekemässä sen diagnoosin." On vähän pelottavaa kun joku vain menee kämppään vahtimatta. Edellispäivän sekasorron lisäksi siellä oli lojuvia tiskejä, kuivuvia pyykkejä ja lojuvia vaatteita. Piti hengittää syvään, ettei olisi iskenyt tarpeeton nolous.

 • Johanna
  Kommentti Lähettäjä: Johanna
  11/07/2013 @ 15:39

  Hieno kaappi!
  Multa on mennyt ohi - miksi te muutatte ja minne?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  11/07/2013 @ 18:15

  Ihan vain, että olisi enemmän tilaa tuolle uudelle(kin) asukkaalle. Ja muutetaan siis ihan tästä vajaan parinkymmenen kilsan päähän, pikkukaupunkiin. Junalla Lilleen varttitunnissa.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  12/07/2013 @ 21:21

  Hieno luokittelu!
  Muuttaminen on usein - sanajärjestys on tässä olennainen - kivaa, mutta yleensä sen tuntee kunnolla vasta jälkikäteen. Toivottavasti myös tällä kertaa tulee sellainen kokemus.

 • Anna
  Kommentti Lähettäjä: Anna
  13/07/2013 @ 19:18

  Olen myötätunnolla mukana. Minun exäni oli roinankerääjä ja minä selkä vääränä sitä kierrätykseen ja romunkeräykseen raijasin. Tykkään tuosta kokopuisesta kaapista, mutta olet oikeassa, että väri ei ole ihan optimaalinen, muuten kovin ransakalainen. Alppimaissa siitä olisi tuunattu tummanvihreä kukkakoristeinen, maalaistyylinen. Mietin sitä, mitä tyylisuuntaa se edustaa: Louis seize?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  13/07/2013 @ 19:46

  Tosiaan toivon, että kiva iskee jälkeenpäin. Ei mutta, oikeastaan olen ihan innoissani.

  Anna,
  jos tää on nyt tyyliltään sitä ranskalaista maalaisromantiikkaa?

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!