Muuttamisen iloja, vol III

Pesukoneliitäntä.

Se se vasta on ilo. Taisin mainita aiemmin, että sellainen pitää tehdä. Ja että en edes ole ihan ekaa kertaa pappia kyydissä. Tällä kertaa homma meni melkein kuin Strömsössä. Kävin rautakaupassa vain kahdesti. Niiden käyntien välillä tuijotin putkia ja ymmärsin jopa miettiä, mitata ja ottaa kuvia. Hienoja asioita nämä nykyiset älypuhelimet.

Sitten istuin lattialle ja aloin riehua poistoputkiliitännän kanssa. Se oli pakko tehdä katkaisemalla seinän vieressä oleva pystyputki, sillä hajulukkoon asennettavaa liitäntää varten ei ollut tilaa, ja vaakaputki on lattian alla. Putki toki oli niin hankalasti seinän vieressä ja vesiputkien takana, että ulkosavolainen askartelija sai käyttää hetken mielikuvitustaan:

saha

Mutta nyt on ihan asialliselta vaikuttava systeemi. Vaikka onkin harmaata pvc:tä, eikä likaisen valkoiseksi maalattua. Hanakin on. Olen tuijottanut molempia epäuskoisena pyykkiä pestessäni. Mistään ei vuoda mitään. Samaa toivotaan ammattilaisen tekemän astianpesukoneliitännän kohdalla.

Mutta kyllä minä olen tässä viime päivinä miettinyt, että millä keinoin tässä maassa oikein saa sähkömiehen tai putkimiehen luvat? Maalaisjärki ei ainakaan kuulu kriteereihin. Tässä ihan hiljattain remontoidussa asunnossa todisteita on kaksi:
a) Keittiössä on kaasuliesi sähkösytyttimellä, paikka uunille ja astianpesukoneliitäntä. Montako pistoketta näitä kolmea laitetta varten? Yksi (1).
b) Kylpyammeessa on yläreunassa se semmoinen reikä, jonka on tarkoitus toimia ylivuotosuojana. Paitsi, että sinne päätyvä vesi ei valu viemäriin, vaan lattialle. Ok, meillä on sellainen harvinaisuus kuin lattiakaivo, mutta eihän tässä nyt mitään oikeita vesieristeitä ole, kallistusten kanssakin on vähän niin ja näin. Laitoin reikään tulpan.

Krhm. Mitään en sitten erikseen sanokaan siitä, että keittiö on tehty noin 180-senttisille ihmisille. Minulla on vartta tuosta kakskyt senttiä vähemmän. Työtaso ja liesi ovat kyynärpäideni korkeudella. Taidan hankkia jakkaran. Semmoinen step aerobic -taso olisi hyvä ja vakaa. Myydäänköhän niitä jossain?

 • airelle
  Kommentti Lähettäjä: airelle
  25/07/2013 @ 10:02

  olet todellinen remonttireiska ! jälki on ainakin yhtä hyvää kuin ammattilaisilla (jos ei parempaakin). step -jakkaroita voisi saada urheiluliikkeistä …

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  25/07/2013 @ 11:52

  Ooh, tervetuloa klubiin. Kylppäriremppa opettaa nöyryyttä ja kasvattaa sisäisesti…tai sitten päätyy valkotakkisten huomaan. Teillä ei tainnut olla homevauriota piilossa mööpelin takana muhimassa?

  Meillä vaihtui kaasuliesi lennossa, kun tajusimme että se oli asennettu kaiken järjen ja myös vakuutusyhtiön vaatimusten vastaisesti. Tosin jouduimme myös tekemään koko keittiön sähkötyöt uusiksi samalla (juu ei tarvitse olla ammattilainen, riittää kun vasara pysyy kädessä). Onneksi mies jotain sähköstä tajuaa. Tosin pääsähkötaulun sai vaihtaa ammattilainen.

  Oi tätä rakentelun iloa, mutta hienosti olet selviytynyt!

 • Anna
  Kommentti Lähettäjä: Anna
  25/07/2013 @ 11:53

  Entäpä jos kaikki sikäläiset kykenevät sähkö- ja putkiasentajat ovatkin töissä Ranskan 20 atomivoimaloissa ja 59 reaktoriblokissa? Niitähän näyttää olevan siinä pohjoisrajallakin helminauhana. Jos vaikka rajan pinnassa oleva häiriöaltis, epävarma Cattenom vihdoin ajettaisiin alas niin siitähän vapautuisi koko joukko remonttimiehiä eikä ulkosavolaisen äitialokkaan tarvitsisi putkihommien kanssa äkäillä. (En tykkää atomivoimaloista; kivaa että vanha minusta n. 20 km:n päässä oleva Biblis-voimala lähtee verkosta!)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  26/07/2013 @ 18:43

  Rakentelun ilo on välillä varsinaista, mutta toisaalta, tosiaan jos paikalla olisi se ammattilainen, mä varmaan vahtisin sen niskan takana. “Ei noin VOI tehdä.”
  Että ehkä parempi vain joskus tehdä itse :P

 • Elegia
  Kommentti Lähettäjä: Elegia
  29/07/2013 @ 11:46

  Kiva kun löysin taas tämän blogisi! Teillä näyttää muutto olevan jo voiton puolella, jes. Täälläkään ei muuten yleensä ole lattiakaivoja kylppärissä. Meilläkin on vain repaleinen muovimatto, joka piti vaihtaa kun muutimme tänne. Ei ole vielä vaihdettu. Muutakin ongelmaa on ollut ja aiommekin muutta tästä syksyllä pois, kun soppari päättyy. Samalla menee välitysfirma vaihtoon!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  29/07/2013 @ 17:25

  Tervetuloa (takaisin) :)
  Mä olen täällä todennut, että välitysfirmojen kanssa on yleensä vähemmän tappelua kuin yksityisiltä vuokratessa. Tai ainakin saa tapella ammattilaisten kanssa…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!