Viikonloppuleski

Voisiko joku nyt viimeinkin olla kanssani samaa mieltä asioista ja lopettaa tämän talven? Lämpöä ja aurinkoa, etenkin sitä aurinkoa, jos nyt lämpö olisi liikaa pyydetty. Sellainen ihme kuin viikon verran aurinkoa.

Turhapa tuosta on haaveilla, täällä ei koskaan paista aurinko.

Ihmettelen uutisia Suomesta. Olen jotenkin kuvitellut Suomea edistykselliseksi maaksi, mutta niin vain saavat sukupuolineutraalin avioliittolain jumahdutettua muutaman hassun ihmisen mielipiteen perusteella.

Torstain ruokatunnilla juhlistimme onnistunutta sertifiointia, ja kävimme pomon ja erään kollegan kanssa syömässä ulkomailla. Eikö kuulostakin hienolta? Tarkkaan ottaen olimme noin viiden kilometrin päässä sairaalalta, juuri Belgian puolella. Minä en olisi varmaan edes tajunnut, että olimme vaihtaneet maata, ellei ravintolaa vastapäätä olisi ollut iso tupakkakauppa. Belgiassa kun tupakan myynti on vapaampaa ja savukkeet halvempia kuin Ranskassa, niin kaikissa rajakylissä on iso tupakkakauppa tai kaksi.

Toinen puolisko on valinnut työpaikkansa vielä minua paremmin. Lähettävät ruojan viikoksi koulutukseen. Barcelonaan. Voi raukkaa, sinne saakka joutuu matkustamaan. Eipä tuossa, olen yllättävän vähän kateellinen, Barcelonaankin on luvattu sateita. Mutta olisin minä silti suostunut mukaan lähtemään jos olisi vaadittu ja pakotettu.

Mutta kukaan ei vaatinut tai pakottanut.

Minä siis teen viikonlopun ajan asioita yksin, ylellisessä omassa rauhassa. Tökkään nenäni ehkä jonnekin maaseudulle, jos sunnuntaina ei sada lunta, kuten viime viikonloppuna. Nukun, nukun paljon, väsymys ja tympiinnys eivät laannu, vaikka kuinka lepäisi. Käyn torilla ja ostan kaksi kiloa klementiinejä.

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  02/03/2013 @ 15:07

  Onnittelut sertifikaattien johdosta. Nyt voitkin kaikessa omassa ruhtinaallisessa rauhassasi lepäillä ansaitusti.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  02/03/2013 @ 18:23

  Jeps, kiitos. Lepäilty on, huomenna voisi jo yrittää saada aikaiseksi edes siivoamista :)

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  02/03/2013 @ 20:11

  Ainakin minä voin olla kanssasi samaa mieltä asioista - ainakin tästä asiasta - mutta en tiedä, auttaako se talven lopettamiseen. Mutta jos se sinua lämmittää.

  En silti suhtaudu ihan varauksetta kevätauringon kirkkauteen.
  http://kohokuva.blogs.fi/2013/02/28/kuura-15566996/

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  03/03/2013 @ 14:52

  Hieno pätkä, Joku.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!