Virhe suhteessa

Joskus suhteessa on Virhe.

En kovin usein (jos koskaan?) avaudu blogissani suhdeasioista, sillä ne eivät mielestäni kuulu julkiseen blogiin. Vähän kuin vauvakuvat. Mutta siitä joskus myöhemmin enemmän.

Nyt on kuitenkin pakko sanoa, että jokaisessa suhteessa (vai miehessä?) on Virheitä. Tällä kertaa Virhe on niin suuri, ettei sitä voi olla jakamatta uskolliselle lukijakunnalle:

Mies ei osaa käyttää juustohöylää.

Meillä siis on juustohöylä. Kunnollinen mustavartinen ja terävä. Mies tietää mikä se on, ja että sillä siivutetaan juustoa. Mutta voi sissus kun hää leikkaa sen joka kerta keinustuoliksi. Keskeltä, vaivautumatta irrottamaan juustosta kuorta. Tai jos minä olen tehnyt kuorenpoisleikkuuoperaation, ja maininnut asiasta (sen viidennentoista kerran?), niin siltikin juusto turmellaan nyhräämällä siitä keskeltä. Ihan sama kuin jos voipurkista kaivettaisiin äärimmäisen epäloogisesti ja epäesteettisesti mistä sattuu.

*Huokaus*

Joku saisi tarjoutua ottamaan tuon toisen puoliskoni yhdeksi päiväksi kurssitettavaksi juustohöylän käyttöön. Mutta ei ihan vielä. Nyt hää on työreissulla. Asuu teltassa ja komentaa nuorempia keräämään porkkanoita. Sellaistakin siis voi tapahtua. Minut, raskautunut nainen, on julmasti hyljätty kymmeneksi päiväksi yksin. Keinustuoliksi turmellun juuston seuraan.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  14/08/2013 @ 08:20

  En voi auttaa, tein taannoin sormeeni kuopan juustohöylällä, peukalonpää tuntee sen kai vieläkin… 8-o

  (Saati raskautettu!)

  T. Nimim. Nykyinen viipalejuusto

  (Tai nimim. Minäkin joskus puoli elämää sitten naiivisti ihmettelin entisen suhteen (eli naisen?) perhettä, että miten muuten noin fiksut ihmiset (sic!) voivat höylätä Oltermannin noin Väärin, surutta noin epäkäytännöllisen ohueksi lätyksi, kun lopussahan pitää höylätä kyljistä, mutta olen samoin sittemmin oppinut, että täydellinen juustonhöyläysperimätieto ei ehkä kuitenkaan ollut se, mitä puolisolta ja sen suvulta hain - sekä keksimään pirun pitkiä nimimerkkejä! Juustonhöyläyksessä - ja monessa muussa asiassa enemmän kuin minä - puoliso oli kuitenkin hyvin kehityskelpoinen - joskaan en laskisi suhteen tulevaisuutta kokonaan senkään varaan. Onnea! ;-)

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  14/08/2013 @ 11:32

  Rakkautta ei ole se että ihastuu toisen hyviin puoliin vaan se että oppii elämään toisen “virheiden” kanssa. Meillä syödään vain camembertia.
  Keittiövälineistä eniten riitaa on aiheutunut tiskiharjasta, koska toinen putsaa sillä kaikkea muuta paitsi tiskiä. Ja minä teen samoin tiskisienellä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  14/08/2013 @ 14:20

  Ehkä me (minä) pääsemme tästäkin ongelmasta ylitse. Molemmille oma juusto?
  Tiskiharjan kanssa olin alusta alkaen taipumaton: meillä ei edes ole tiskisientä. Sen toinen puolisko oppi.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!