Kamala luonto

Äitiyteen kuuluu ilmeisesti erottamattomana osana jatkuva hämmästely: etenkin sen suhteen, miten lapsi oppii koko ajan asioita. Yhtäkkiä vain tajuaakin, että se esim. osaa avata käsilaukkuni vetoketjun. Sen myötä laukun voi tyhjentää. Tähän saakka vetoketjun sulkeminen on riittänyt esteeksi.

Entäs sitten käveleminen!

Tutut ja kylänmiehet kyselivät kuukausitolkulla, että jokosekävelee, jokosekävelee? Öö, niin ei siinä mikään kiire ollut. Ja käveleehän tuo Tirppana nyt, 15-kuukautisena. On kävellyt jo muutaman viikon. Taisi ottaa ensimmäiset askeleet aika tarkkaan niihin aikoihin, kun olisi ollut eka syntymäpäivä jos Tirppana olisi syntynyt alkuperäisen aikataulun mukaan.

Minua on huvittanut, kuinka puistot ovat kaupunkieläjä-Tirppanalle suoranainen kamala luonto -kokemus. Siellä on epätasainen maa! Muhkuroita, oksia, pehmeää ruohoa. Ja sellaisessako pitäisi pysyä pystyssä?

Noh, tämä video on miltei kuukauden takaa. On meno jo vähän vakaampaa. Ja vaaleanpunainen haalarikin alkaa olla ahdas. Onneksi, se on aika... hämmästyttävän värinen.

Haalareita on kyllä muitakin. Siitäkin huolimatta, että joku on aina kysymässä: "Oletteko menossa hiihtämään, heko heko?" Kyllä olisi käyttöä jollekulle supersankarille, joka läimäisisi umpihuonojen vitsien kohdalla.

 • sari
  Kommentti Lähettäjä: sari
  09/12/2014 @ 15:45

  Ma juuri opetin luennon kulttuurieroista lasten kehityksessa, ja tiesitko etta pohjois-amerikassa lapset alkavat kavelemaan keskimaarin 12kk ikaisena, mutta ranskassa keskimaarin vasta 15kk ikaisena? etta ihan aikataulussa siella ollaan vaikkei ikaa korjattaisikaan syntyma-ajan mukaan :)

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  09/12/2014 @ 23:30

  Ihan kuin olisit joskus kertonut tuon siellä toisaalla ;)
  Aito ranskis se siis on, Tirppana.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!