Korvamerkit: belgia

Etulinjoja, taistelutantereita ja hautuumaita

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta ensimmäisen maailmansodan alkamisesta. Suomessa asia sivutettaneen melko hiljakseen, mutta näillä seuduin kyse ei ole mistään ihan pikkujutusta. Joten kaikenlaisia "juhlallisuuksia" ja muisteloja on varattu… more »

Kaukana ulkomailla

Kävin Brysselissä. Tai pitäisi kai sanoa monikossa: kävimme. Itseasiassa viikonlopun molempina päivinä. Perussyyllinen oli Brysselin Suomi-Klubi, joka järjestää asioita. Ihan minkä tahansa kissanristiäisten takia ei viitsi lähteä, mutta luovan kirjoitta… more »

Melkein rajalla

Rajaseudut vainoavat minua. Uskollisimmat lukijani saattavat muistaa, että ihkaensimmäisen blogini nimi oli Melkein rajalla. Se oli Strasbourgin aikoja, ja kuvasti tilannetta silloin varsin hyvin. Vaihdoin nimeä sittemmin ja pariinkin otteeseen, enne… more »

Or I could go to Antwerp

Minulla on ollut vieras Ranskanmaalla. Kaukaa vielä pohjoisemmasta, sieltä jostain susirajalta, jota Tampereeksikin satunnaisesti kutsutaan. Hyvä vieras on ollut se. Hortoilee kanssani hautuumaalla ja laittaa ruokaa. Eikä edes valita vesisateesta. O… more »

Muistilista Pohjois-Ranskaan muuttavalle

Yleensähän sitä haaveillaan pääsystä jonnekin Provenceen, leudon tuulosen ja laventelipeltojen keskelle. Joskus kuitenkin käy niinkin, että pahaa-aavistamaton ihmisolento päätyy asumaan Pohjois-Ranskaan. Olen tässä empiiristen havaintojen pohjalta k… more »
1