Kirjoituskutsu - Ursula 2013

Ursula jatkaa ilmestymistään vuonna 2013. Etsimme Ursulaan viihdyttäviä spefitarinoita, joista ei romantiikkaa puutu. Jännitystä tai huumoria ei myöskään tarvitse kavahtaa. Ursulaan saa mielellään kirjoittaa nimimerkillä!

Seuraavan Ursulan tekstien dead line on 1.4.2013. Juhannuksena ilmestyvän numeron teemana on chick lit, joten erityisesti nuorten kaupunkilaisten aikuisten (ihmissuhde)seikkailuja kaivataan. Ursula 1/2013 ilmestyy sähköisessä muodossa.

Ei voittoa, ei palkkioita. Tekstit (enimmäispituus 5000 sanaa) toimitetaan sähköpostin liitteenä toimittajille saara.henriksson[a]gmail.com ja taru.luojola[a]osuuskumma.fi.

Onnea kirjoittamiseen!

Edelliset numerot luettavissa osoitteessa http://osuuskumma.fi/julkaisut/ursula/

happyshopping

(Ja jos vielä jäi epäselväksi, mitä chick lit mahtaa olla, niin vilkaise vaikkapa tekstejäni Kirjallisuutta kanasille tai Pink check-list.)

Muokkaus: Joku, saatoin ehkä vahingossa onnistua poistamaan viimeisimmän kommenttisi, sormi oli ajatusta nopeampi ja se roikkui jostain syystä roskapostifiltterissä...

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  18/12/2012 @ 20:28

  Ottiko tämä kommentin vastaan vai ei? Kirjoitan uudestaan.

  Tämä osallistuu. Tai ainakin yrittää kirjoittaa ei-realismia. Hurraa muotivirtauksille alistumiselle!

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  18/12/2012 @ 22:09

  Hmm. Mitäköhän roskaa olen (taas?) kirjoittanut? ;-) Muistaakseni en viime aikoina mitään, joten ehkä on paikallaan. Ehkä se oli tällä kertaa teemaan sopivasti Joku Muu. Tai sitten se oli jotain wanhaa - tai jotain vielä kirjoittamatonta.

  Ursulat ovat joulun lukulistalla, ("Internetyhteys katkaistu, koska ei vastausta. Yritä uudelleen.” - Olisikohan siinä hyvä romanttisen raapaleen otsikko?) katsotaan, minkälaisia unia näen.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  19/12/2012 @ 11:11

  Jee Dee! Olen varma, että sinulta tulee oivaa chick littiä :) ainakaan pop-kulttuuriviittauksista ei tarvitse tinkiä.

  Joku,
  tai ehkä se oli joku vanha kommentti. En tiedä. Spekulatiivinen kommentti, tulee joskus tulevaisuudessa.

 • Joku
  Kommentti Lähettäjä: Joku
  22/12/2012 @ 18:46

  Ursulat luettu.

  Wow! Luulin, että Elisabeth Saranti jäisi hiotuilla teksteillään ensimmäiseksi mieleen, mutta muuan Carrie Alamon teksti, jonka olin säästänyt näemmä kaakaonmakuiseksi sokeriksi pohjalle, vei kyllä mukanaan, valehtelematta. Pidin tekstin kaksitasoisuudesta, premissistä, ja vielä kirjoitustyylistäkin. Olisin pitänyt täysin ilmankin erotiikkaa, mutta ei sekään toki haitannut.

  Ainoastaan ensimmäisen (toisen) kappaleen itsetunnustamasi “kirjoitussynti", vaikka-alkuinen valintasi pilkuttaa ja rytmittää tekstiä “itsepäisesti” niin kuin haluat kiinnitti huomioni, sen jälkeen mikään tekstissä ei varsinaisesti tökännyt tai häirinnyt. Nyt mietin, oliko tämäkin tarkoituksellista - pysäyttää lukija jo ensimmäisessä kappaleessa tähän.

  Tuli luetusta kirjoittaessa mieleeni: olen yksinhuoltajaäidin lapsi. Kummaa. ;-) Onkohan sillä jokin merkitys?

  Näiden kahden lisäksi mielenkiintoni onnistuivat herättämään U1:stä Mussu Mainion Neulepuikkojen jumalatar/kuningatar (mutta mikä on tämä allitteroitu kirjailijanimivillitys?) sekä Impi Leivosen tarina (joka vastaa myös kontekstissaan eniten huvittaneesta yksittäisestä rivistä).

  Mielenkiintoista luettavaa, kiitos lukuvinkeistä.

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  22/12/2012 @ 21:53

  Ah, kiitos!

  Noh, pilkutuksessa on kyse paitsi itsepäisyydestä, myös silkasta osaamattomuudesta. Usko tai älä, toimittajat jo korjasivat sieltä pilkutusta…

  Kiva että kelpasi ja lämmitti, luettavaksi sitä tehdään.

 • Dee
  Kommentti Lähettäjä: Dee
  24/01/2013 @ 04:18

  Pari kysymystä: tekstit lähetetään toimittajille, lukee, mutta tarkoittanee, että jommalle kummalle? Entä monta tekstiä sopii tyrkyttää? Minulla alkaa kohta olla liian paljon tekstejä…

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  24/01/2013 @ 11:12

  Laita vain molemmille, jakavat sitten keskenään. Siinä samassa sopii kysyä, montako uskaltaa tarjota :) Siitä ei taida olla mitään periaatepäätöstä olemassa…

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!