Kosto elää sittenkin!

Olen hautonut kostoa jo toista viikkoa.

Sinne saakka pääseminen oli kamalan vaikeaa. Henkilöt halusivat tehdä kaikkea muuta. Ensin piti päästä pois paikasta A. Siinä esteenä oli etenkin muureja.

Kun tästä selvittiin, niin sitten ne vain matkustivat, istuivat välillä nuotion ääreen (ja muuten satoi koko ajan). Puhuivat sielunelämästään. Kirjoitin jonkin lyhyen takaumankin. Mutta kosto ei elänyt.

Lopulta päästiin paikkaan B. Kostoa suunniteltiin. Väliin tuli kummallinen romantillinen sivuhyppy. Suunnitelmat saatiin valmiiksi, tekniset ja logistiset kuviot selvitettyä. Kiivettin hevosten selkään. Ja siinä vaiheessa hevoset vissiin olivat polviaan myöten mudassa, kun homma ei edennyt eteen, ei taakse.

Minä kirosin ja uhkailin. Kirjoitin ja painelin deleteä. Uhkailin lisää. Viimeinkin sain päähenkilöni uhkailemaan. Kirjoitin koston.

Sen jälkeen olo oli vähän kuin silloin, kun jouduin tekemään tapon. Päähenkilön moraali on venyvämpi kuin kirjoittajan. Eilisiltana me kävimme vakavamielistä keskustelua päähenkilöni kanssa. Se meni suunnilleen näin:

"Hyvä N. Etkö olisi voinut keksiä jotain muuta ratkaisua? Tuollaisen kirjoittaminen ei ole kivaa."

"Minua ei oikeastaan kiinnosta, onko se kivaa vai ei."

"Mutta olisihan varmasti ollut jotain sivistyneempiäkin keinoja!"

"Käytän sivistyneitä keinoja ainoastaan sivistyneiden ihmisten kanssa. Tiedät varsin hyvin, ettei sellaisesta ollut kyse."

"Älä katso minua tuolla ilmeellä. Minä tunnen sinut, minulla on kynä, voin hankaloittaa elämääsi. Minulla on voima ja valta ja —"

"Niinhän sinä luulet."

Voitte arvata kumpi jäi niskan päälle. Ehkä me vielä joskus teemme sovinnon.

 • Mary von Törne
  Kommentti Lähettäjä: Mary von Törne
  31/12/2012 @ 20:04

  Kuulostaa sopivan vakavalta, auttaisikohan kahvi ja joulusuklaa oireisiin?

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  31/12/2012 @ 20:14

  Aina sitä voi kokeilla.
  En kyllä ole ihan varma pääseekö tästä normaalien ihmisten kirjoihin enää mitenkään.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!