Paloja intterwebsin ihmemaailmasta

Taas pitkästä aikaa kurkistus internetin sekalaiseen tarjontaan.

Saara muistuttaa, että Tampereen Finnconissa on luvassa luentoja ja työpajoja kirjoittajille. Myös muille kuin spefikirjoittajille. Katso tarkempi ohjelma Margaret Pennyn muistikirjasta.

Niin on kirjoitettu on ihastuttava uusi blogituttavuus. Tai siis ei blogina uusi, mutta minulle aiemmin tuntematon. Lucillan fiktiotekstit ovat ehkä jo muutamille tuttuja URS:n julkaisuista. Blogin puolella minä hörähtelin etenkin tälle viimeisimmälle tekstille The Fifty Shades of Greysta. Ja toteamukselle: "Amazon.uk-ssa, tuossa rahojani syovässä pohjattomassa kuilussa [- - -]"
Jep, sama kuilu täälläkin tunnetaan. Paitsi että loppuu ".fr".

Jo jokin aika sitten Khuure kirjoitti Routakodossa oivallisesti siitä, kuinka vaikeaa taiteen tekijän on panna itsensä likoon luomisprosessissaan. Hän käytti tasan niitä sanoja, joita minä olen usein miettinyt näppäimistön ääressä, etenkin nyt viime aikoina kliseeahdistuksessani:

Se on ihan sama mitä kirjoitan, jos en pistä itseäni likoon. Lopputulos on joka tapauksessa enemmän tai vähemmän soopaa. Jossain määrin viihdyttävää, kuin taustametelinä soiva suht menevä poppibiisi, mutta lopulta sellaista, jonka voisi korvata jollain muulla vastaavalla ilman eroa.

Ilmiselvä ratkaisu on tietenkin laittaa itsensä likoon, mutta siinä kohtaa minun vaikeuteni alkavat.

[ - - - ]

Pelkään sitä, millaisen kuvan itsestäni annan kirjoitusteni kautta. Eniten ehkä kammoan sitä, että paljastan itsestäni asioita, joita en ollut aikonut paljastaa. Toiseksi eniten ehkä sitä, että joku luulee minun paljastavan itsestäni jotain johtuen siitä, mitä jokin hahmoni tekee, sanoo tai ajattelee.

Siinä sitä on miettimistä itse kullekin, itsestäni aloittaen. "Write things so honest, they scare the hell out of you. Write things that would cause your parents to wonder what the neighbors might think. Hell... shock the neighbors."

Muoks: Bonuksena Kirjakon mutuhuttua.

 • Rina
  Kommentti Lähettäjä: Rina
  06/07/2012 @ 22:09

  Voih, samoja mietteitä on pyörinyt täälläkin tuosta itsensä likoon laittamisesta. Niskasta kiinni vain ja menoksi, ei sitä (taide)elämystä muutoin synny. Ainakin tämä postauksesi kannustaa minua, olen oikealla tiellä.
  P.S. Mutuhuttu-bonus oli mielenkiitoista luettavaa, mutuhuttu rulettaa!

 • Stazzy
  Kommentti Lähettäjä: Stazzy
  06/07/2012 @ 22:48

  Onneksi voin olla kannustuksena jollekin, kun oma kirjoittaminen on ollut niin… maanis-depressiivistä.

Jätä kommentti

You must be a member of this blog to comment. Log in now!